Ryan Reynolds και Blake Lively για Ουκρανία: Καλύπτουν μέχρι και 1 εκατ. δολάρια για τους πρόσφυγες
NewsroomΤο χολιγουντιανό ζευγάρι Ράιαν Ρέινολντς (Ryan Reynolds) και Μπλέικ Λάιβλι (Blake Lively) ενθάρρυναν τους ακολούθους τους να στηρίξουν με δωρεές τη φιλανθρωπική δράση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ώστε να βοηθηθούν οι εκατοντάδες Ουκρανοί πολίτες που αναγκάζονται να μετατοπιστούν λόγω της εισβολής της Ρωσίας.
Περισσότεροι από 50.000 Ουκρανοί έφυγαν από τη χώρα τους μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες, αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με αρχικές εκτιμίσεις της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες, οι εσωτερικά εκτοπισμένοι ανέρχονται σε 100.000 ανθρώπους
Το διάσημο ζευγάρι έχει δεσμευτεί να καλύψει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια σε δωρεές για την υποστήριξη των Ουκρανών προσφύγων. «Σε 48 ώρες, αμέτρητοι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε γειτονικές χώρες. Χρειάζονται προστασία. Όταν κάνετε δωρεά, εμείς θα προσθέσουμε μέχρι να φτάσουμε τα 1.000.000 δολάρια, δημιουργώντας διπλάσια υποστήριξη», έγραψε ο Ράιν Ρέινολντς στο Twitter.
H Μπλέικ Λάιβλι έγραψε στο Instagram: «Ο @vancityreynolds και εγώ διπλασιάζουμε κάθε δολάριο που δίνουμε στο @usaforunhcr έως και 1.000.000 δολάρια».
Πρόσφατα ο Ράιαν Ρέινολντς και η Μπλέικ Λάιβλι βοήθησαν νέους στον Καναδά που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν άστεγοι. Το ζευγάρι δώρισε από 250.000 δολάρια τόσο στο Covenant House του Βανκούβερ όσο και στο Covenant House του Τορόντο, έναν οργανισμούς που ο Ρέινολντς υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό, και καλύπτουν τις βασικές ανάγκες σε άστεγους νέους, όπως φαγητό και στέγη. Επιπλέον βοηθάει νέους που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Στο πλαίσιο των γεγονότων μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, το ζεύγος προσέφερε το ποσό των 200.000 δολαρίων στο ίδρυμα δικαστικής αρωγής NAACP, της μεγαλύτερης οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των μαύρων στις ΗΠΑ.
* Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
* Γιατροί του Κόσμου για την Ουκρανία
* Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για Ουκρανία
* Global Citizen - Βοήθεια στην Ουκρανία
- Τα μηνύματα του Τραμπ με τον Νορβηγό πρωθυπουργό: «Δεν μου δώσατε το Νόμπελ, θέλω απόλυτο έλεγχο της Γροιλανδίας»
- Μητσοτάκης για αγρότες: Έτοιμος να διαχειριστώ οποιαδήποτε άλλη κατάσταση - Δεν μπορούν να συνεχιστούν τα μπλόκα
- Αποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενών
- Πρώτη και καλύτερη η Εθνική πόλο: Κυριάρχησε της Ιταλίας, πέρασε στην τετράδα και βλέπει μετάλλιο!