Lifestyle|01.03.2022 12:25

Μιμή Ντενίση για πόλεμο στην Ουκρανία: «1922, 2022! Ηγέτες που ονειρεύονται αυτοκρατορίες και λαοί με τα μωρά στους ώμους»

Newsroom

Φανερά φορτισμένη η Μιμή Ντενίση προχώρησε σε μια ανάρτηση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τη διαχείριση αυτής από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ηθοποιός και θιασάρχης ξέσπασε κατά όλων εκείνων, που ονειρεύονται αυτοκρατορίες απειλώντας χιλιάδες αθώους.

«Μα τι λαός είμαστε; Διχασμός ακόμα και για το θέμα της Ουκρανίας; Όταν γίνεται μια βίαιη εισβολή σε μια χώρα. Όταν απειλείται η ζωή χιλιάδων αθώων, όταν έρχεται μια νέα τεράστια ανθρωπιστική κρίση τι ψάχνετε; Δεν μπορώ να ψάξω τα λάθη του παρελθόντος της Ουκρανίας, με νοιάζει το παρόν και το μέλλον των ανθρώπων της. Έχουμε κάνει και εμείς άπειρα πολιτικά λάθη που τα πλήρωσε η Μικρασία, ο Πόντος, η Κύπρος. Όταν πρόκειται για ανθρώπους που σκοτώνονται και θα οδηγηθούν στην προσφυγιά εμένα εκεί είναι η καρδιά και ο νους μου. Όσο για την Ευρώπη… πάντα αμήχανη και διχασμένη ήταν μπροστά σε κρίσεις. Το 2022 ελάχιστα διαφέρει από το 1922.»

«Μετά από μια τεράστια πανδημία μια μεγάλη εισβολή!! Ηγέτες που ονειρεύονται αυτοκρατορίες και λαοί με τα μωρά στους ώμους που ονειρεύονται μόνο να επιζήσουν και να προστατέψουν τις εστίες τους» έγραψε η Μιμή Ντενίση.

 

Σε μια ανάρτηση στο Instagram η Μιμή Ντενίση έγραψε ακόμα: «Το 1922 η καταστροφή της Σμύρνης μπροστά στα μάτια όλου του πολιτισμένου κόσμου! Μετά την γενοκτονία Αρμενίων, Ποντίων, Ασσυρίων, ο ξεριζωμός. Το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μέχρι τότε μετά από μια τεράστια πανδημία την Ισπανική Γρίπη. 22 χρόνια μετά αρχίζει ο β Παγκόσμιος. Με εκατομμύρια νεκρούς. 2022 ο πόλεμος στην Ουκρανία! Καλά έλεγα στο Θεατρο για το 22!! Καταραμενος αριθμός δυστυχώς! Στην μαύρη επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφη ίδιες εικόνες, μανούλες με μωρά στην αγκαλιά, άντρες που φεύγουν και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν, και μια Ευρώπη αμήχανη με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. Ελπίζω να φανεί πιο έτοιμη και ενεργή από τότε …

 

Τα ίδια πάντα. Πόλεμοι, πανδημίες, λαοί που θέλουν ηρεμία και Ειρήνη, ηγέτες υπέρ φιλόδοξοι. Ποτέ θα τελειώσουν όλα αυτά; ρωτούσε η Ρήνη, η Πόντια στο έργο μου! Ποτέ, της απαντούσε ο Μικρασιάτης Ιορδάνης! Έτσι είναι οι άνθρωποι. Πόσο ίδιες οι εικόνες φωτιάς, βίας, προσφυγιάς. 1922, 2022! Μόνο τα ρούχα αλλάζουν! Νέοι πρόσφυγες θα γεμίσουν αυτή τη φορά την κεντρική Ευρώπη που είχε κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες από την Συρία! Τι χρονιές ζούμε! Λυπάμαι που είναι επίκαιρη πάλι η ταινία κ τα έργα μου! Μακάρι να αναφέρονταν στο παρελθόν! Δυστυχώς όμως έγιναν κ παρόν!».

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Γιατροί του Κόσμου για την Ουκρανία
*
 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για Ουκρανία
Global Citizen - Βοήθεια στην Ουκρανία

Μιμή Ντενίσηπόλεμοςειδήσεις τώραΟυκρανία