Lifestyle|03.03.2022 17:50

Όταν η Ολένα Ζελένσκα συνάντησε την Κέιτ Μίντλετον: Το μήνυμα συμπαράστασης από Μπάκιγχαμ

Newsroom

Την ώρα που η Ουκρανία φλέγεται η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ήταν οι πρώτοι γαλαζοαίματοι που εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον ουκρανικό λαό, με μήνυμά τους στα social media. To πριγκιπικό ζευγάρι - που σπάνια εκφράζει πολιτικές απόψεις στα social - έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram μιλώντας προσωπικά για το ζεύγος Ζελένσκι και το μέλλον που ονειρεύονταν για τη χώρα τους.

«Τον Οκτώβριο του 2020 είχαμε την τιμή να συναντήσουμε τον πρόεδρο Ζελένσκι και την πρώτη κυρία, και να μάθουμε για την αισιοδοξία τους και τις ελπίδες τους για το μέλλον της Ουκρανίας. Σήμερα στεκόμαστε δίπλα στον Πρόεδρο και τον ουκρανικό λαό που πολεμούν γενναία για αυτό το μέλλον.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Βoλοντομίρ Ζελένσκι ευχαρίστηκε το ζευγάρι με tweet στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλοντομίρ Ζελένσκι, έγραψε για το ζευγάρι: «Η Ολένα και εγώ είμαστε ευγνώμονες για τον δούκα και την δούκισσα του Cambridge που σε μία τόσο κομβική στιγμή που η Ουκρανία αντιμετωπίζει με μεγάλο κουράγιο την ρωσική εισβολή, στάθηκαν στο πλευρό της χώρας μας υπερασπιζόμενοι τους γενναίους πολίτες μας. Το καλό θα θριαμβεύσει».

Όπως γράφει η AS, ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία της Ουκρανίας γνωρίζονται από μικρά παιδιά καθώς κατάγονται από την Κρύβιι Ρι, την μεγαλύτερη πόλη της κεντρικής Ουκρανίας, ενώ γεννήθηκαν με διαφορά μικρότερη των δύο εβδομάδων.

 

Πιστεύεται ότι γνωρίζονταν από τις ημέρες που πήγαιναν μαζί σχολείο. Ξεκίνησαν να βγαίνουν ραντεβού όταν πήγαν στο Πανεπιστήμιο. Η Ολένα σπούδασε αρχιτεκτονική στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Πανεπιστημίου της πόλης, όπου άρχισε να βγαίνει με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που σπούδαζε νομικά στο Οικονομικό Ινστιτούτο Vadym Hetman.

Έπειτα από οκτώ χρόνια οι δυο τους παντρεύτηκαν και δημιούργησαν οικογένεια. Ενώ και οι δύο αποφοίτησαν από ανώτατα ιδρύματα, βρήκαν αμφότεροι δουλειά σε πιο δημιουργικούς τομείς που επέλεξαν. Η κωμική καριέρα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξελίχθηκε ραγδαία, αλλά η Ολένα έμεινε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγοντας το κόκκινο χαλί και τις εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης.

ΜπάκιγχαμπόλεμοςΟυκρανίαπρίγκιπας ΟυίλιαμΚέιτ ΜίντλετονΒολοντιμίρ Ζελένσκιειδήσεις τώρα