Lifestyle|04.03.2022 15:29

Βάνα Μπάρμπα για πόλεμο στην Ουκρανία: «Θέλω να τρέξω να βοηθήσω στα σύνορα με Πολωνία και θα το κάνω»

Newsroom

Την επιθυμία της να μεταβεί στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, εκεί όπου καταφθάνουν ορδές προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους λόγω της ρωσικής εισβολής, εξέφρασε η Βάνα Μπάρμπα. Η γνωστή ηθοποιός που έχει φιλανθρωπική δράση μέσω του σωματείου «Δύναμη Ζωής», τον οποίο έχει δημιουργήσει για να βοηθά κόσμο σε ανάγκη, είπε στην κάμερα του «Mega καλημέρα» ότι θεωρεί χρέος της να σταθεί δίπλα στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Παράλληλα ανέφερε ότι ετοιμάζει μια εκπομπή που λέγεται «Κόκκινο τραπέζι» και θα έχει συζητήσεις απλών ανθρώπων, της διπλανής πόρτας, προσφέροντας και οικονομική υποστήριξη για τον κόσμο.

«Είναι ένα δύσκολο διάστημα για όλους, περνάμε το ίδιο "μούδιασμα", μετά από έναν κορονοϊό τώρα έχουμε με έναν πόλεμο πολύ κοντά μας. Είναι τόσο βαρύ το κλίμα που δεν μπορείς να χαρείς», σημείωσε η γνωστή ηθοποιός σχολιάζοντας την επικαιρότητα και πρόσθεσε: «Είμαι γενιά του ’66, οι γονείς μας πέρασαν εμφύλιο, πόλεμο, φτώχεια, πείνα. Έχω δυο γονείς 84 ετών, έχασα την αδελφή μου από την κακιά ασθένεια και ήμουν μόνη μου σε αυτό τον αγώνα», σημείωσε η ίδια, ενώ τόνισε «Έχω ένα σωματείο, τη Δύναμη Ζωής. Συνεργάζομαι με μεγάλους χορηγούς, κάθε μήνα δίνουμε σε μητέρες με τα παιδιά τους δωρεάν τρόφιμα, και θα ήθελα να τρέξω στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Πολωνίας, να βοηθήσουμε εθελοντικά, εκεί είναι μητέρες μόνες με παιδιά και θα το κάνω.

Σχολιάζοντας το ελληνικό MeToo η Βάνα Μπάρμπα σχολίασε: «Αφήστε τη δικαιοσύνη να αποφασίσει για τους ηθοποιούς. Δεν είναι δική μας δουλειά.  να φύγει ο θυμός μεταξύ μας, μετά δε θα έχουμε λόγο να πούμε κουβέντες. Ο θυμός υπάρχει όχι για όσα πάθαμε, αλλά επειδή δεν μπορούμε να βγάλουμε τα προς το ζην. Ανθρωποφαγικά τρώει ο ένας τον άλλον», ανέφερε ακόμα η αγαπημένη ηθοποιός. «Απέχω τηλεοπτικά και θεατρικά. Κατάλαβα ότι θα έρχονταν δύσκολες στιγμές και επιβεβαιώθηκα ότι δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα. Κι έτσι δούλεψα με τα μεσιτικά και με μια εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών  για τη Σαουδική Αραβία», αποκάλυψε η ίδια σχετικά με όσα κάνει επαγγελματικά αυτή την περίοδο, ενώ τόνισε ότι «Καταφέραμε και ζήσαμε αξιοπρεπώς με τα καλά χρήματα που βγάζαμε. Τώρα κοντεύουμε μια δεκαετία που τα πράγματα είναι δύσκολα».

-----------------

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Γιατροί του Κόσμου για την Ουκρανία
*
 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για Ουκρανία
Το Χαμόγελο του Παιδιού
Global Citizen - Βοήθεια στην Ουκρανία

Βάνα Μπάρμπαειδήσεις τώραΟυκρανίαηθοποιόςπόλεμος