Lifestyle|09.03.2022 11:58

Συγκλονίζει η Ξένια των REC: «Κάθε φορά που μιλάω με τη μητέρα μου στην Ουκρανία ακούγονται εκρήξεις»

Newsroom

Ώρες αγωνίας βιώνει η τραγουδίστρια του συγκροτήματος REC, Ξένια. Η οικογένειά της βρίσκεται στην Ουκρανία, όπου από τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2 έχει εισβάλει η Ρωσία. Η τραγουδίστρια έχει καταγωγή από την Ουκρανία, οπότε πολλοί έσπευσαν να τη ρωτήσουν στα social media αν οι συγγενείς της είναι καλά, με εκείνη να απαντά μέσα από ένα story της:

«Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για τα υπέροχα μηνύματα συμπαράστασης που μου στέλνετε για τον πόλεμο που συμβαίνει στη χώρα που γεννήθηκα και αυτή τη στιγμή ζουν οι γονείς μου, ο αδερφός μου και όλοι οι άνθρωποι που μεγαλώσαμε μαζί! Η αλήθεια είναι πως λίγα μπορώ να πω και ακόμα λιγότερα είναι αυτά που μπορείτε να καταλάβετε για τις συνθήκες με τις οποίες εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζούσαμε σε έναν πανέμορφο τόπο, όπως κάποτε ήταν το Ντόνετσκ, από όπου και κατάγομαι. Η επικοινωνία με τους γονείς μου και τους ανθρώπους μας εκεί γίνεται κάθε ώρα που περνά ακόμη πιο δύσκολη. Μακάρι κανείς άνθρωπος στη γη να μη ζήσει αυτό που ζουν οι άνθρωποί μας. Η καρδιά μου, η σκέψη μου και οι ελπίδες μου να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό είναι μαζί τους.»

Στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη» η Ξένια μίλησε για τις ώρες αγωνίας που περνά για την οικογένειά της που βρίσκεται στην Ουκρανία, αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη χώρα της τον Αύγουστο. Η τραγουδίστρια μίλησε μπροστά στην κάμερα με τη μητέρα της στο Ντόνετσκ, όπου ακούγονται εκρήξεις και οι άνθρωποι ζουν με τον φόβο. «Ακούγονται εκρήξεις όταν μιλάω με τη μητέρα μου στο τηλέφωνο. Στο Ντόνετσκ έχουν καταστραφεί πολλά σπίτια, έχουν χτυπήσει το υδραγωγείο, και τις εγκαταστάσεις ρεύματος. Την περασμένη εβδομάδα μιλούσαμε και έτρεμε. Ακούστηκαν 17 εκρήξεις...» είπε φανερά ταραγμένη η τραγουδίστρια των REC

Βοήθεια για την Ουκρανία:

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Γιατροί του Κόσμου για την Ουκρανία & mdmgreece.gr
*
 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για Ουκρανία
Το Χαμόγελο του Παιδιού
ActionAid για Ουκρανία
Global Citizen - Τρόποι βοήθειας για την Ουκρανία

RECτραγουδίστριαπόλεμοςΟυκρανίαειδήσεις τώρα