Lifestyle|17.03.2022 18:10

Πέντε χρόνια «καθαρός»: Ο Δημήτρης Μοθωναίος γιορτάζει την απεξάρτησή του από το αλκοόλ

Newsroom

Την προσωπική του πράξη επανάστασης επικοινώνησε μέσα από το προφίλ του στο Instagram ο Δημήτρης Μοθωναίος. Ο γνωστός ηθοποιός, που πριν από ένα χρόνο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τις προσωπικές αποκαλύψεις του, θέλησε να μοιραστεί με το κοινό πως την τελευταία πενταετία είναι «καθαρός» από το αλκοόλ. Μια εξάρτηση που προέκυψε ως μέρος μιας «παράπλευρης απώλειας» στην κακοποιητική συμπεριφορά που βίωσε και ως παιδί αλλά και ως ενήλικας. Μια μάχη από την οποία βγήκε νικητής. Και μια επικοινωνία της νίκης του αυτής σε ένα Μέσο με μεγάλη απήχηση που μπορεί να στείλει σημαντικά μηνύματα σε ανθρώπους που παλεύουν με τους δικούς τους δαίμονες. 

«5 χρόνια #νηφάλιος τον προηγούμενο μήνα!!!!! Η προσπάθεια για λογική σε αυτή την παραφροσύνη στην οποία βρίσκεται ο κόσμος μας σήμερα, είναι η προσωπική μου πράξη επανάστασης. Ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου».

 

Δημήτρης Μοθωναίος: «Κακοποιήθηκα σεξουαλικά από 6 ετών και άρχισα να το θυμάμαι στα 26»

Ο ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος πριν από έναν χρόνο είχε συγκλονίσει το πανελληνίο με μία πολύ προσωπική αποκάλυψη που είχε κάνει. Η μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που είχε παραχωρήσει για τα δικά του βιώματα αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου και του θεάματος είχαν γίνει στη Φαίη Σκορδά. 

«Ακούω πάρα πολλά πράγματα, τα οποία με θυμώνουν. Πραγματικά δεν μπορώ να δεχτώ το σχόλιο "Γιατί τώρα". Μεγάλωσα σε μία οικογένεια με πολλή αγάπη, πολύ δομημένη. Οι γονείς μου καθηγητές, με μεγάλωσαν με αγάπη. Υπήρχε πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε πολύ μικρή ηλικία και εγώ δεν το αναγνώριζα ως κακοποίηση. Ξεκίνησε από τα 6 κατ' εξακολούθηση. Έκανε πράγματα τα οποία δεν μπορούσα και εγώ ο ίδιος να τα αντιληφθώ ως κακοποίηση ... αισθανόμουν ότι ο άνθρωπος αυτός με αγαπάει πάρα πολύ. Είναι μνήμες που είναι θαμμένες μέσα στο σώμα. Έχω κάνει 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί. Αναμνήσεις έχουν μπλοκαριστεί. Αυτός είναι ο μηχανισμός όταν συμβαίνει σε μία μικρή ηλικία. Εμένα αυτό με τρόμαξε. Ότι αγνοούσα όλα αυτά τα περιστατικά ήταν πίσω θαμένα στο μυαλό μου και όταν συνέβη κάτι πολύ χειροπιαστό που δεν μπορούσα να το αντικρούσω σε μία ηλικία μεγάλη, όταν ήμουν 26 χρόνων πια, τότε θυμήθηκα. Ήρθε ξανά αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε με έναν τρόπο και έκανε μία συγκεκριμένη κίνηση».

Μοθωναίος: «Σε μεγάλη ηλικία κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε»

«Όταν ήμουν μικρός δεν καταλάβαινα τίποτα. Έχω εικόνες διάσπαρτες να με πηγαίνει για μπάνιο σε μία παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου σε μία πετσέτα και μετά δεν θυμάμαι τίποτα. Αυτό ήταν κάτι που δούλευε πάντα μέσα μου για αυτό και υπήρχε και μία περίοδος που μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το σύννεφο που υπήρχε και που με ακολούθησε στην πορεία μου και διαμόρφωσε όλη τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Και την ταυτότητά μου ως ανθρώπου. Δεν έχω καμία ενοχή απέναντι στην σεξουαλικότητα. Δεν λέω ότι η κακοποίηση καθόρισε τη σεξουαλικότητα μου αλλά δεν μπορώ να ξέρω και πως θα ήμουν αυτό δεν είχε συμβεί στην πορεία της ζωής μου. Προσπάθησα να κάνω συνεχώς σχέσεις και αντιλαμβανόμουν ότι αποτύγχανα γιατί συνέχεια κουβαλάω αυτό το τραύμα. Στην ηλικία αυτή κατάλαβα ότι αυτός ο άνθρωπος με κακοποιούσε. Τότε αισθανόμουν ότι με πλησίαζε ένας άνθρωπος που με αγαπάει για να με φροντίσει. Όταν αντιμετώπισα αυτόν τον άνθρωπο ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω με απείλησε να μην το πω ποτέ σε κανέναν. Εγώ για πάρα πολλά χρόνια πραγματικά φοβόμουν μέχρι να βρω το κουράγιο να το πω στους γονείς μου οι οποίοι για δικούς τους λόγους και αυτοί δεν με στήριξαν».

αλκοόλαπεξάρτησηειδήσεις τώραΔημήτρης Μοθωναίος