Lifestyle|23.03.2022 07:45

«Δεν με νοιάζει τι γνώμη έχετε για μένα»: Όταν η Σορόκιν συνάντησε την πρωταγωνίστρια της σειράς του Netflix, «Inventing Anna»

Newsroom

«Δεν με νοιάζει τι γνώμη έχετε για εμένα. Δεν χρειάζομαι την επικύρωσή σας, ούτε θέλω να σας εντυπωσιάσω. Δεν έχω υπομονή με την ηλιθιότητα των ανθρώπων» είπε με θράσος η Άνα Σορόκιν (Anna Sorokin) σε συνέντευξή της στο «60 minutes Australia» λίγο μετά την πρεμιέρα της μίνι σειράς «Inventing Anna» του Netflix που βασίζεται στην πραγματική ιστορία της.  

Η... «μαϊμού κληρονόμος» Άννα Ντέλβι, που στην πραγματικότητα λέγεται Άννα Σορόκιν, είναι μία απίστευτη προσωπικότητα που έκανε «άνω κάτω» τους κύκλους των πλούσιων και διάσημων της Νέας Υόρκης και την ερμηνεύει η ηθοποιός Τζούλια Γκάρνερ (Julia Garner) στο Netflix. Η ηθοποιός συναντήθηκε με την ίδια την Άννα Σορόκιν και είχαν μια σύντομη επαφή! 

«Είναι πολύ καλή. Με επισκέφθηκε στη φυλακή. Είναι ένα πολύ γλυκό κορίτσι», δήλωσε η 31χρονη Σορόκιν, αποκαλύπτοντας πως στη μία και μοναδική τους συνάντηση μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα, όπου η ίδια κρατείται, ζήτησε από την ηθοποιό να ακούσει την περιβόητη προφορά της.«Είναι απλώς τόσο παράξενο (…), λες και η φωνή σου είναι τελείως διαφορετική όταν την ακούς στην τηλεόραση».

 

«Με ενσαρκώνει όπως ήμουν το 2015, 2016, 2017. Έχω περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ. Ήμουν περικυκλωμένη από Αμερικανούς και ίσως η προφορά μου άλλαξε [...] «Δεν μιλάω σχεδόν καθόλου γερμανικά αυτές τις μέρες. Η μόνη γλώσσα που μιλάω είναι αγγλικά. Παλιότερα, μιλούσα γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά σε καθημερινή βάση».

Τολμηρή επιχειρηματίας ή απατεώνισσα sociopath;

Μπορεί να µην είχε «ούτε ένα σεντ στο όνοµά της», όπως ανέφερε το Ανώτατο Dικαστήριο του Μανχάταν, αλλά επί τέσσερα χρόνια κατάφερε να πλασάρεται ως πλούσια Γερµανίδα κληρονόµος και να κάνει µεγάλη ζωή στη Νέα Υόρκη. Με την καταδίκη της 28χρονης σε τέσσερα έως 12 χρόνια φυλάκισης ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση που άφησε άναυδους τους Αµερικανούς δικαστές. 

Η Άννα Σόροκιν - ετών 31 σήμερα - αποφυλακίστηκε πρόσφατα έπειτα από παραμονή 19 μηνών στη φυλακή Ράικερς Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια 21 μηνών στο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Άλμπιον, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ωστόσο κατέληξε πάλι στη φυλακή επειδή έληξε η βίζα της. Μέχρι σήμερα κρατείται στην Υπηρεσία Μετανάστευσης, Τελωνείων και Επιβολής Νόμου (ICE) εν αναμονή της απέλασης της στη Γερμανία.

Το «Inventing Anna», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 11 Φεβρουαρίου, είναι εμπνευσμένο από τις εκτενείς αναφορές της δημοσιογράφου Τζέσικα Πρίσλεϊ, η οποία έβγαλε την είδηση, που έγινε παγκόσμιο θέμα συζήτησης το 2018, στο περιοδικό New York Magazine. Μπορεί η σειρά να σαρώνει, ωστόσο, η Αννα Σορόκιν είχε δηλώσει ότι δεν θα τη δει. «Σέβομαι ό,τι κάνει η Άννα όσον αφορά το αν θέλει να παρακολουθήσει την σειρά ή όχι», έχει δηλώσει η ηθοποιός Τζούλια Γκάρνερ . «Είναι επιλογή της και είναι σεβαστό. Δεν χρειάζεται να δει τη σειρά».

Έκπληκτο το δικαστήριο από το µέγεθος της εξαπάτησης της Σορόκιν

Η Σόροκιν γεννήθηκε στη Ρωσία το 1991, μετακόμισε όταν ήταν 16 ετών με τον μικρότερο αδερφό και τους γονείς της στη Γερμανία και στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο όπου φοίτησε στη Σχολή Μόδας Central Saint Martins.

Μετά τις σπουδές της επέστρεψε στο Βερολίνο και εργάστηκε στο τμήμα μόδας μιας επιχείρησης δημοσίων σχέσεων προτού μετακομίσει στο Παρίσι για μαθητεία στο περιοδικό Purple. Τότε άλλαξε το όνομά της σε Άννα Ντέλβι και άρχισε να συστήνεται ως πλούσια κληρονόμος από την Ευρώπη.

Η Σορόκιν, η οποία κυκλοφορούσε στα µεγάλα σαλόνια της Νέας Υόρκης ως «Άνα Ντέλβι» λέγοντας ότι έχει στο όνοµά της ένα καταπίστευµα 60 εκατοµµυρίων δολαρίων στο εξωτερικό, καταδικάστηκε για εξαπάτηση φυσικών προσώπων και εταιρειών-ξενοδοχείων, εστιατορίων, ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας και τραπεζών – είχε «ξαφρίσει» συνολικά 275.000 δολάρια.

Με την πλαστή της ταυτότητα νοίκιαζε ιδιωτικό τζετ, πήγαινε σε χλιδάτα πάρτι και διέµενε για µεγάλο διάστηµα σε πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα διαφήµιζε στα social media τον πλούσιο τρόπο ζωής της. «Τυφλώθηκε από τη λάµψη και τη χλιδή της Νέας Υόρκης» είπε η δικαστής Νταϊάν Κίσελ, δηλώνοντας «έκπληκτη» από το µέγεθος της εξαπάτησης της Σορόκιν.

Αντίθετα, το δικαστήριο έκρινε ότι φιλοδοξία της Σορόκιν ήταν «να ζει το όνειρο ενός υπερβολικού τρόπου ζωής πέρα από τις δυνατότητές της». Πράγµατι, η 28χρονη δεν φαίνεται να έδειξε µεταµέλεια εν αναµονή της ανακοίνωσης της ποινής της. Μπορεί να ζήτησε συγγνώµη για τα «λάθη» της ενώπιον των δικαστών, αλλά δεν παρέλειψε για την εµφάνισή της στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν να προσλάβει... στυλίστρια που επιµελήθηκε την εικόνα της.

Η υπεράσπιση ανέφερε ότι η Σορόκιν δεν ήταν εγκληµατίας, αλλά φιλόδοξη επιχειρηµατίας που θα χρησιµοποιούσε τα χρήµατα για να στήσει την επιχείρησή της -µια λέσχη τέχνης στη Νέα Υόρκη- και προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο για να τα αποπληρώσει.

Η Σορόκιν φαίνεται πως επιστρατεύει τώρα όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να καταφέρει να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί είναι άλλωστε διάσημη, ειδικά μετά την επιτυχία της σειράς Inventing Anna στο Netflix - σήμερα λαμβάνει μέρος σε podcast και δίνει συνεντεύξεις, περιγράφοντας την περίεργη ιστορία απάτης που ... αθώα ενορχήστρωσε. 

Άνα ΣορόκινφυλάκισηNetflixαπάτηειδήσεις τώρα