Lifestyle|27.03.2022 16:44

Όσκαρ 2022 – Σον Πεν: Αν δεν μιλήσει ο Ζελένσκι θα καταστρέψω τα βραβεία μου δημοσίως

Newsroom

Σε συνέντευξή του με το CNN το Σάββατο, 26 Μαρτίου, ο Σον Πεν κάλεσε τους ανθρώπους του Χόλιγουντ να μποϊκοτάρουν την φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2022, αν δε δοθεί η δυνατότητα στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να μιλήσει. Όπως υπογράμμισε ο Πεν, ενώ στην αρχή η ομιλία Ζελένσκι ήταν υπό συζήτηση, «έχει ληφθεί απόφαση να μην του δώσουν τη δυνατότητα να μιλήσει». «Δε γνωρίζω ποια είναι η επιθυμία του ίδιου του Ζελένσκι», συμπλήρωσε ο 61χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Η πιο άσεμνη στιγμή στην ιστορία του Χόλιγουντ

«Αν η Ακαδημία και οι παρουσιαστές έχουν επιλέξει να μην τιμήσουν την Ουκρανία που δέχεται σφαίρες και βόμβες, μαζί με τα παιδιά της, πιστεύω ότι για κάθε έναν από αυτούς τους ανθρώπους θα είναι η πιο άσεμνη στιγμή στην ιστορία του Χόλιγουντ», ξεκαθάρισε ο Πεν και, στη συνέχεια, κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους με την τελετή απονομής να την μποϊκοτάρουν, ακόμα κι αν πρόκειται για υποψήφιους. «Σκοπεύω να ενθαρρύνω τον οποιονδήποτε να καταλάβει ότι, παρά το γεγονός πως αυτή είναι η στιγμή του, είναι πιο σημαντικό να διαμαρτυρηθεί και να μποϊκοτάρει την τελετή», είπε. Ο Πεν, ο οποίος έχει κερδίσει δύο βραβεία Όσκαρ (το 2003 και το 2008), ενημέρωσε ακόμα ότι «Αν (ο Ζελένσκι) δεν μιλήσει, θα καταστρέψω τα βραβεία μου δημοσίως».

Τις προηγούμενες ημέρες πολλά δημοσιεύματα σε αμερικανικά μέσα ανέφεραν ότι η παρουσία του ουκρανού προέδρου στην τελετή απονομής ήταν πολύ πιθανή. Η βρετανική DailyMail, μάλιστα, έγραψε ότι ο Ζελένσκι ήταν σε συζητήσεις με την Ακαδημία, προκειμένου να βγάλει λόγο κατά τη διάρκεια της τελετής. Η Έιμι Σούμερ, μία εκ των παρουσιαστών της βραδιάς, ήταν ο άνθρωπος που κίνησε τα νήματα για την παρουσία Ζελένσκι στη λαμπερή βραδιά, σύμφωνα με το CNN. «Ήθελα να βρω έναν τρόπο να εμφανιστεί ο Ζελένσκι ή να προβληθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ακριβώς επειδή είναι πολλοί οι θεατές των Όσκαρ», δήλωσε η ίδια.

ΟυκρανίαΒολοντιμίρ ΖελένσκιΣον ΠενπόλεμοςΌσκαρ 2022μποϊκοτάζειδήσεις τώρα