Lifestyle|28.03.2022 18:03

Ανδρεανή Τσάφου: Σοκάρει η πρώην Playmate - «Έφτασα να ζυγίζω 42 κιλά»

Newsroom

Μια πολύ προσωπική κατάθεση ψυχής έκανε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη μία πρώην Playmate η οποία έχει κάνει τα δικά της χιλιόμετρα στον χώρο. Ο λόγος για την Ανδρεανή Τσάφου, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στον εν λόγω διαγωνισμό ομορφιάς.

Το γνωστό μοντέλο, που είναι έγκυος στο τρίτο της αγόρι, μίλησει για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία που την έφτασε στο σημείο να ζυγίζει 42 κιλά. Μάλιστα, η συγκεκριμένη διαταραχή την οδήγησε σε εξάμηνη νοσηλεία. «Ήμουν 13 ετών όταν διαγνώστηκα με ανορεξία. Είχα ξεκινήσει σταδιακά να μειώνω την τροφή μου. Ήμουν τυχερή που δεν διασωληνώθηκα. Έφτασα να ζυγίζω 42 κιλά και νοσηλεύτηκα για έξι μήνες στο νοσοκομείο στο Ρίο. Οι γονείς μου αναρωτιόνταν τί λάθος έκαναν μαζί μου και η παιδοψυχολόγος τούς εξήγησε ότι ήμουν ένα ευαίσθητο παιδί. Η ανορεξία ήταν αποτέλεσμα του ότι δεν μπορούσα να εξωτερικεύσω και να επεξεργαστώ τα συναισθήματά μου», όπως είπε χαρακτηριστικά στη δημοσιογράφο Δέσποινα Τσόκου.

Σε άλλο σημείο την συνέντευξης ανέφερε: «Δεν φοβήθηκα να γίνω μοντέλο επειδή είχα δώσει μάχη με την ανορεξία. Έμαθα πια να μην επηρεάζει η ευαισθησία μου την υγεία μου».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο από την εκπομπή 

Ζέτα Δούκα: «Έχω περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία από τα 15» 

Για το θέμα της νευρικής ανορεξίας είχε τοποθετηθεί δημοσίως και η Ζέτα Δούκα κάνοντας μία πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση στην εκπομπή του Open «Απλές κουβέντες» τον Δεκέμβριο του 2021. 

Ειδικότερα:

«Έχω περάσει νευρική ανορεξία και νευρογενή βουλιμία από τα 15 μέχρι τα 26 μου. Ο σωστός όρος είναι διαταραχές πρόσληψης τροφής και είναι καλό να το λέμε σωστά. Υπάρχει η πεποίθηση ότι ο ανορεξικός δεν πεινάει και δεν θέλει να φάει, κάτι που είναι λάθος. Ο άνθρωπος που έχει ανορεξία και πεινάει και θέλει να φάει» είπε στην αρχή της συζήτησης η Ζέτα Δούκα.

Η ηθοποιός συνέχισε για τον άνθρωπο που αντιμετωπίζει θέματα ανορεξίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια δεν είναι ειδικός: «Χρησιμοποιεί την τροφή ως μέσο άσκησης, εξουσίας και τελειομανίας στο κεφάλι του. Ως μέσο ελέγχου στον εαυτό του. Όταν προσπαθείς να ελέγξεις κάτι σημαίνει ότι έχεις ένα πολύ μεγάλο κενό με την ίδια σου την πηγή της ύπαρξης. Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι σοβαρές ψυχικές αρρώστιες, που ανήκουν στην κατηγορία των εθισμών, όπως είναι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Οι άνθρωποι που έχουν εθισμούς ξέρουν ότι αυτό που κάνουν είναι κακό, ότι θα τους καταστρέφει, αλλά είναι ο μόνος τρόπος που μπορούν να υπάρξουν μέχρι να θεραπευτούν», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός τονίζοντας πόσο την βοήθησε το θέατρο και η ψυχανάλυση: «H ενασχόλησή μου με το θέατρο ήταν ένα κομβικό σημείο. Σε ηλικία 19 ετών μπήκα για πρώτη φορά στη διαδικασία της ψυχοθεραπείας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία βρήκα τα εργαλεία να δίνω απαντήσεις στα βασικά μου υπαρξιακά ερωτήματα. Η ψυχανάλυση είναι το μοναδικό δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και να πιάσει τόπο».  

κιλάνευρική ανορεξίαμοντέλοειδήσεις τώραεγκυμοσύνηΑνδρεανή Τσάφου