Lifestyle|28.03.2022 20:38

Φιλ Κόλινς: Καθιστός αποχαιρέτισε για πάντα το κοινό στην τελευταία του συναυλία

Newsroom

«Απόψε είναι μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά», με αυτά τα λόγια έκανε το ξεκίνημα της τελευταίας του συναυλίας στο Λονδίνο και στη σκηνή του 02 ο Φιλ Κόλινς (Phill Collins). Παρέα με τους Mike Rutherford και Tony Banks των Genesis, το βράδυ του Σαββάτου 26/3, έγινε απολύτως σαφές το πρόμο της περιοδείας «The Last Domino?» του οποίου το ερωτηματικό αφαιρέθηκε και επισήμως δίνοντας στη θέση του το «The Last Domino!» με θαυμαστικό- όπως είναι πλέον στις σελίδες τους στα social media. 

Στη συνέχεια της σημαντικής αυτής βραδιάς, ο 71χρονος πασίγνωστος μουσικός είπε στο πλήθος που τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια: «Είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας μας. Και είναι η τελευταία παράσταση για το Genesis... Μετά το αποψινό πρέπει όλοι να βρούμε πραγματικές δουλειές». 

Το πασίγνωστο συγκρότημα, μετά από 14 χρόνια παύσης των ζωντανών εμφανίσεων, είχε ανακοινώσει την επανένωσή του το 2019 στο πλαίσιο της περιοδείας «The Last Domino?». Ένα πρότζεκτ που στη συνέχεια αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Ο Φιλ Κόλινς, ο οποίος από το 2015 χρησιμοποιεί μπαστούνι όταν έκανε επέμβαση στην πλάτη του, είχε αποκαλύψεις ότι «μετά βίας κρατάει» πλέον την μπαγκέτα. Μάλιστα, έχει ταλαιπωρηθεί από διάφορα προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, όπως μιας εξάρθρωσης σπονδύλων στο λαιμό του το 2007, που του προκάλεσε βλάβη στα νεύρα των χεριών του.

Οι Genesis ξεκίνησαν το 1967 και η φήμη τους εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1970, πουλώντας πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους. Ο Φιλ Κόλινς ήταν και ντράμερ του συγκροτήματος το 1970, πριν γίνει βασικός τραγουδιστής το 1975. Οι σκληροπυρηνικοί θαυμαστές τους δεν θα σταματήσουν ποτέ να ελπίζουν σε μια περιοδεία επανασύνδεσης. Αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει πλέον αδύνατο. Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό το σόου στο O2 Arena ήταν όντως το «τελευταίο τους Βαλς». 

ειδήσεις τώρασυναυλίατελευταία συναυλίαΛονδίνοΦιλ Κόλινς