Lifestyle|04.04.2022 14:30

Η Βίκυ Βολιώτη για την υιοθεσία της 7,5 ετών κόρης της αλλά και την υπόθεση της Πάτρας

Newsroom
Καλεσμένη στην εκπομπή του Open, «Ποιος είναι πρωινιάτικα», βρέθηκε η Βίκυ Βολιώτη. Η γνωστή ηθοποιός και μέλος της θρυλικής παρέας του «Λόγω τιμής», ανάμεσα σε άλλα μίλησε για την υιοθεσία της 7,5 ετών κόρης της την οποία έφερε από την Αιθιοπία σε ηλικία 8 μηνών. Η πρωταγωνίστρια της παράστασης «Μια ιστορία αγάπης» (θέατρο Άνεσις) υιοθέτησε με τον σύζυγό της, Σίμο Σαρκετζή, την κόρη της όταν ήταν μόλις 8 μηνών. «Την Άννα τη φέραμε 8 μηνών στην Ελλάδα. Κατάλαβα ότι είναι η κόρη μου, αμέσως μόλις την πήρα αγκαλιά. Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, ήταν πολύ δύσκολη, αλλά ήμουν αποφασισμένη. Δεν υπήρχε περίπτωση να με σταματήσει κανείς. Για 'μένα, η ιστορία είχε τελειώσει αμέσως μόλις την πήρα στην αγκαλιά μου σε ηλικία ενός μήνα. Ήμουν αποφασισμένη να κινήσω γη και ουρανό για να τη φέρω στην Ελλάδα. Ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για την υιοθεσία ήταν να βοηθήσω ένα παιδί που έχει ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, η γνωστή ηθοποιός ρωτήθηκε για την υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Η ίδια, τοποθετήθηκε με τα εξής λόγια: «Είμαι σοκαρισμένη όμως προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου. Δικαιούται και αυτή μια απολογία. Πάντα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πάντα σε αυτές τις πολύ έντονες και δυνατές υποθέσεις προσπαθώ να κρατήσω μια στάση αναμονής. Περιμένω να δω τι θα πει η Δικαιοσύνη γιατί τα στοιχεία δεν τα έχουμε όλα και πάντα προσπαθώ να είμαι λίγο πιο ψύχραιμη. Στη σκέψη ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να έκανε αυτά για τα οποία κατηγορείται, τρομάζω. Προσπαθώ να φανταστώ τα κίνητρα. Δε μπορώ να καταλάβω δηλαδή τι μπορεί να είναι αυτό που την οδήγησε εκεί. Αν αποδειχθεί βέβαια. Με εκπλήσσει ξανά και ξανά το δαιδαλώδες της ανθρώπινης ψυχής».

Όταν η Βίκυ Βολιώτη είχε μιλήσει στην Ευδοκία Ρουμελιώτη για την οικογένειά της αλλά και την υιοθεσία της κόρης της 

Τον Οκτώβρη του 2020, η Βίκυ Βολιώτη μίλησε στην Ευδοκία Ρουμελιώτη για τη διαπολιτισμική της οικογένεια, αφού η μαμά της ήταν Γερμανίδα και ο μπαμπάς της Έλληνας και το πώς ένιωθε ως παιδί που μεγάλωνε με τόσες διαφορές πολιτισμών μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

«Δεν ήταν πάντα εύκολο. Είχε τις στιγμές τις αστείες και τις στιγμές τις πολύ σοβαρές. Γιατί μιλάμε για δύο χώρες και δύο λαούς που είναι διαμέτρου αντίθετοι. Έχουν δηλαδή μία διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα. Παρόλο που έχουν και πολλά κοινά, όσο και να ακούγεται κάπως περίεργο αυτό. Ή να το πω καλύτερα, αλληλοσυμπληρώνονται. Στη δική μου οικογένεια, υπήρχε αρκετή τρέλα, πολλοί τσακωμοί, αλλά ταυτόχρονα πολλή αγάπη. Η οικογένεια του πατέρα μου δεν ήταν θερμή με την απόφαση του πατέρα μου να παντρευτεί μία Γερμανίδα. Ήταν πιο κοντά και τα χρόνια του πολέμου. Παρόλα αυτά επειδή η μητέρα μου αγάπησε πάρα πολύ την Ελλάδα, μετά από λίγο καιρό έγινε απολύτως δεκτή. Λόγω της διπλής μου υπηκοότητας, υπήρχαν πολλές φορές που με διαχωρίζανε. Κυρίως όταν ήμουν μικρότερη. Λέγανε εσύ είσαι Γερμανίδα, δεν το καταλαβαίνεις αυτό», αποκάλυψε η ταλαντούχα ηθοποιός.

Αναφορικά με την υιοθεσία της κόρης της είχε πει τότε:

«Ήμουν από τις γυναίκες που έλεγαν: "είμαι καλά χωρίς παιδί", "δεν θέλω την ευθύνη", "θέλω την ελευθερία μου". Όταν γνωρίστηκα με τον Σίμο, που ήθελε πολύ παιδί, το είδα αλλιώς. Όμως, από μικρή έλεγα ότι αν θελήσω να κάνω ένα παιδί, θα υιοθετήσω. Δεν με ενδιέφερε ποτέ να ζήσω την τεκνοποίηση, την εγκυμοσύνη. Δεν με μάγευε. Το θέμα παιδί είναι μία πολύ προσωπική διαδρομή. Το πώς ο καθένας φτάνει να γίνει γονιός. Εμένα μου ήταν αυτονόητο και το θεωρώ τελείως παλαβό να μην προχωρήσει κανείς σε αυτή τη διαδικασία αν δεν μπορεί να κάνει παιδί. Μου φαίνεται και τελείως παλαβό να υπάρχουν αντιστάσεις και στους υπόλοιπους τρόπους που μπορεί να κάνει κανείς παιδί. Μία παρένθετη μητέρα, ωάριο ή σπέρμα από τράπεζα. Είναι ευτύχημα που φτάσαμε στην εποχή που μπορούν δύο άνθρωποι να γίνουν γονείς είτε ετεροφυλόφιλοι είτε ομοφυλόφιλοι με αυτούς τους τρόπους. Πιστεύω ότι αυτές οι αντιστάσεις και οι φόβοι έχουν να κάνουν με έναν ναρκισσισμό, ότι θέλω να είναι δικό μου το παιδί, να έρχεται από εμένα και στερεί από πολλά ζευγάρια την πραγματική ευτυχία του να έχεις παιδί».

ΠάτρακόρηΒίκυ ΒολιώτηOPENειδήσεις τώραυιοθεσίαΜπέττυ Μαγγίρα