Lifestyle|05.04.2022 17:20

Γιάννης Αντετοκούνμπο - Μαράια: Πλάνα από το σπίτι τους στο Μιλγουόκι

Newsroom

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1994 και είναι παιδί μεταναστών από το Λάγος της Νιγηρίας, του Τσαρλς και της Βερόνικα Αντετοκούνμπο, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα το 1991. Ο 27χρονος, αγωνίζεται ως φόργουορντ για τους Μιλγουόκι Μπακς του NBA και την Εθνική Ελλάδας. Έχοντας κερδίσει, μεταξύ άλλων, δύο φορές τον τίτλο του MVP του ΝΒΑ και μια φορά το βραβείο του MVP των τελικών, τον Οκτώβριο του 2021 συμπεριλήφθηκε στη επετειακή επιλογή των 75 καλύτερων παικτών της ιστορίας του ΝΒΑ.

Ο Αντετοκούνμπο ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ως παίκτης του Φιλαθλητικού. Κατόπιν, επιλέχθηκε στο ΝΒΑ Ντραφτ στη θέση 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς το 2013, όπου και εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες και σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος του NBA, όντας μεταξύ άλλων έξι φορές μέλος του All-Star Game ΝΒΑ και μια φορά MVP.

Το 2021 κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του ΝΒΑ, κερδίζοντας παράλληλα το βραβείο του MVP των τελικών. Έχει τον αριθμό 34 στη φανέλα του και το αγωνιστικό παρατσούκλι του είναι The Greek Freak. Στις 15 Δεκεμβρίου 2020 ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Μιλγουόκι Μπακς για 5 χρόνια για 228 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Greek Freak, δεν διαπρέπει μόνο στην αθλητική του καριέρα. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, από το καλοκαίρι του 2016 μαζί με τον αδερφό του Θανάση, δραστηριοποιούνται με την διοργάνωση των Antetokounbros η οποία αποτελείται από αγώνες επίδειξης και φιλικά παιχνίδια στην Ελλάδα με σκοπό την προώθηση της καλαθοσφαίρισης και της ευρύτερης αθλητικής άμιλλας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Εκτός γηπέδων, ο σταρ του ΝΒΑ ζει μια ευτυχισμένη ζωή μαζί με τη σύντροφό του Μαράια με την οποία είναι ζευγάρι από το 2016. Οι δυο τους, απέκτησαν το πρώτο τους παιδί το 2020 ενώ πριν από λίγους μήνες έγιναν γονείς για δεύτερη φορά. Μέσα από τον λογαριασμό της εντυπωσιακής Μαράια στο Instagram, έχουμε δει χαρούμενες στιγμές τους από το σπίτι τους αλλά και υπέροχα οικογενειακά πορτέτα στα οποία απεικονίζεται η ευτυχία τους. 

Ακολουθούν φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Instagram

 

 

 

 

 

Ακολουθούν κάποιες υπέροχες φωτογραφίες της οικογένειας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιάννης ΑντετοκούνμποΜιλγουόκισπίτιειδήσεις τώρα