Lifestyle|11.04.2022 12:45

Γιάννης Βογιατζής: «Μου έλεγαν πως θα με δέρνουν στη ζωή μου και απαντούσα ότι θα τους δέρνω εγώ με το μυαλό μου»

Newsroom

Λίγες ημέρες, μετά τη συγκινητική τελετή στην Ταινιοθήκη, όπου η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) και η Φίνος Φιλμ τίμησαν τον σπουδαίο Γιάννη Βογιατζή με ένα ειδικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο, ο γνωστός ηθοποιός παραχώρησε μία σπάνια συνέντευξη στη Ναταλία Αργυράκη για λογαριασμό της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται».

 

Ο 95χρονος ταλαντούχος ηθοποιός, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη συνεργασία με τη Φίνος Φιλμ, τον Γιάννη Δαλιανίδη, τους σταρ αλλά και τη ζωή του. Μιλώντας στον Alpha αναφέρθηκε και στην πρώτη ταινία που έκανε το «Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρύφαλλο», στην οποία υποδυόταν ένα γιατρό, κάνοντας μάλιστα και την εξής αποκάλυψη: «Η Τζένη Καρέζη είχε ερωτικές σχέσεις με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Και οι δύο ήταν φίλοι μου από τη δραματική σχολή του Εθνικού».

Για τον Γιάννη Δαλιανίδη

«Η πρώτη ταινία που είχα κάνει στη Φίνος Φιλμ ήταν το “Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο” όπου έκανα έναν γιατρό. Η Τζένη Καρέζη είχε ερωτικές σχέσεις με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Και οι δύο ήταν φίλοι μου από τη δραματική σχολή του Εθνικού. Μου είπε ο Σακελλάριος όσα θα έπρεπε να πω και μου είχαν δώσει το κείμενο. Όλη τη νύχτα δεν είχα κοιμηθεί από τη χαρά μου για να πω το κείμενο. Ε, λοιπόν, έκανα πέντε φορές στοπ! Εγώ που δεν κάνω ποτέ στοπ. Ο Γιάννης Δαλιανίδης ήταν από τους συγγραφείς που ήξερε ποιος είσαι και έγραφε επάνω στις δυνατότητές σου. Δεν πρόσεχε, όμως, τον εαυτό του και μας έφυγε τόσο μικρός στην ηλικία».

Για τους σταρ

«Σταρ μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, στην Ελλάδα σταρ ήταν η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Χορν. Βλέπεις ορισμένοι κάνουν πολλά πράγματα για να τους γνωρίσει ο κόσμος και να τους ζητάει αυτόγραφα, όμως αυτό δεν έχει σχέση με την δουλειά μας. Έχει διαφορά ο θεατρίνος και ο θεατρινισμός».

Για τη ζωή του

«Δεν έχω τσακωθεί ποτέ στη ζωή μου. Μου έλεγαν όταν ήμουν μικρός πως θα με δέρνουν στη ζωή μου και τους απαντούσα ότι θα τους δέρνω εγώ με το μυαλό μου».

Ακολουθεί το βίντεο 

Φίνος Φιλμειδήσεις τώρα