Lifestyle|22.04.2022 12:18

Η βασίλισσα Ελισάβετ έγινε κούκλα Barbie - Η τιάρα θυμίζει αυτή που φορούσε στον γάμο της

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια
Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια
Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια
Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια
Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια
Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια
Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια
Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 96 χρόνια

Η διάσημη εταιρεία παιχνιδιών, Mattel, τίμησε τα 96α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, με τη δημιουργία μιας κούκλας, η οποία λέγεται «Barbie Signature Queen Elizabeth II Platinum Jubilee Doll» και αποτελεί μέρος της σειράς Barbie αφιερωμένες σε σπουδαίες γυναίκες που επηρέασαν τον κόσμο. 

Η κούκλα φορά ένα ιβουάρ φόρεμα από τη βασιλική γκαρνταρόμπα. Η τιάρα στηρίζεται σε αυτή της βασίλισσας Μαίρη, που φορούσε η μονάρχης την ημέρα του γάμου της, ενώ τα μετάλλια μινιατούρες στις κορδέλες είναι εμπνευσμένα από τα παραγγέλματα της βασιλικής οικογένειας. Το πρότζεκτ ανέλαβε η Senior Director of Barbie Design, Robert Best

Εορτασμοί για τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο

Οι προετοιμασίες για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, έχουν ήδη ξεκινήσει. Φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια στο βρετανικό θρόνο και έχουν προγραμματιστεί τετραήμερες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Από τις 2 μέχρι τις 5 Ιουνίου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρίσκεται σε ένα διαρκές πάρτι με θεάματα, καλλιτεχνικά δρώμενα, τεχνολογικές επιδείξεις κτλ. Η βρετανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί έναν εορτασμό «που συμβαίνει μια φορά σε κάθε γενιά». Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που ένας βρετανός μονάρχης γιορτάζει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο και αυτό δεν είναι το μόνο ρεκόρ που έχει σπάσει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Είναι χαρακτηριστικό πως, όταν ανέβηκε στο θρόνο, τη Σοβιετική Ένωση διοικούσε ο Ιωσήφ Στάλιν, την Κίνα ο Μάο Τσε Τουνγκ και τις ΗΠΑ ο Χάρι Τρούμαν. Από τότε από την προεδρία των ΗΠΑ έχουν περάσει 14 πρόεδροι ενώ στην Ντάουνινγκ Στριτ έχουν φιλοξενηθεί 14 πρωθυπουργοί. Από αυτούς, ίσως ο πιο σημαντικός για την Ελισάβετ να ήταν ο Ουίνστον Τσώρτσιλ. Δεν είναι λίγοι οι ιστορικοί που τον θεωρούν μέντορα της.

Αν και ο ρόλος της ουσιαστικά είναι εθιμοτυπικός και δεν έχει κάποια πολιτική εξουσία, εντούτοις για πολλούς στην Βρετανία αποτελεί παράγοντα σταθερότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι 4 Βρετανοί στους 5 εξακολουθούν να έχουν θετική γνώμη για την βασίλισσα Ελισάβετ παρά τα τεράστια σκάνδαλα που έχουν πλήξει το παλάτι όλα αυτά τα χρόνια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο, μετέπειτα δούκα του Εδιμβούργου, στις 20 Νοεμβρίου του 1947 στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ. Τρεις μήνες αργότερα έμεινε έγκυος στο πρώτο τους παιδί, τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολο. Με τον σύζυγο της έκαναν ακόμη τρία παιδιά: την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Αντρέα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.

Νέο πορτρέτο για τα γενέθλιά της προβάλλει την αγάπη της για τα άλογα

Για να γιορτάσει τα 96α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, η Βασιλική Ιππική Έκθεση του Ουίνδσορ (Royal Windsor Horse Show) δημοσίευσε νέα φωτογραφία της που αναδεικνύει την αγάπη της για τα άλογα. Στο πορτρέτο, το οποίο είναι από τον περασμένο μήνα με τον φωτογραφικό φακό του Χένρι Νταλάλ, η μονάρχης στέκεται ανάμεσα στα δύο από τα αγαπημένα πόνυ της, Μπάιμπεκ Κέιτι και Μπάιμπεκ Νάιτινγκεϊλ.

Φοράει παλτό σε βαθύ πράσινο χρώμα, γνωστό ως «πράσινο του Εδιμβούργου», που έχει ιδιαίτερο νόημα, καθώς ήταν το χρώμα της επίσημης στολής του εκλιπόντος συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου. Πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της βασίλισσας Ελισάβετ, φόρεσαν ρούχα στο χρώμα αυτό στην επιμνημόσυνη τελετή προς τιμήν του στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τον περασμένο μήνα.

Στη φωτογραφία το πράσινο δημιουργεί έντονη αντίθεση με το λευκό χρώμα των πόνυ. Είναι η τέταρτη από σειρά φωτογραφιών της βασίλισσας Ελισάβετ που κυκλοφόρησαν επίσημα από το Royal Windsor Horse Show—οι τρεις πρώτες κυκλοφόρησαν για τον εορτασμό του Χρυσού Ιωβηλαίου, το Πλατινένιου Ιωβηλαίου και των 90ων γενεθλίων της.

Η έκθεση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1943 και η βασίλισσα την παρακολουθεί κάθε χρόνο. Στην έκθεση του 2022, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 12 Μαΐου, συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα 41 άλογα, που είναι αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση.

BarbieγενέθλιαΜεγάλη ΒρετανίακούκλαΒασίλισσα Ελισάβετειδήσεις τώρα