Lifestyle|26.04.2022 19:00

Καίτη Γαρμπή: Ποζάρει με… σαπουνάδες στην μπανιέρα - Η ιστορία πίσω από το «Ξυπόλητη Χορεύω»

Newsroom

Η Καίτη Γαρμπή είναι μια από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες που μεσουράνησε στις ελληνικές πίστες κατά τη δεκαετία των 90s και 00s. Μέχρι και σήμερα ακούμε και χορεύουμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της -«Ιεροσυλία», «Άσπρο Μαύρο», «Κιβωτός», «Ευαισθησίες», «Το Κάτι»- στα κλαμπ αλλά και στο σπίτι. Τα κομμάτια της παραμένουν διαχρονικά και ανεβαστικά που σε κάνουν να τραγουδάς τους στίχους με πάθος. 

Σκαλίζοντας ένα παλιό άλμπουμ, η «ντίβα της καρδιάς μας» βρήκε μία φωτογραφία, τη μόνη έγχρωμη από το βίντεο κλιπ «Ξυπόλυτη χορεύω», το 1994. «Θυμήθηκα πως ο σπουδαίος σκηνοθέτης Νίκος Σούλης μου είχε ζητήσει να μπω στη μπανιέρα με τα ρούχα, είπε να με σκεπάσουν μ’ ένα χοντρό νάιλον για να μη βραχούν τα ρούχα μου κι από πάνω μου έριξαν νερό και αφρόλουτρο για να γίνει σαπουνάδα! Και κάθε τόσο έφτιαχναν σαπουνάδα γιατί δεν κρατούσε πολλή ώρα.

Τι ωραία χρόνια τότε και τι ωραίες δουλειές που κάναμε! Αλλά και τώρα, σήμερα σχεδόν 30 χρόνια μετά, το ίδιο τραγούδι παραμένει ζωντανό και μάλιστα φέτος στη γιορτή της γυναίκας 8/3 έγινε η σημαία της φεμινιστικής ομάδας της Βέροιας “Κιλοτίνα” παραφράζοντας ένα στίχο που πολύ του ταίριαξε και νομίζω πως κάθε τέτοια μέρα στη γιορτή της γυναίκας κι εγώ μ αυτό το στίχο θα το λέω!» έγραψε η Καίτη Γαρμπή στη λεζαντα της φωτογραφίας, που δημοσίευσε στο Instagram.

 

«Κι αν ξυπόλητη χορεύω, με σημαία μου μια φούστα»

Το 1994, η Καίτη Γαρμπή κυκλοφορεί το πλατινένιο άλμπουμ «Ατόφιο Χρυσάφι». Ο δίσκος περιλαμβάνει πέντε τραγούδια του Φοίβου και πέντε τραγούδια του Κώστα Τουρνά αντίστοιχα. Ένα από τα κομμάτια που αμέσως ξεχώρισε ήταν το «Ξυπόλητη Χορεύω». Ένα τραγούδι που ακούγεται μέχρι και σήμερα, ενώ η ατάκα «κι αν ξυπόλητη χορεύω, με σημαία μου μια φούστα» έγινε viral εκείνη την εποχή.

Η κυκλοφορία του κομματιού συνοδεύτηκε από ένα ασπρόμαυρο βίντεο κλιπ, το οποίο ήταν υπερπαραγωγή για τα δεδομένα της περιόδου. Στα πρώτα πλάνα βλέπουμε την τραγουδίστρια μέσα στη μπανιέρα, με σαπουνάδες, ν' απολαμβάνει το μπάνιο της, αδιαφορώντας για τον κόσμο που την περιμένει στο σαλόνι του σπιτιού της.

Αργότερα, κατεβαίνει τις σκάλες, πίνει το ποτό της, ως μια σωστή και κομψή οικοδέσποινα του πάρτι, αλλά πλήττει οικτρά απ' όλη αυτή τη ρουτίνα του νεοπλουτισμού. Επιθυμεί ν' «αποδράσει» και να γίνει ένα με τη μεσαία τάξη και τους ανθρώπους του περιθωρίου, κάνοντας την επανάσταση της με… σημαία της μια φούστα!

Διονύσης Σχοινάς: Το τραγούδι - αφιέρωση στην Καίτη Γαρμπή

Ο Διονύσης Σχοινάς βάζει τη μουσική του «σφραγίδα» στο φετινό καλοκαίρι και… «Δε Φτάνει Μια Ζωή» για ν' ακούμε δυνατά το νέο του single. Ο καταξιωμένος και αγαπητός καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα up-tempo pop hit, γεμάτο ενέργεια και τρυφερό συναίσθημα, σε μουσική του Stan Αντιπαριώτη και στίχους του Θοδωρή Μάκρα.

Μάλιστα, ο Διονύσης Σχοινάς κάνει μία special αφιέρωση με το «Δε Φτάνει Μια Ζωή», καθώς το αφιερώνει στη σύζυγό του, Καίτη Γαρμπή για τα 25 χρόνια του γάμου τους, λίγες ημέρες πριν από την επέτειό τους (4 Μαΐου). Το «Δε Φτάνει Μια Ζωή», που κυκλοφορεί από την Panik Records, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο «Chart Show», το βράδυ του Σαββάτου 16 Απριλίου, όπου ο Διονύσης Σχοινάς ήταν καλεσμένος και τραγούδησε και κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού.

Panik Recordsειδήσεις τώραΔιονύσης ΣχοινάςΚαίτη Γαρμπήinstagram