Lifestyle|08.09.2021 01:02

Οι «Μέλισσες» γιορτάζουν 10 χρόνια επιτυχίες

Newsroom

Το βράδυ της Παρασκευής (8/2), η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου φιλοξενεί τις «Μέλισσες» για να γιορτάσουν μαζί τα 10 χρόνια επιτυχιών τους. Ένα πάρτι γεμάτο ενέργεια και εξαιρετική διάθεση που θα απολαύσουν καλεσμένοι και τηλεθεατές.

Με τραγούδια που «μονοπωλούν» τα ραδιοφωνικά charts και «σαρώνουν» στις πλατφόρμες ψηφιακής μουσικής, με video clips (και, μάλιστα, σε σκηνοθεσία από τους ίδιους) που γίνονται trend στο YouTube και σημειώνουν εκατομμύρια views, με sold out συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, οι «Μέλισσες» δεν είναι τυχαία το πιο επιτυχημένο ελληνικό συγκρότημα των τελευταίων ετών.

Όλα άρχισαν τον Μάιο του 2008, με τις «Μέλισσες» να ηχογραφούν τα πρώτα τους τραγούδια και να παίρνουν το όνομά τους από το μουσικό χαλί ενός πλανόδιου που πουλούσε μέλι έξω από τις πρώτες συναντήσεις τους. Το πρώτο τους single ήταν το «Κρυφά», ενώ το πρώτο τους album το «Μυστικό».

Από τα πρώτα τους κιόλας βήματα, γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, με hits όπως τα «Επικίνδυνα Φιλιά», «Κράτα Τα Μάτια Σου Κλειστά», «Σαν Σκιά», «Ό,τι Άφηνες Μισό», «Έλεγες», «Η Μόνη Επιλογή», «Ένα», «Δεν Μπορούμε Να ‘Μαστε Μαζί», «Το Κύμα», «Είμαι Αλλού», «Το Κρυφτό» και «Γιατί».

Είναι ενδεικτικό πως το 2018 οι «Μέλισσες», που από το 2015 ανήκουν στο δυναμικό της Panik Records, έγραψαν ιστορία, καθώς κατάφεραν μέσα σε μία χρονιά όσα δεν έχει καταφέρει ποτέ άλλοτε ελληνικό συγκρότημα!

Συγκεκριμένα, το «Γιατί» παραμένει εδώ και 15 εβδομάδες στην πρώτη θέση του επίσημου ραδιοφωνικού airplay (μεικτό), ενώ στο ετήσιο ελληνικό Top200 IFPI Airplay Chart κατέλαβαν τέσσερις θέσεις. Παράλληλα, στη λίστα του Spotify με τα κορυφαία τραγούδια του 2018 στην Ελλάδα πέτυχαν κάτι που κανείς άλλος καλλιτέχνης δεν έχει καταφέρει, καθώς κατέλαβαν 5 από τις 20 θέσεις, ενώ στο YouTube αύξησαν τα views τους κατά 70 εκατομμύρια και ξεπέρασαν τους 100.000 subscribers, γεγονός για το οποίο βραβεύτηκαν με το «The Silver Play Button» στο μεγάλο event της Google, Youtube Pulse 2018.

Το 2019, βρίσκει το συγκρότημα σε γιορτινούς ρυθμούς, καθώς συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής τα οποία θα «σηματοδοτήσουν» με νέα τραγούδια και album! Στο μεταξύ, συνεχίζουν, για τέταρτη σεζόν επιτυχίας, τις sold out εμφανίσεις τους στο «BOX Athens», κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ενώ κάθε Κυριακή μεταφέρουν την μουσική τους και το κέφι τους στο «Barbarella» της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

συγκρότημαμέλισσεςΣτην υγειά μας ρε παιδιάΣΚΑΪ