Lifestyle|30.04.2022 14:50

Φώτης Σπύρος: «Yπάρχουν 19 καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά του Φιλιππίδη στον αυτόχειρα Δημήτρη Βογιατζή»

Newsroom

Στην κάμερα της εκπομπής «OPEN Weekend» μίλησε ο Φώτης Σπύρος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρθηκε άσχημα στον ηθοποιό Δημήτρη Βογιατζή σε μία παράσταση και ότι γι’ αυτό το περιστατικό υπάρχουν 19 καταγγελίες στο ΣΕΗ. «Υπάρχουν πράγματα στις υποθέσεις Λιγνάδη και Φιλιππίδη που δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα. Δεν τα ξέρουν όλοι. Υπάρχει μια καταγγελία σε σχέση με την αυτοκτονία ενός ηθοποιού» είπε, αρχικά, ο Φώτης Σπύρος. 

Και συνέχισε: «Όταν βγήκαν αυτές οι υποθέσεις είχε ακουστεί ότι είχε υπάρξει μια άσχημη συμπεριφορά προς το πρόσωπο του Δημήτρη Βογιατζή. Σε μία παράσταση ένας θεατής λιποθύμησε και ο Πέτρος μας είπε να μπούμε μέσα. Ο Δημήτρης έβγαλε κρυφά το κεφάλι να δει τι έγινε και ο Πέτρος του μίλησε άσχημα μπροστά στους θεατές. Τον ξεφτίλισε. Την άλλη μέρα ο Δημήτρης απολύθηκε. Αυτό το συμβάν σε συνδυασμό με όλα τα ψυχολογικά προβλήματα που είχε ο Δημήτρης τον οδήγησαν μετά από λίγο καιρό στην αυτοκτονία». 

Κλείνοντας, ο Φώτης Σπύρος πρόσθεσε, με δάκρυα στα μάτια: «Είναι σαν να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού κάποιος και του δίνεις κλωτσιά. Μην βρίσκουμε βέβαια το Φιλιππίδη και τον κατηγορούμε για όλα. Επειδή είχε κάποιος τα δικά του προβλήματα. Ωστόσο, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου απέναντι σε άλλον άνθρωπο. Ο Δημήτρης δεν μπόρεσε μετά απ’ αυτό να ξαναβρεί δουλειά. Είχε τρομερά οικονομικά προβλήματα».

Μάριος Αθανασίου: «19 καταγγελίες; Αδιανόητο!» 

Στη συνέχεια, ο Μάριος Αθανασίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δημοσιογράφους της εκπομπής «OPEN Weekend», σχολίασε: «Το μαθαίνω τώρα από εσάς. 19 καταγγελίες; Αδιανόητο! Δεν δούλευα μαζί του εκείνον τον καιρό. Ήταν κάποια χρόνια μετά. Είχαν σταθεί μόνο στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση που μπορεί να ήταν, όπως ήμασταν οι περισσότεροι λόγω της οικονομικής κρίσης. Ξέρω ότι η τελευταία του δουλειά ήταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Ο Μάριος Αθανασίου και ο Δημήτρης Βογιατζής είχαν συνεργαστεί στη δραματική σειρά «Αέρινες Σιωπές». «Είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία, ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος και μας ξάφνιασε όλους το γεγονός όταν το μάθαμε. Ήταν κάποια χρόνια μετά, είχε μεσολαβήσει η οικονομική κρίση, δυσκολίες στο επάγγελμα. Όταν τον γνώρισα, ήταν πολύ χαμογελαστός, γειωμένος με την πραγματικότητα, αγαπούσε πολύ τη δουλειά του, την έβλεπε με σεμνότητα. Ήταν κύριος» πρόσθεσε. 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας επιβεβαιώνει τον Φώτη Σπύρο

Αργότερα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, βγήκε στον αέρα της πρωινής εκπομπής του OPEN και επιβεβαίωσε την αποκάλυψη που έκανε πριν από λίγη ώρα ο Φώτης Σπύρος στη συνέντευξή του. «Ξέρω ότι αυτές οι καταγγελίες που υπάρχουν έχουν μεταφερθεί μαζί με τον υπόλοιπο φάκελο στην εισαγγελία και επειδή είναι τμήμα αυτής της πολύκροτης δίκης, είναι κάτι που δεσμεύομαι και δεν μπορώ να το αναλύσω. Αλλά ότι υπάρχει αυτή η καταγγελία, υπάρχει! Η δίκη αφορά μόνο τις καταγγελίες των τριών γυναικών. Δεν ξέρω αν αυτό θα ακουστεί μέσα στη δίκη, αλλά υπάρχει μέσα στο φάκελο. Ωστόσο, η αυτοκτονία του συγκεκριμένου ηθοποιού δεν συνδέεται με την κακοποιητική συμπεριφορά που του συνέβη, το λέω για να μην γίνει καμία παρεξήγηση».

Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Βογιατζής αυτοκτόνησε τον Δεκέμβριο του 2012, σε ηλικία μόλις 42 ετών. Ο ηθοποιός είχε αποφοιτήσει από το θέατρο Τέχνης και έγινε γνωστός από τον ρόλο του, ως «Μιχάλης», στη σειρά «Αέρινες Σιωπές» το 2000. Παράλληλα, έχει πάρει μέρος σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως το «Singles 1», αλλά και ταινίες όπως το «No Budget Story». Στο βιογραφικό του, υπάρχουν επίσης συμμετοχές σε πολλές παραστάσεις όπως «Περσέας και Ανδρομέδα», «Η όπερα της πεντάρας», «Χορεύοντας με το χρήμα», «Ειρήνη» και «Παιδεύουσι τέκνα».

Μάριος Αθανασίουαυτόχειραςαυτοκτονίαειδήσεις τώραηθοποιόςΠέτρος ΦιλιππίδηςΣπύρος Μπιμπίλας