Lifestyle|06.05.2022 11:34

Στέφανος Κορκολής: «Η μάχη με τον καρκίνο συνεχίζεται, με κατέστρεψε το τσιγάρο» - Οι φιλίες, ο έρωτας και τα διαζύγια

Newsroom

Το βράδυ της Πέμπτης (5/5), ο Στέφανος Κορκολής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και αφηγήθηκε πώς ξεκίνησε να παίζει πιάνο από την ηλικία των 4 ετών. «Είχα απογοητεύσει τους γονείς μου και παρότι μεγάλωσα σε ένα σπίτι με πολλή μουσική δεν είχα κάτσει ποτέ στο πιάνο. Έπειτα από μια ταινία που είδα στο σινεμά με τους γονείς μου, πήγα στο σπίτι και όταν η μητέρα μου με ρώτησε τι κατάλαβα, της είπα τη μουσική και της ζήτησα να το παίξω στο πιάνο. Το έπαιξα κανονικά. Με πήγαν στο ωδείο και εκεί είπαν στους γονείς μου: "Μην το πάτε ποτέ στο ωδείο, αφήστε τον να βιώσει τη μουσική του ως παιχνίδι"». 

Μεγαλώνοντας, ο σπουδαίος συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής άφησε την Ελλάδα και ταξίδεψε στο Παρίσι. «Πέρασα μια πάρα πολύ δύσκολη εφηβεία. Είχε αρρωστήσει η μητέρα μου. Από ένα σπίτι γεμάτο χαρά, ξαφνικά έκλεισαν οι κουρτίνες και σκοτείνιασαν όλα. Αντέδρασα. Τελείωσα κάποια στιγμή το σχολείο – το ένα από τα πολλά που άλλαξα- και πήγα στο Παρίσι. Είχα αρχίσει να κάνω σημαντικές δουλειές εκεί και δεν είχα κανέναν σκοπό να γυρίσω πίσω. Συνέβη κάτι οικογενειακό και έπρεπε να επιστρέψω. Ήταν δική μου επιλογή, η μητέρα μου δεν το ήθελε ποτέ».

Παράλληλα, αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία με τη Νάνα Μούσχουρη που τον έκανε να πιάσει το μικρόφωνο, έπειτα και από την παρότρυνση του Βαγγέλη Γιαννόπουλου, της Ιφιγένειας Γιαννοπούλου και του Μίλτο Κατατζά. «Δεν ξορκίζω την περίοδο που ήμουν τραγουδιστής. Απλά δεν είναι το καλύτερό μου να τραγουδάω. Δεν κατάλαβα γιατί έγινε. Εκείνη την περίοδο όμως πήρα πολλή αγάπη, έζησα πολύ όμορφα πράγματα κι αυτά δε τα ξορκίζω». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Στέφανος Κορκολής αποκάλυψε πως υπάρχουν περίοδοι που δεν μπορεί να γράψει. «Μέσα μου είμαι σε διαρκή αναζήτηση μουσικά. Θα γράψω ένα τραγούδι και την άλλη στιγμή θα θελήσω να γράψω μουσική για ένα θέατρο, και την αμέσως επόμενη για ένα μιούζικαλ... Στη δεύτερη καραντίνα, όμως, είχα άρνηση να πάω να κάτσω στο πιάνo, που με το πιάνω έχω καθημερινή επαφή. Σε θέμα έμπνευσης έχουν υπάρχει πολλές περίοδοι που δε μπορούσα να γράψω τίποτα. Όταν έχω έμπνευση είναι οι πιο χαρούμενες περίοδοι της ζωής μου. Όταν έχω έμπνευση είμαι πραγματικά ευτυχισμένος». 

Η Ελένη Δήμου και η συνεργασία τους

Κάποια στιγμή, στην οθόνη της εκπομπής εμφανίστηκε η Ελένη Δήμου, η οποία μίλησε για τη συνεργασία τους αλλά και την καλλιτεχνική του υπόσταση την οποία θαυμάζει και εκτιμά απεριόριστα. Μάλιστα η Ελένη Δήμου, είπε πως έχουν μια ουσιαστική σχέση φιλίας χωρίς να έχουν κάνει παρέα.

Για τον Στέφανο Κορκολή, επίσης, μίλησε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη την οποία ο Στέφανος Κορκολής χαρακτήρισε ως τη «μοναδική του φίλη». «Υπήρξα πολύ ανοιχτός με τις φιλίες μου. Σαφώς πληγώθηκα και εισέπραξα απογοητεύσεις, από παιδάκι. Οι φίλοι φαίνονται στο χρόνο, στη διάρκεια και στα δύσκολα. Όταν γίνεται το ξεσκαρτάρισμα κοιτάς ποιοι έχουν μείνει δίπλα. Ο φίλος πρέπει να έχει έναν ρόλο παραπάνω από τον αδελφό ή την αδελφή σου». 

Ο έρωτας και τα διαζύγια

Ο γνωστός καλλιτέχνης αναφέρθηκε στον έρωτα, αλλά και στον γάμο. «Δεν ήμουν δύσκολος στον έρωτα. Ήμουν πάντα καλοπροαίρετος. Με τα χρόνια έγινα πιο "σφιχτός". Όλοι στον έρωτα είμαστε το ίδιο, δε διαφέρω σε κάτι. Ο γάμος δεν ήταν το δυνατό μου σημείο. Ίσως οι επιλογές μου ήταν λάθος, ίσως εγώ ήμουν πολύ αφιερωμένος στη δουλειά μου. Ο πατέρας μου έλεγε πάντα ότι "υπάρχουν ευτυχισμένοι γάμου και ευτυχισμένα διαζύγια". Εγώ έχω δυο ευτυχισμένα διαζύγια. Όταν ο έρωτας μου χτυπήσει την πόρτα, θα την ανοίξω, δεν θα την κλείσω» είπε.

Η μάχη με τον καρκίνο

Μιλώντας για τη μάχη του με τον καρκίνο, ο Στέφανος Κορκολής εξομολογήθηκε: «Μετά την περιπέτεια με την υγεία μου, η οποία συνεχίζεται, κάνω όνειρα της επόμενης στιγμής. Από τότε που άρχισε αυτή η περιπέτεια άλλαξε ο τρόπος που βλέπω τα πράγματα. Ήταν ένα σοκ. Την στιγμή που το μαθαίνεις, χάνεις τη γη κάτω απ' τα πόδια σου. Ενώ δυστυχώς έχει γίνει μια αρρώστια της διπλανής πόρτας. Όταν μαθαίνεις ότι συμβαίνει σ' εσένα, τοποθετείς τα πράγματα διαφορετικά. Εγώ ήμουν τυχερός στην ατυχία μου. Είδα στις διάφορες θεραπείες που έχω κάνει, ανθρώπους με χειρότερες μορφές καρκίνου».

καρκίνοςΣτέφανος ΚορκολήςΝίκος Χατζηνικολάουπιάνοειδήσεις τώραμουσικοσυνθέτης