Lifestyle|07.05.2022 16:20

Έλενα Αθανασοπούλου για σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο: «Είχα γνωρίσει και τη γυναίκα του και το παιδί του - Ήταν βιασμός»

Newsroom

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παραίτηση του υπέβαλε ο σκηνοθέτης της σειράς «Σασμός», Κώστας Κωστόπουλος, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου περί βιασμού, η γνωστή ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά, δίνοντας λεπτομέρειες για το περιστατικό με τον 58χρονο σκηνοθέτη, που μέχρι στιγμής δεν είχε κατονομάσει δημόσια.

Ειδικότερα, η 33χρονη ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Τι λες τώρα» και περιέγραψε όλα όσα βίωσε πριν από 13 χρόνια. «Δεν κατήγγειλα τον Κώστα Κωστόπουλο στην Εισαγγελία Αθηνών, τον μήνυσα. Γνωριστήκαμε το 2009 μέσω μιας παρέας. Κάναμε παρέα επί έναν χρόνο, μαζί με άλλα άτομα του καλλιτεχνικού χώρου, όλα ήταν κανονικά αυτόν τον ένα χρόνο. Είχα γνωρίσει και τη γυναίκα του και το παιδί του», δήλωσε αρχικά η Έλενα Αθανασοπούλου και στη συνέχεια πρόσθεσε, «Μου πρότεινε να βγούμε μαζί στο Ακρωτήρι και προηγουμένως, να δειπνήσουμε στο Villa Mercedes. Ήταν ένας παντρεμένος άνθρωπος και εγώ μια γυναίκα, που έβγαινα εκείνη την περίοδο με ένα παλικάρι. Η σχέση μου το ήξερε ότι κάνω παρέα με αυτούς τους καλλιτέχνες. Εκείνη την περίοδο είχαν χωρίσει και οι γονείς μου και συζητούσαμε για τον χωρισμό τους, τον έβλεπα σαν έναν μεγάλο φίλο μου». 

«Είχαμε πιει και είχε παραγγείλει και δεύτερο μπουκάλι, όλο το βράδυ μού γέμιζε το ποτήρι. Εκείνο το βράδυ, θυμάμαι ότι ήπιαμε δύο μπουκάλια κρασί. Δεν ένιωθα καθόλου καλά και του ζήτησα να φύγουμε».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η ηθοποιός μετά το κρασί υπάρχει κενό μνήμης, ωστόσο, μια εικόνα έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό της. «Όταν σηκώθηκα, η θολούρα και η ζαλάδα μου έγινε πιο έντονη. Ξεκινήσαμε προς την έξοδο και από εκεί και πέρα, δεν θυμάμαι τίποτα, έχω κενό μνήμης. Όταν επανήλθε η μνήμη μου, την πρώτη εικόνα που είδα καλύτερα να μην την πούμε. Ήμουν στο αυτοκίνητο και ήταν από πάνω μου, αλλά δεν θέλω να πούμε κάτι άλλο, τουλάχιστον όχι δημόσια», είπε η 33χρονη ηθοποιός και πρόσθεσε, «Τότε ζούσε η γιαγιά μου, πώς θα μάθαινε αυτή η γυναίκα τι μου είχε συμβεί; Φοβόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι αυτός που είναι, ενώ εγώ ήμουν ένα τίποτα. Για να βγεις να πεις δημόσια κάτι τέτοιο, δεν είναι εύκολο και καθόλου απλό, αλλά είναι η σωστή οδός. Αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν και πρέπει να τα πολεμήσουμε όσο μπορούμε εμείς οι ίδιοι, τα ίδια τα θύματα για να μην συμβούν ξανά. Από πέρυσι που ξεκίνησε το κίνημα του #MeToo, περιμένω να ακούσω το όνομά του. Προσπαθώ επί ενάμιση χρόνο να καταγγείλω αυτό το πράγμα, αποφάσισα τον Ιανουάριο να τον καταγγείλω, όμως βρέθηκα με μια πληγή ορθάνοιχτη. Ήταν ό,τι πιο σκληρό έχω ζήσει μέχρι σήμερα».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης ψυχής, η νεαρή κοπέλα είπε: «Τον πρώτο μήνα πενθούσα για το κοριτσάκι του τότε, πενθούσα κάθε βράδυ. Υπήρχαν βραδιές που δεν κοιμόμουν, ήμουν σε χάλια ψυχολογική κατάσταση. Ήταν πολύ σκληρό κι εγώ ένιωθα ότι δεν είχα δύναμη, όμως σήμερα είμαι μια άλλη γυναίκα. Πέρασα στο στάδιο του θυμού, ήμουν πάρα πολύ νευριασμένη και θέλω την τιμωρία του».

Κλείνοντας, ανέφερε για την οικογένειά της: «Ο πατέρας μου ήταν ψυχραιμος για μένα, αλλά όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο έκλαιγε. Δεν σηκώνει αστεία αυτό. Πρώτα, το είπα στην μητέρα μου. Ο μπαμπάς μου το έμαθε τελευταίος γιατί σε ένα καυγά μας του αποκάλυψα ότι έχω βιαστεί. Ο πατέρας μου έδειχνε ψύχραιμος, αλλά όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο έκλαιγε, αυτό τα λέει όλα».

MeTooΣασμόςΚώστας Κωστόπουλοςκακοποίησηειδήσεις τώρασκηνοθέτηςηθοποιός