Lifestyle|09.05.2022 10:00

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Με μεγάλη μου χαρά θα σκηνοθετούσα τον Μάρκο Σεφερλή. Είναι πολύ ταλαντούχος»

Newsroom

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» παραχώρησε ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, Σωτήρης Τσαφούλιας, και μεταξύ άλλων, μίλησε για την προσωπική του ζωή, τη δουλειά του, τη Μαίρη Χρονοπούλου αλλά και τον Μάρκο Σεφερλή

«Με μεγάλη μου χαρά θα σκηνοθετούσα τον Μάρκο Σεφερλή. Είναι πολύ ταλαντούχος»

Σχετικά με τη Μαίρη Χρονοπούλου και το πρόβλημα που προέκυψε με την υγεία της λίγες ημέρες μετά τα γυρίσματα του νέου του project όπου και συμμετέχει η ηθοποιός, δήλωσε: «Η εισαγωγή της Μαίρης στο νοσοκομείο δεν είχε καμία σχέση με τα γυρίσματά μας. Η Μαίρη μπήκε στο νοσοκομείο, 9 ημέρες αφού τελείωσαν τα γυρίσματα που κάναμε. Ήταν τιμή και δέος να σκηνοθετήσω τη Μαίρη Χρονοπούλου, αλλά και όλους τους ηθοποιούς της σειράς».

Αναφορικά με το πρόσφατο σχόλιο του Γιάννη Κακλέα για τον Μάρκο Σεφερλή, που δήλωσε με αφορμή το "Super Mammy" πως "Θα προτιμούσε να σκηνοθετήσει το Βαθύ λαρύγγι”, ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ανέφερε: «Με μεγάλη μου χαρά θα σκηνοθετούσα τον Μάρκο Σεφερλή, είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Με γεια του με χαρά του, για τον σκηνοθέτη που έκανε τη δήλωση ότι θα προτιμούσε να σκηνοθετήσει αισθησιακή ταινία αντί για τον Μάρκο. Δεν λέει κάτι αυτό ούτε για τον Μάρκο Σεφερλή, ούτε γι' αυτόν που έκανε τη δήλωση».

«Η Άννα Μενενάκου δεν είναι αξεσουάρ μου, εγώ είμαι το δικό της!»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις κόρες του και στη μητέρα των παιδιών του, αλλά και τη νέα του σύντροφο: «Δεν μιλάμε πολύ για τη δουλειά μου με τις κόρες μου, ζητάω όμως, την άποψή τους, γιατί αυτό που κάνω δεν θέλω να τις φέρει σε δύσκολη θέση. Με τη μητέρα των παιδιών μου έχω πολύ καλή σχέση, δεν θα μπορούσε να ήταν κι αλλιώς βέβαια, γιατί τα κορίτσια μου είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω στη ζωή μου».

Στο πλαίσιο των δηλώσεων για την προσωπική του ζωή αναφέρθηκε και στη σύντροφό του με υπέροχα λόγια και πόσο βασικό είναι να τα πηγαίνουν καλά με τις κόρες του. «Η Άννα Μενενάκου με επέλεξε να με κάνει κομμάτι στη ζωή της. Είναι σεξιστικό κι άδικο να λένε "η σύντροφος του Τσαφούλια". Δεν είναι αξεσουάρ μου η Άννα, εγώ είμαι δικό της», είπε μεταξύ άλλων. 

«Έχω υπάρξει σκληρός και απαιτητικός ως σκηνοθέτης, αλλά όχι κακοποιητικός»

Αναφορικά με τη δουλειά του και τις επιτυχίες του ανέφερε: «Τα βραβεία είναι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, οι επιτυχίες και τα βραβεία "φυλακίζουν" τον άνθρωπο. Για εμένα τα βραβεία δεν σημαίνουν τίποτα. Το μεγαλύτερο βραβείο για εμένα είναι ότι με σταματάει ο κόσμος στον δρόμο». Τέλος, όπως παραδέχτηκε, καμιά φορά μπορεί να γίνεται «αυστηρός» σαν σκηνοθέτης, όμως σε καμία συνεργασία του δεν έγινε κακοποιητικός.

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν καταλαβαίνω γιατί παίρνω εύσημα για τα αυτονόητα - Δεν με θεωρώ influencer»

O Σωτήρης Τσαφούλιας, με αφορμή την παράσταση «Αινιγματικές παραλλαγές» που συνσκηνοθετεί με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, μίλησε στην εκπομπή «Breakfast@Star» και σχολίασε και το γεγονός πως κάθε δημόσια τοποθέτηση γίνεται γρήγορα viral και «επιβραβεύεται» από μια πολύ μεγάλη μερίδα κοινού.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίρνω τόσα πολλά εύσημα για το αυτονόητο. Δε θεωρώ τον εαυτό μου Influencer, δεν πιστεύω στους Influrncers, δεν πιστεύω σε αυτά τα πράγματα. Όταν νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για κάτι όταν με ρωτάνε, καταθέτω απλά τον τρόπο που σκέφτομαι. Τώρα, αν ο τρόπος που σκέφτομαι έχει απήχηση σε κάποιους ανθρώπους… Δε μου αρέσει ούτε να επηρεάζω ούτε να καθοδηγώ τους ανθρώπους. Είμαι κατά της κοπαδοποιήσης της σκέψης των ανθρώπων. Λέω απλά αυτά που νιώθω και μου κάνει εντύπωση να παίρνει κανείς τα εύσημα για τα αυτονόητα» ανέφερε, αρχικά, ο γνωστός σκηνοθέτης.

Και συνέχισε: «Είμαι ευγνώμων για την αγάπη του κόσμου, είναι κάτι που απολαμβάνω και μου αρέσει πάρα πολύ αλλά από εκεί και πέρα δε το κάνω γι΄αυτόν τον λόγο. Όταν θέλω να μοιραστώ μια σκέψη με τους συνανθρώπους μου το κάνω, μέσα από εσάς, μέσα από τα έργα μου. Θα προτιμούσα ν' απασχολώ κυρίως για τα έργα μου».

Σωτήρης Τσαφούλιαςειδήσεις τώραΜάρκος Σεφερλής