Lifestyle|13.05.2022 13:15

Ελεν Μπάρκιν: Η πρώην του Τζόνι Ντεπ θα καταθέσει υπέρ της 'Αμπερ Χερντ στην πολύκροτη δίκη

Newsroom

Η δίκη για συκοφαντική δυσφήμηση βάσει της αγωγής του Τζόνι Ντεπ κατά της πρώην συζύγου Άμπερ Χερντ έχει προγραμματιστεί να επαναληφθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου και θα υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμη διάσημο πρόσωπο στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Το ΕΤ αναφέρει ότι η Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός, Έλεν Μπάρκιν, πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης της Άμπερ Χερντ.

Σύμφωνα με το EW, η Μπάρκιν είχε σχέση με τον 58χρονο ηθοποιό ενώ γύριζαν την ταινία του 1998 «Fear and Loathing in Las Vegas». Η κατάθεσή της αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή που έδωσε κατά τη διάρκεια της δίκης για συκοφαντική δυσφήμιση ύστερα από προσφυγή του Τζόνι Ντεπ κατά του εκδότη της εφημερίδας The Sun στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ηθοποιός φέρεται να κατέθεσε ότι ο Ντεπ «έριξε ένα μπουκάλι κρασί προς το μέρος της κατά τη διάρκεια έντονης στιγμής σε δωμάτιο ξενοδοχείου».

Στη λίστα των μαρτύρων είναι επίσης η αδερφή της Χερντ, η Γουίτνεϊ Χενρίκεζ, ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο και ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Ίλον Μασκ, αλλά δεν είναι γνωστό αν θα καταθέσουν ή όχι.

Η Χερντ θα ολοκληρώσει την κατάθεσή της στις 16 Μαϊου και αναμένεται να εξεταστεί από τον δικηγόρο του Ντεπ την ίδια μέρα.

Το αυτογκόλ της Άμπερ Χερντ: Ο δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ πανηγυρίζει καθώς αναφέρει την Κέιτ Μος στην κατάθεσή της

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, προσφέρει στους θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ ακόμα περισσότερες ελπίδες ότι θα μπορούσε πραγματικά να κερδίσει την υπόθεση εναντίον της Άμπερ Χερντ. Στο απόσπασμα, η 36χρονη ηθοποιός δίνει την καλύτερη πάσα στη νομική ομάδα του Ντεπ και την υπερασπιστική τους γραμμή. 

Ειδικότερα, η αναφορά της σε πρώην σχέση του 58χρονου μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντελώς εναντίον της στην εξέλιξη της πολύκορτης δίκης. Η αναφορά που έγινε ήταν στο πρόσωπο της Κέιτ Μος και στη σχέση που διατηρούσε ο ηθοποιός με το κορυφαίο μοντέλο στις αρχές της δεκαετίας του '90. Οι δυο τους ήταν ζευγάρι για σχεδόν τρία χρόνια και αποδείχτηκε ότι ήταν βαθιά ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον.

Κατά τη διάρκεια αυτής της κατάθεσης από την Άμπερ Χερντ, η ηθοποιός ισχυρίζεται ότι άκουσε από δύο διαφορετικούς ανθρώπους ότι ο Ντεπ έσπρωξε την Κέιτ Μος από σκάλες. Μόλις ανέφερε το όνομα του πρώην μοντέλου, ο δικηγόρος Μπέντζαμιν Τσιου πανηγύρισε κάνοντας γροθιά νίκης και χαμογελώντας. Γιατί όμως αντέδρασε έτσι;

Διότι, η υπεράσπιση του Ντεπ αρχικά προσπάθησε να βάλει την Κέιτ Μος στη λίστα των μαρτύρων υπέρ του ηθοποιού, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτήν την υπόθεση. Ωστόσο, η Χερντ που αναφέρει τη Μος την κάνει να συνδέεται άμεσα με αυτή την υπόθεση και τώρα μπορεί να κληθεί ως μάρτυρας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το κορυφαίο μοντέλο θα υποστήριζε τον Τζόνι Ντεπ και θα διευκρίνιζε αυτές τις φήμες με τις σκάλες.

«Η Κέιτ Μος είναι ακόμα, φίλη με τον Τζόνι. Στο παρελθόν, δεν επιτρεπόταν για αυτόν ακριβώς τον λόγο να έρθει και να καταθέσει υπέρ του. Τώρα όμως, η κυρία Χερντ μας έδωσε την ευκαιρία», είπε ένας από τους δικηγόρους του Ντεπ στη New York Post, προσθέτοντας, «Αυτό που έκανε η Χερντ είναι ένα μεγάλο λάθος. Άθελά της μας άνοιξε μια ακόμα πόρτα. Επιπλέον, αυτό το περιστατικό που ισχυρίζεται για την κυρία Μος και τον κύριο Ντεπ δεν ισχύει και το μοντέλο θα το επιβεβαιώσει».

Έπρεπε να ψάξουμε στη σχέση του Ντεπ και της Μος για να δούμε αν αυτός ο ισχυρισμός της Χερντ είχε κάποια βάση. Το μόνο που βρήκαμε ήταν κάποιοι καυγάδες με αποκορύφωμα τον τσακωμό τους τον Σεπτέμβριο του 1994, που κατέληξε τελικά στο αστυνομικό τμήμα, αφού ο ηθοποιός κατέστρεψε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν.

Αρχικά, ο Τζόνι Ντεπ συνελήφθη για καταστροφή ξένης ιδιοκτησίας. Η ζημιά τελικά, κόστισε 10.000 ευρώ, που του επιβλήθηκαν ως πρόστιμο για τις καταστροφές που προκάλεσε. Τα δημοσιεύματα της εποχής ήθελαν και τους δύο τότε, να βουλιάζουν λόγω της εξάρτησής τους από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Αν και ο Τζόνι Ντεπ έδωσε τέλος στη σχέση τους το 1998, δήλωσε στο περιοδικό «Hello» πως «ένιωθε τελείως ανόητος για ό,τι συνέβη και χάλασε η σχέση του με αυτή τη γυναίκα» και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, λέγοντας πως δεν της έδωσε την προσοχή που άξιζε.

Η δήλωση «δάκρυα, πολλά δάκρυα» της Κέιτ Μος για τον χωρισμό της από τον Τζόνι Ντεπ μέχρι και σήμερα φιγουράρει στο διαδίκτυο. «Έχασα πραγματικά κάποιον που εμπιστεύομαι. Εφιάλτης. Τόσα χρόνια με κλάματα. Δάκρυα, πολλά δάκρυα», είχε πει χαρακτηριστικά
Το αυτογκόλ της Άμπερ Χερντ: Ο δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ πανηγυρίζει καθώς αναφέρει την Κέιτ Μος στην κατάθεσή της

δίκηΑμπερ ΧερντκατάθεσηΤζόνι Ντεπειδήσεις τώρα