Lifestyle|14.05.2022 09:28

Τράβις Σκοτ: Μηνύθηκε από γυναίκα που απέβαλε στο «φονικό» φεστιβάλ Astroworld

Newsroom

Η Σανάζια Γουίλιαμσον από το Οχάιο, η οποία είχε βρεθεί στο φεστιβάλ Astroworld πριν από μερικούς μήνες, κατέθεσε μήνυση για τον θάνατο του μωρού της, κατά του Τράβις Σκοτ (Travis Scott). Η γυναίκα ισχυρίστηκε με δικαστικά έγγραφα και σύμφωνα με την Page Six, ότι «πατήθηκε και συνεθλίβη» κατά τη διάρκεια της συναυλίας, με αποτέλεσμα να υποστεί «σοβαρούς τραυματισμούς». Όπως ανέφερε η ίδια, παρουσίασε «δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος, πόνο στο αριστερό πόδι και τραυματισμούς σε άλλα μέρη του σώματός της».

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Astroworld, που διοργάνωσε ο Τράβις Σκοτ στο Χιούστον του Τέξας και πιο συγκεκριμένα στο NRG Park, το βράδυ της Παρασκευής, 5 Νοεμβρίου. Άνθρωποι σωριάζονταν αναίσθητοι επειδή δεν μπορούσαν ν' αναπνεύσουν. Άλλοι προσπαθούσαν να βρουν πανικόβλητοι έξοδο διαφυγής. Κάποιοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου, ενώ ορισμένοι κατέληξαν από καρδιακή προσβολή. Οκτώ νέοι, ηλικίας από 14 έως 27 ετών σκοτώθηκαν, δεκάδες νοσηλεύτηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας, όπου και κατατέθηκε η μήνυση από τη Σανάζια Γουίλιαμσον και τον σύζυγό της, μία γυναίκα που κυοφορεί, σε κάθε στάδιο της κύησης από τη γονιμοποίηση μέχρι τη γέννηση και υφίσταται κάτι σαν αυτό, έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μήνυση για «παράνομο θάνατο», όπως ανέφερε η Page Six. «Η αποτυχία των κατηγορουμένων να σχεδιάσουν, να διαχειριστούν, να οργανώσουν, να στελεχώσουν και να επιβλέψουν την εκδήλωση, ήταν μια άμεση και κύρια αιτία των τραυματισμών της Σανάζια και του θανάτου του αγέννητου παιδιού της», ενώ το άτυχο ανδρόγυνο, δεν παρέλειψε να τονίσει και τις επιπτώσεις που έφερε ο θάνατος του εμβρύου, στην ψυχολογία της γυναίκας.

Νέο ντοκιμαντέρ για την τραγωδία στο Φεστιβάλ Astroworld προκαλεί αντιπαράθεση

Το ντοκιμαντέρ «Concert Crush: The Travis Scott Festival Tragedy» έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις ΗΠΑ και προκάλεσε αντιδράσεις, με τον σκηνοθέτη της Τσάρλι Μιν να έχει εμπλακεί σε διαμάχες. Ο Μιν έχει σκηνοθετήσει πολλά ντοκιμαντέρ για τραγωδίες μεγάλης κλίμακας. Το «The Kids of Santa Fe» καταγράφει την ένοπλη επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν 10 μαθητές σε λύκειο στη Σάντα Φε, και το «915: Hunting Hispanics» αφηγείται την επίθεση ενόπλου σε πολυκατάστημα στο Ελ Πάσο.

Αν και τα ντοκιμαντέρ του Μιν -συμπεριλαμβανομένου του Concert Crush- επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στους επιζώντες, ο σκηνοθέτης έχει κατηγορηθεί για δραματοποίηση των τραγικών γεγονότων και εκμετάλλευση του τραύματος για κέρδος. Η υποτιθέμενη συμπεριφορά του Μιν θέτει υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα του Concert Crush.

 

Πέρα από τη φήμη του Μιν, το ντοκιμαντέρ προκαλεί ανησυχία στους δικηγόρους της διοργανώτριας εταιρείας του Astroworld Live Nation, η οποία είναι αντιμέτωπη με πολλές αγωγές. Σύμφωνα με επιστολή που έλαβε το Rolling Stone, η Live Nation ανησυχεί ότι το ντοκιμαντέρ θα μπορούσε να «αλλοιώσει την κρίση» πιθανών ενόρκων.

καταγγελίαειδήσεις τώραΤέξαςφεστιβάλTravis Scott