Lifestyle|10.02.2019 16:28

Τάμτα για Eurovision: Το «Replay» είναι ερωτικό τραγούδι, με σέξι στοιχεία!

Αλέξης Μίχας

Όταν ξεκινούσες πριν από χρόνια τα πρώτα σου βήματα είχες φανταστεί τον εαυτό σου στη σκηνή της Eurovision;

Στη Γεωργία δεν είχα δει καν τον μουσικό διαγωνισμό. Τον έμαθα εδώ. Η πρώτη συμμετοχή που θυμάμαι έντονα ήταν η χρονιά που μας εκπροσώπησε ο Σάκης με το «Shake it».

Είχες πρόταση και πέρυσι από το ΡΙΚ. Γιατί είπες «όχι» πέρυσι και «ναι» φέτος;

Πέρυσι δεν γινόταν. Ήταν απίστευτα φορτωμένο το πρόγραμμά μου. Η πρόταση ήρθε 20 μέρες πριν από την πρεμιέρα του «Cabarret». Είχα ήδη κλείσει στο «Χ-Factor» της Γεωργίας και έκανα εμφανίσεις. Φέτος είχα τον χρόνο.

Υποθετική ερώτηση: Αν είχες παράλληλα πρόταση από Ελλάδα, Κύπρο και Γεωργία, τι θα επέλεγες;

Θα έπαιζαν ρόλο το τραγούδι και η ομάδα. Όπως έγινε και τώρα. Πρέπει να είναι οι κατάλληλες συνθήκες για να πας στον διαγωνισμό. Δεν μπορώ να τα βάλω στη σειρά, θα δυσκολευτώ πολύ. Σκέψου πως έχω ζήσει 20 χρόνια στη Γεωργία και σχεδόν άλλα τόσα στην Ελλάδα. Και η Ελλάδα για μένα πάει μαζί με την Κύπρο.

Ποια ήταν, λοιπόν, τα κριτήρια βάσει των οποίων απάντησες καταφατικά στην πρόταση του ΡΙΚ;

Ήταν το τραγούδι, η ομάδα, τα πάντα. Οι άνθρωποι αυτοί μου κάνουν πρόταση για δεύτερη φορά, πράγμα που σημαίνει πως με εμπιστεύονται και αυτό μου δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε φυσικά και ότι δημιουργός του τραγουδιού είναι ο Alex Papakonstantinou. Με τον οποίο έχω άριστη σχέση. Ρόλο έπαιξε και η περσινή, επιτυχημένη συμμετοχή.

Το «Replay» το είχες ακούσει πριν δώσεις την τελική απάντηση;

Ήρθε η πρόταση και η συμμετοχή «κλείδωσε» όταν άκουσα το τραγούδι. 

Στο πρώτο άκουσμα του τραγουδιού ποια ήταν τα συναισθήματα που ένιωσες;

Μου άρεσε πολύ, αλλά είχα τις απορίες μου, γιατί το demo μού ήρθε ηχογραφημένο με ανδρική φωνή. Όταν το ηχογράφησα εδώ μου άρεσε πολύ. Καθαρό ποπ. Χωρίς ethnic στοιχεία και επιτηδευμένα πράγματα που πολλές φορές πετυχαίνουν στη Eurovision, αλλά εγώ εκπροσωπώ ποπ ήχο. Όπως και θα γίνει. Είναι ρυθμικό και πολύ σύγχρονο το κομμάτι.

Έχει κάποιο μήνυμα;

Το «Replay» είναι πολύ γυναικεία υπόθεση (σ.σ.: γέλια). Ερωτικό τραγούδι με σέξι στοιχεία. Και αυτό θα συμπληρωθεί και με τη σκηνική παρουσία.

Ανεξαρτήτως Eurovision, το κομμάτι θα κάνει επιτυχία;

Δεν το ξέρω, τις προδιαγραφές τις έχει σίγουρα.

Τι στόχο έχεις βάλει για το «Replay»; Με τι θα είσαι ευχαριστημένη;

Αν βλέποντας την εικόνα μου και ακούγοντας τη φωνή μου πάνω στη σκηνή μού αρέσω. Εφόσον νιώσω ότι έκανα τα πάντα για να είμαι καλή. Αυτό θέλω να κάνω. Και αυτό θα κάνω. Εννοείται πως θέλω να κάνω τους ανθρώπους περήφανους. Είτε είναι η οικογένειά μου, είτε οι άνθρωποι που με στηρίζουν, είτε η χώρα που εκπροσωπώ.

Με τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου και σε στηρίζουν όπως μου ανέφερες, το συζήτησες; Πήρες τη γνώμη τους;

Το «σκέφτομαι» το είπα σε πάρα πολύ λίγους. Έκανα ανακοινώσεις (σ.σ.: γέλια). Έχω πολύ καλούς συνεργάτες. Γενικά σκέφτομαι το κάθε μου βήμα πολύ προσεκτικά στα επαγγελματικά μου. Και εμπιστεύομαι το ένστικτό μου. 

Σε αγχώνει ή σε φοβίζει η σύγκριση με την Ελένη Φουρέιρα;

Χάρισε πέρυσι στην Κύπρο τη δεύτερη θέση με το «Fuego». Πριν καν απαντήσω στην πρόταση του ΡΙΚ ήξερα πως θα συμβεί αυτό. Σε κάποιους αρέσει αυτό σε αντίθεση με εμένα. Δεν μου αρέσει να συγκρίνω τον εαυτό μου με κανέναν. Είναι πολύ λάθος. Πρέπει να κοιτάς τι κάνεις εσύ. Ο καθένας είναι ξεχωριστός. Όχι, δεν με αγχώνει. Δεν είμαι στην αρχή της καριέρας μου...

T

Νιώθεις πως έχεις να αποδείξεις πράγματα;

Αν έχω να αποδείξω κάτι είναι στον εαυτό μου. Και να σου πω κάτι; Σίγουρα έχω να αντιμετωπίσω δυσκολίες στον δρόμο προς το Ισραήλ και αυτό το πράγμα με πωρώνει. Με εξελίσσει, μου δίνει μια ουσιαστική εμπειρία. Η εξέλιξη είναι το μότο της ζωής μου. Σαφέστατα για μένα ως ποπ ερμηνεύτρια η προσπάθεια και μόνο στη Eurovision αποτελεί εξέλιξη.

Πώς θέλεις να είναι το look σου στη σκηνή;

Σίγουρα θα είναι θηλυκή εικόνα. Δεν θα βγω με ανδρικό κοστούμι, αν και ούτε αυτό μπορώ να το αποκλείσω (γέλια). Είμαι ανοιχτή και ευέλικτη στα πάντα και αυτό ισχύει και για τη σκηνική παρουσία μου.

Έχουμε φύγει από τη φάση συμμαχιών συγκεκριμένων χωρών στη Eurovision;

Υπάρχουν ακόμη, αλλά θέλω να πιστεύω πως φεύγουμε.

Έχουμε δει πολλές εξαιρέσεις τα τελευταία χρόνια σε αυτό που λες. Πώς βρέθηκε η Κύπρος πέρυσι στη δεύτερη θέση;

Το δωδεκάρι της Γεωργίας το περιμένεις;

Θα έκανε την καρδιά μου να χαρεί πολύ!

Η ευχή σου στον δρόμο προς το Ισραήλ;

Είμαι σε πολύ ευχάριστη διάθεση και έτσι θα συνεχίσω. Και θέλω όλο αυτό να το χαρούμε όλοι μαζί.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Eurovision 2019EurovisionΤάμτα