Lifestyle|18.05.2022 09:30

Σπύρος Μπιμπίλας: Έδωσε ένα από τα πρώτα gay φιλιά στο ελληνικό θέατρο, 42 χρόνια πριν

Newsroom

Με αφορμή την ημέρα κατά της ομοφοβίας, του ρατσισμού και της τρανσοφοβίας που τιμάται στις 17 Μαΐου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, έκανε μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που έχει αποδείξει πολλές φορές πως μάχεται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέσυρε από το άλμπουμ της επαγγελματικής του πορείας, μία φωτογραφία του 1980, στην οποία απεικονίζεται να δίνει ένα από τα πρώτα gay φιλιά στο ελληνικό θέατρο.

Το φιλί -το οποίο ανταλλάσσει με τον ηθοποιό Γιώργο Κροντήρη, δόθηκε 42 χρόνια πριν για τις ανάγκες της παράστασης «Η μοίρα και τα μάτια των ανδρών».

Ακολουθεί η ανάρτηση του προέδρου του Σ.Ε.Η.

«42 χρόνια πριν κάναμε την επανάσταση μας μέσα από ένα τολμηρό έργο που μιλούσε για την φύση των ανθρώπων κ τα σκιρτήματα των νέων παιδιών που έβγαιναν μέσα από την ψυχή τους. Ένα από τα πρώτα gay έργα που ανέβηκαν στην Ελλάδα με μεγάλες τότε αντιδράσεις κ.μεγάλη επιτυχία. Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, Του εβραιοκαναδού Τζων Χέρμπερτ σε μετάφραση κ σκηνοθεσία του σπουδαίου Κωνσταντίνου Μάριου που έφυγε γρήγορα από κοντά μας. Μια φορά ξανανέβηκε για λίγο στο vault.Στην φώτο το ιστορικό φιλί της παράστασης με τον καλό συνάδελφο κ φίλο Γιώργο Κροντηρη (το πρώτο gay φιλί είχε δοθεί λίγο πριν σε παράσταση του Κολατου). ΣΗΜΕΡΑ, μέρα κατά της ομοφοβίας, του ρατσισμού, της τρανσοφοβίας αξίζει να το μνημονεύουμε... Ήμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

γκέιειδήσεις τώραΣπύρος Μπιμπίλαςφιλί