Lifestyle|18.05.2022 12:30

Στάθης Ψάλτης: Εκταφή με άπαντες απόντες - Για άκαρπη προσπάθεια αναζήτησης συγγενών κάνει λόγο ο Δήμος Ζωγράφου - «Δεν ενημερωθήκαμε», λένε οι συνεργάτες

Newsroom

Απίστευτη τροπή έχει πάρει το θέμα της εκταφής του Στάθη Ψάλτη με το σίγουρο να είναι πως η εξέλιξη αυτή δεν του άξιζε αλλά ούτε και τιμά τη μνήμη του. Η εκταφή του αείμνηστου ηθοποιού, που ταυτίστηκε με μια ολόκληρη cult εποχή- αυτή της βιντεοκασέτας, έγινε με άπαντες απόντες και τα οστά του φυλάσσονται προσωρινά σε ξεχωριστό μέρος στο οστεοφυλάκιο που διατηρεί ο Δήμος Ζωγράφου στο Κοιμητήριο.

Σε δημοσίευσή της, η σύζυγος του Αντρέα Μπάρκουλη, Μαίρη, ανέφερε πως η εκταφή έγινε εντελώς «υπηρεσιακά» τονίζοντας πως «ουδείς ασχολήθηκε ή ενδιαφέρθηκε».

Η Καίτη Φίνου με τη σειρά της υποστήριξε πως κανείς από τους συγγενείς δεν ειδοποίηθηκε από τον Δήμο για την εκταφή, ούτε καν η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού.

Μετά την ένταση που προκλήθηκε ο Δήμος Ζωγράφου θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω από το θέμα της εκταφής το οποίο και πήρε διαστάσεις. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει άκαρπες προσπάθειες αναζήτησης συγγενών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου 

O Δήμος Ζωγράφου σχετικά με το θέμα της εκταφής του αείμνηστου κορυφαίου Ελληνα ηθοποιού αλλά και πρώην Δημοτικού Συμβούλου Στάθη Ψάλτη δηλώνει τα εξής:

Η ταφή του έγινε το 2017 τιμής ένεκεν λόγω της μοναδικής καλλιτεχνικής του πορείας, αλλά και της συνεισφοράς του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κανονικά η εκταφή του έπρεπε να γίνει μετά από τρία χρόνια αλλά ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε παράταση ακόμα δύο ετών.

Μετά την πάροδο πέντε ετών –το ανώτατο διάστημα που προβλέπεται– αναζητήθηκαν οι συγγενείς του για την διαδικασία της εκταφής αλλά δεν βρέθηκε κανείς και ο Δήμος Ζωγράφου προχώρησε σε υπηρεσιακή εκταφή.

Τα οστά του Στάθη Ψάλτη φυλάσσονται προσωρινά σε ξεχωριστό μέρος στο οστεοφυλάκιο προκειμένου να τοποθετηθούν στον ειδικό χώρο που διατηρεί ο Δήμος Ζωγράφου στο Κοιμητήριο και φιλοξενεί όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που τίμησαν την Πόλη μας και την Ελλάδα.

ειδήσεις τώραΣτάθης Ψάλτηςανακοίνωσηεκταφή