Lifestyle|20.05.2022 11:22

Φεστιβάλ Καννών 2022: Χρυσό Φοίνικα για Τομ Κρουζ και «Top Gun» - Εντυπωσίασε η Βίκυ Καγιά στο κόκκινο χαλί

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Copyright: AP Images
Copyright: AP Images
Copyright: AP Images
Copyright: AP Images
Copyright: AP Images
Copyright: AP Images
Copyright: AP Images
Copyright: AP Images
Copyright: AP Images

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες η πρεμιέρα για το 75ο Φεστιβάλ των Καννών. Το κόκκινο χαλί που οδηγεί στα σκαλιά του Grand Theatre Lumiere ζει ξανά δόξες ανάλογες μ' εκείνες πριν από την πανδημία και τις καραντίνες, γεμίζοντας σταρ, φωτογράφους και φυσικά λάμψη. Την πρώτη βραδιά του μεγάλου κινηματογραφικού φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Μαΐου, την αυλαία άνοιξε η νέα ταινία του Μισέλ Χαζαναβίσιους «Final Cut», μια κινηματογραφική ιστορία με ζόμπι. 

Ανάμεσα στους Έλληνες που ταξίδεψαν στις Κάννες ήταν και η Βίκυ Καγιά, η οποία δημοσίευσε μία σειρά από εντυπωσιακά στιγμιότυπα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από την ώρα που περπατάει στο κόκκινο χαλί. To μοντέλο και παρουσιάστρια επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο φόρεμα MI-RO που αναδείκνυε τέλεια την καλλίγραμμη σιλουέτα της, με αρκετά κοψίματα στο πλάι και ένα αρκετά μεγάλο σκίσιμο.

 

Θρίαμβος για το «Top Gun»

Παράλληλα, ο Τομ Κρουζ έφτασε στη Γαλλία για την πρεμιέρα της ταινίας του «Top Gun: Maverick», συνέχεια της θρυλικής ταινίας της δεκαετίας του '80. Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety, όταν ο Τομ Κρουζ ανέβηκε στη σκηνή του Palais, οκτώ μαχητικά αεροπλάνα της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας «Patrouille de France» πετούσαν στον ουρανό κόκκινο, λευκό και μπλε καπνό, ενώ ο πρωταγωνιστής και το υπόλοιπο καστ της ταινίας κοιτούσαν έκπληκτοι τον ουρανό.

«Αυτό είναι ένα εκπληκτικό βράδυ και μία εκπληκτική στιγμή… το να βλέπω τα πρόσωπα όλων σας» είπε ο Τομ Κρουζ από την σκηνή του Φεστιβάλ των Καννών και πρόσθεσε: «Έχουν περάσει 36 χρόνια από το πρώτο "Top Gun" και έπρεπε να περιμένουμε χρόνια λόγω της πανδημίας. Αυτή η ταινία ήταν ένα όνειρο. Μιλούσαμε γι’ αυτό στα γυρίσματα. Απλά θέλω να δω τα πρόσωπά σας. Δεν υπάρχουν μάσκες και είμαστε σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Θα το απολαύσω και νιώθω πολύ ευγνώμων. Είμαστε εδώ για εσάς. Κάνω όλες αυτές τις ταινίες για όλους εσάς και είμαι ευλογημένος που κάνω αυτό που κάνω. Μου φτιάξατε όλοι τη ζωή».

 

Η προβολή της ταινίας τελείωσε με το κοινό να στέκεται όρθιο και να χειροκροτά ενθουσιασμένο επί πέντε συνεχή λεπτά. Το «Top Gun: Maverick» θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 26 Μαΐου.

Στην πρεμιέρα της ταινίας ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον

To «παρών» στην πρεμιέρα της ταινίας «Top Gun: Maverick» έδωσαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον. Το βασιλικό ζεύγος παρακολούθησε το σίκουελ, σε ειδική προβολή, μόνο για εκείνους, μετά από πρόσκληση του Τομ Κρουζ, ο οποίος είχε ακούσει πως ο δούκας του Κέιμπριτζ είναι μεγάλος θαυμαστής της πρώτης ταινίας του 1986. «Έχουμε πολλά κοινά. Αγαπάμε και οι δύο την Αγγλία, είμαστε αεροπόροι και αγαπάμε τις πτήσεις» δήλωσε ο ηθοποιός του Χόλιγουν για τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ, λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας, σύμφωνα με το «My London».

ειδήσεις τώραΤομ ΚρουζΚάννεςΧρυσός ΦοίνικαςΚέιτ ΜίντλετονTop Gun MaverickΒίκυ Καγιάφεστιβάλ Καννών