Lifestyle|20.05.2022 12:25

Βασίλισσα Ελισάβετ: Queen, Andrea Bocelli, Diana Ross και πολλά ακόμα μεγάλα ονόματα θα εμφανιστούν στο Ιωβηλαίο για τα 70 χρόνια παραμονής της

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo
AP photo

Στις 6 Φεβρουαρίου 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ συμπλήρωσε 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο. Ένα μοναδικό επίτευγμα για Βρετανό μονάρχη, με τους επίσημους εορτασμούς να κορυφώνονται στη Μεγάλη Βρετανία το τετραήμερο 2 - 5 Ιουνίου. Η Ελισάβετ Β΄ -γεννημένη την 21η Απριλίου 1926- είναι η βασίλισσα δεκαέξι ανεξαρτήτων κρατών, φέροντας κάθε στέμμα και τίτλο ισότιμα. Αν δεν την «προδώσει» η υγεία της, στις 27 Μαΐου του 2024 και σε ηλικία 98 ετών και 36 ημερών, θα ξεπεράσει τον Λουδοβίκο ΙΔ΄ της Γαλλίας, παραμένοντας στον θρόνο περισσότερο από κάθε άλλο μονάρχη στην ιστορία. 

Η βρετανική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί έναν εορτασμό «που συμβαίνει μια φορά σε κάθε γενιά», και ο οποίος «θα συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία βρετανικής τελετουργικής μεγαλοπρέπειας και θεάματος με κορυφαίες καλλιτεχνικές και τεχνολογικές επιδείξεις». Την περασμένη Κυριακή (16/5), η βασίλισσα Ελισάβετ παρευρέθηκε στην έναρξη των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της. Η 96χρονη μονάρχης έλαβε θερμό χειροκρότημα, όταν έφτασε στην αρένα του κάστρου στο Γουίνσδορ. Στον εορτασμό παρευρέθηκαν κι άλλες διασημότητες, όπως οι Τομ Κρουζ, Έλεν Μίρεν και Κάθριν Τζένκινς. Το σόου, με τίτλο «A Gallop Through History», περιλάμβανε ένα μείγμα μουσικής, ιππικές παραστάσεις με 500 άλογα και 1000 καλλιτέχνες, καθώς και υποκριτικής. Μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το βρετανικό δίκτυο ITV.  

Παράλληλα, οι Queen + Adam Lambert θ' ανοίξουν, στις 4 Ιουνίου, τη συναυλία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ στα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ στο Λονδίνο. Το εμβληματικό βρετανικό ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί σ' ένα εντυπωσιακό σόου, στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης αστέρες όπως οι Duran Duran, η Diana Ross, ο Andrea Bocelli, ο Craig David, η Alicia Keys, ο Nile Rodgers, ο τραγουδιστής που εκπροσώπησε την Αγγλία φέτος στην Eurovision, ο Sam Ryder, η Ella Eyre, οι Elbow, ο μεγάλος συνθέτης Hans Zimmer, η Mabel, ο Jax Jones, η Celeste, ο Άγγλος DJ Sigala, αλλά και ο Elton John, του οποίου η εμφάνιση θα είναι από βίντεο δεδομένου ότι εκείνος βρίσκεται ταυτόχρονα σε περιοδεία στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το BBC News

Την εκδήλωση αναμένεται να παρακολουθήσουν 22.000 άτομα. Δέκα χιλιάδες εισιτήρια θα διατεθούν στο ευρύ κοινό και 7.500 σε εργαζόμενους σε καίριες θέσεις, μέλη των ενόπλων δυνάμεων, εθελοντές και εργαζόμενους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η συναυλία θα μεταδοθεί ολόκληρη από το BBC στην τηλεόραση και στο Διαδίκτυο. 

ΒρετανίαΈλτον ΤζονΜπάκιγχαμQueenειδήσεις τώραΒασίλισσα ΕλισάβετΝταϊάνα ΡοςDuran Duran