Lifestyle|22.05.2022 09:45

Στάθης Ψάλτης: Το ξέσπασμα του αδερφού του για την «υπηρεσιακή» εκταφή και το σχόλιο για την πρώην νύφη του, Χριστίνα - Τι είπε η ίδια

Newsroom

Απίστευτη τροπή έχει πάρει το θέμα της εκταφής του Στάθη Ψάλτη η οποία έγινε με άπαντες απόντες και τα οστά του φυλάσσονται προσωρινά σε ξεχωριστό μέρος στο οστεοφυλάκιο που διατηρεί ο Δήμος Ζωγράφου στο Κοιμητήριο. Για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη πήραν θέση τόσο πρώην συνάδελφοί του όσο και ο Δήμος Ζωγράφου που υποστήριξε πως προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με άτομα του περιβάλλοντός του, ωστόσο κάτι τέτοιο κατέστη ανέφικτο. 

Στα πιο πρόσφατα νέα, και μετά τις δηλώσεις της κόρης του Μαρίνας και το τι μέλλει γενέσθαι με τα οστά του ηθοποιού, για την «υπηρεσιακή» εκταφή του Στάθη Ψάλτη μίλησε το Σάββατο (21/5) ο Γιάννης Ρώτας στην εκπομπή «Open Weekend». Ο αδερφός του αείμνηστου ηθοποιού, είπε αρχικά για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης η οποία και πήρε μεγάλες διαστάσεις: «Τραβήξαμε αυτό που τραβήξαμε. Το τακτοποιήσαμε όμως. Θα τον πάμε στο Α’ Νεκροταφείο. Ήταν του δημάρχου ανοησία αυτή, δυστυχώς. Ο Στάθης ήταν αντιδήμαρχος Ζωγράφου γι’ αυτό τον πήγαμε εκεί και κάνανε αυτό που κάνανε, το ελεεινό. Είμαι πέντε μέρες χάλια με αυτή την ιστορία αλλά τακτοποιήθηκε τώρα. Με την ανιψιά μου τη Μαρία μιλήσαμε. Με εμένα δεν επικοινώνησε κανένας και αυτή η γυναίκα η τελευταία που είχε, της είχε πάρει σπίτι στου Ζωγράφου για αυτό τον βάλαμε εκεί, εμείς θέλαμε να πάει στο Α’ Νεκροταφείο».

Αναφορικά με την πρώην νύφη του, Χριστίνα, πρόσθεσε στη συνέχεια: «Με αυτή εγώ δεν έχω καθόλου επαφές, έχουν τελειώσει τα κόλπα. Αυτή τι έκανε; Άφησε να γίνει όλο αυτό το σκηνικό; Το τελευταίο διάστημα με τη Χριστίνα είχαν χωρίσει. Την είχε χωρίσει ο Στάθης, την είχε βγάλει από το δωμάτιο γιατί έκανε την κυρία Ψάλτη. Ας είναι καλά».

Στην ίδια εκπομπή δεν θα μπορούσε να μη μεταφερθεί και η τοποθέτηση της γυναίκας που έμεινε με τον Στάθη Ψάλτη έως το τέλος της ζωής του. Η Ελένη Τσολάκη, ως καλή φίλη με την Χριστίνα, θέλησε να μεταφέρει μέσω της εκπομπής της όλα όσα της είπε η ηθοποιός σχετικά με την εκταφή.

Ειδικότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο γυναίκες, η τελευταία σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού είπε: «Δεν ήρθα ποτέ σε επικοινωνία με κανέναν άνθρωπο από το Δήμο αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Μετά από τόσα χρόνια έχω αλλάξει τηλέφωνο έχω αλλάξει μέρος κατοικίας και δεν θα μπορούσαν να με βρουν».

Στη συνέχεια, η οικοδέσποινα του «Open Weekend»Ελένη Τσολάκη, τόνισε ότι η πρώην κυρία Ψάλτη στεναχωριέται ιδιαιτέρως καθώς το όνομα του Στάθη Ψάλτη ακούγεται για κάτι τέτοιο το οποίο είναι τουλάχιστον στενάχωρο και δεν τιμά τη μνήμη του, ούτε σαν εικόνα, ούτε σαν συναίσθημα, ούτε σαν ιστορία.

Τέλος, μετέφερε τα εξής λόγια: «Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί όλη αυτή η ιστορία και δίνω τη συναίνεσή μου να γίνει μεταφορά των οστών στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών όπως θέλει και η υπόλοιπη οικογένεια του».

εκταφήειδήσεις τώραΓιάννης ΡώταςΣτάθης Ψάλτηςσύζυγος