Lifestyle|28.05.2022 12:05

Λένα Δροσάκη για το «επεισόδιο» με την Ελπίδα Νίνου: «Απειλές, τραμπουκισμοί, ειρωνεία και ηθική απαξίωση όλων μας»

Newsroom

Η Λένα Δροσάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», απάντησε πρώτη φορά για το «επεισόδιο» με την Ελπίδα Νίνου και υποστήριξε πως «όλοι εμείς ουδέποτε θα προβαίναμε σε πράξεις βίας απέναντι σ' έναν άλλον άνθρωπο στο πλαίσιο μίας επίπονης δικαστικής διαδικασίας».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό», μεγάλη ένταση επικράτησε, το πρωί της Παρασκευής (27/5), έξω από την δικαστική αίθουσα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου εκδικαζόταν η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος και κατηγορείται για βιασμούς και απόπειρα βιασμού σε βάρος συναδέλφων του. Πρωταγωνίστριες του περιστατικού ήταν η Λένα Δροσάκη- η μία από τις κατηγόρους του Πέτρου Φιλιππίδη και η σύζυγος του κατηγορούμενου, Ελπίδα Νίνου. Μάλιστα, στο εν λόγω συμβάν, θέση πήρε και ο γιος του ηθοποιού, Δημήτρης Φιλιππίδης

«Με ρωτούν από χθες το πρωί αρκετοί άνθρωποι τι συνέβη έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου σε μία διακοπή της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη. Τους απαντώ τίποτε νέο και διαφορετικό από αυτά που γίνονται εδώ και δύο μήνες περίπου μέσα ή έξω από το δικαστήριο στη συγκεκριμένη υπόθεση. Εκφοβισμοί, απειλές, τραμπουκισμοί, ειρωνεία και ηθική απαξίωση όλων μας. Όλων εκείνων που καταγγέλλουν, όλων εκείνων που συμπαραστέκονται, όλων εκείνων που σέβονται και αναγκάζονται να προστρέξουν στη δικαιοσύνη για να απαιτήσουν τον δικό τους σεβασμό.

Ένα δικαστήριο για όλους εμάς είναι μία ιερή διαδικασία. Όλοι εμείς, φύση και θέση, δε θα προβαίναμε σε πράξεις βίας, ή παραβατικής συμπεριφοράς απέναντι σε έναν άλλον άνθρωπο στο πλαίσιο μίας επίπονης δικαστικής διαδικασίας, στη διάρκεια της οποίας προσπαθούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια. Ο,τιδήποτε άλλο αναφέρεται ή διαδίδεται από διάφορους, απλώς αποτελεί διαιώνιση του εκφοβισμού μας και ευτελισμού της προσωπικότητας όλων μας. Για όσους έχουν την παραμικρή αμφιβολία, ας έλθουν να το διαπιστώσουν μόνοι τους. Θα μας βρουν εκεί».

Λένα Δροσάκη: «Πρέπει να σπάσει το κοινωνικό απόστημα, που ο κακοποιημένος άνθρωπος κουβαλάει την ενοχή ότι φταίει»

Καλεσμένη στην εκπομπή «The 2Night Show» βρέθηκε πρόσφατα η Λένα Δροσάκη, η οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ελληνικό #MeToo και τον αγώνα που δίνει και η ίδια αυτό το διάστημα, χωρίς να πει βεβαίως πολλά πράγματα, καθώς η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη είναι σε εξέλιξη: «Για τη δίκη δεν επιτρέπεται να μιλήσω γιατί είναι εν εξελίξει. Αυτή η ενέργεια έχει ένα μοναδικό σκοπό, να σπάσει αυτό το κοινωνικό απόστημα που ο κακοποιημένος άνθρωπος κουβαλά όλη αυτήν την ενοχή, ότι φταίει. Ότι όποιος έχει εξουσία την χρησιμοποιεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτή η βίαιη εξουσία. Αυτά τα κορίτσια κουβαλάνε στην πλάτη τους χιλιάδες σιωπές και στόματα που δεν άνοιξαν. Ελπίζω στην καλύτερη μέρα και κάνουμε πράγματα για μια καλύτερη ζωή. Το να πηγαίνουμε στη δουλειά μας είναι η μισή ζωή μας. Πρέπει να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν. Δεν το λέω καθόλου εύκολα αλλά πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας».

ειδήσεις τώραΠέτρος ΦιλιππίδηςΕλπίδα ΝίνουMeTooΛένα Δροσάκη