Lifestyle|03.06.2022 14:45

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στην πρώτη κοινή δημόσια εμφάνιση μετά το Megxit

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo
AP Photo

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, που ταξίδεψαν από την Καλιφόρνια στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη (1/6) μαζί με τα παιδιά τους Archie, 3 ετών, και Lilibet, που γίνεται ενός έτους το Σάββατο, πραγματοποίησαν την πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση στη Βρετανία, μετά το Megxit.

Ο Δούκας και η -με total white look- Δούκισσα του Sussex πήγαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου για την Ακολουθία των Ευχαριστιών που θα γίνει στο πλαίσιο των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ. Οι δυο τους απαθανατίστηκαν ευδιάθετοι και χαμογελαστοί να χαιρετούν το πλήθος.  

Αυτή αποτελεί την πρώτη δημόσια εμφάνιση του πριγκιπικού ζεύγους στη Βρετανία, δύο χρόνια αφότου αποχώρησαν από το παλάτι. Για αυτό και δεν εμφανίστηκαν στον εξώστη την Πέμπτη (2/6) μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αν και βρίσκονταν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Επειδή λοιπόν δεν έχουν «ενεργό» δημόσιο ρόλο, παρακολούθησαν την παρέλαση από το παλιό γραφείο του δούκα του Ουέλινγκτον. Οι βρετανικές ταμπλόιντ ανέβασαν φωτογραφίες της 40χρονης Μέγκαν, με σκούρο φουστάνι και άσπρο καπέλο, να χαμογελάει στα παιδιά και να τους κάνει νοήματα να σωπάσουν, ενώ συζητά με τον 37χρονο Χάρι. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως τελευταία φορά που το ζευγάρι εθεάθη σε βασιλική εκδήλωση ήταν τον Μάρτιο του 2020, όταν παρευρέθηκαν στην ετήσια Κοινοπολιτεία στο Αβαείο του Γουέστμινστερ μαζί με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ. Να αναφέρουμε επίσης πως ο μικρότερος γιος του Καρόλου, έχει επιστρέψει αρκετές φορές στη Βρετανία μετά το Megxit: για την κηδεία του παππού του, του πρίγκιπα Φίλιππου τον Απρίλιο του 2021, αλλά και για τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα. Μαζί με τη Μέγκαν, επισκέφθηκαν επίσης τη βασίλισσα στα μέσα Απριλίου, αλλά δεν εμφανίστηκαν πουθενά δημοσίως. Στην κηδεία του Φίλιππου η Μέγκαν δεν παρέστη επειδή τότε διένυε τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. 

Να θυμίσουμε πως σήμερα Παρασκευή (3/6) η βασιλίσσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στη λειτουργία αφού σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ η 96χρονη που κλείνει 70 χρόνια στον θρόνο αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων Trooping The Color. Ο πρίγκιπας Κάρολος ωστόσο θα εκπροσωπήσει την 96χρονη μονάρχη στη λειτουργία. Στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου δεν θα παρευρεθεί ούτε ο πρίγκιπας Άντριου αφού χθες έγινε γνωστό πως βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πρίγκιπας ΧάριΜέγκαν ΜαρκλΒρετανίαειδήσεις τώραΒασίλισσα Ελισάβετ