Lifestyle|27.06.2022 11:32

Billie Joe Armstrong: «Γ*** την Αμερική», ο frontman των Green Day απαρνιέται την υπηκοότητά του

Newsroom

Την Παρασκευή (24/6), οι Green Day έδωσαν συναυλία στο London Stadium του Λονδίνου, στο πλαίσιο της κοινής περιοδείας τους «Hella Mega Tour» με τους Fall Out Boy και Weezer. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Billie Joe Armstrong είπε χαρακτηριστικά «Γ*** την Αμερική. Απαρνούμαι την υπηκοότητά μου», αναφερόμενος στην πρόσφατη ανατροπή του Roe v. Wade, ν' ανατρέψει την ιστορική απόφαση του 1973 που αναγνώρισε το δικαίωμα στην άμβλωση

«Υπάρχει πάρα πολύ γ*** η ηλιθιότητα στον κόσμο για να επιστρέψει σε αυτή την τρισάθλια, μίζερη γ*** απόφαση» συνέχισε ο μουσικός. «Ω, δεν αστειεύομαι. Θα δείτε πολλά από εμένα τις επόμενες μέρες» είπε.

Ο 50χρονος καλλιτέχνης αποκάλεσε, επίσης, τους δικαστές που είναι υπεύθυνοι για την ανατροπή της απόφασης «μαλ@κες», όπως αναφέρει η Daily Mail, ενώ δεν είναι ο μόνος Αμερικανός καλλιτέχνης που δήλωσε ότι σκέφτεται να εγκαταλήψει την Αμερική για το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την έκδοση της απόφασης. 

«Ειλικρινά σκέφτομαι να μην επιστρέψω ποτέ στην Αμερική» είπε η Kacey Musgraves στο κοινό του μουσικού φεστιβάλ «Glastonbury». «Ξέρετε κανέναν που να έχει θέσεις εργασίας για εκτροφή προβάτων; Αυτό μου ακούγεται καλύτερο αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε. 

Με τη σειρά της, η Billie Eilish αναφέρθηκε και εκείνη στην απόφαση της προτού τραγουδήσει το «Your Power», λέγοντας στο πλήθος: «Σήμερα είναι μια πραγματικά σκοτεινή μέρα για τις γυναίκες στις ΗΠΑ. Και θα το πω απλώς γιατί δεν αντέχω να το σκέφτομαι άλλο αυτή τη στιγμή».

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους, ο frontman των IDLES, Joe Talbot, αφιέρωσε μια ερμηνεία του τραγουδιού του συγκροτήματος «Mother» σε «κάθε μητέρα και κάθε γυναίκα και το δικαίωμά της να επιλέξει αν θα γίνει μητέρα ή όχι».

συναυλίαειδήσεις τώραφεστιβάλΑμερικήΆμβλωσηνόμος