Lifestyle|05.07.2022 15:15

Jonny Depp: Επιστρέφει στους «Πειρατές της Καραϊβικής»; - Τι ζήτησαν οι δικηγόροι της Amber Heard

Newsroom

Μετά την πολύκροτη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Τζόνι Ντεπ (Jonny Depp) και της Άμπερ Χερντ (Amber Heard) και την απόφαση του Δικαστηρίου της Βιρτζίνια ότι η ηθοποιός δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, απόφαση η οποία επιδίκασε στον σταρ του Χόλιγουντ αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες που ήθελαν τον Ντεπ «έτοιμο να επαναλάβει το ρόλο του Captain Jack Sparrow» στην ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αυστραλιανού ειδησεογραφικού πρακτορείου PopTopic,  ο Ντεπ υπέγραψε συμφωνία για 300 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να επανέλθει στο ρόλο. Οι φήμες, όπως αναφέρει το Vanity Fair, άρχισαν να κυκλοφορούν μετά από ένα δημοσίευμα στις 7 Ιουνίου από το αυστραλιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Σε αυτό το δημοσίευμα, μια πηγή ανέφερε: «Η Disney ενδιαφέρεται πολύ να επιδιορθώσει τη σχέση της με τον Τζόνι Ντεπ.... Είναι πολύ αισιόδοξοι ότι ο Τζόνι θα τους συγχωρήσει και θα επιστρέψει ως ο εμβληματικός χαρακτήρας του».

Αυτή η αναφορά ερχόταν σε κατάφωρη αντίθεση με τη δήλωση του ίδιου του Ντεπ σχετικά με την επιστροφή του στους Πειρατές της Καραϊβικής κατά τη διάρκεια της δίκης του εναντίον της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ. «Αν η Disney ερχόταν σε σένα με 300 εκατομμύρια δολάρια και ένα εκατομμύριο αλπάκες, τίποτα σε αυτή τη γη δεν θα σε έπειθε να επιστρέψεις και να δουλέψεις με τη Disney σε μια ταινία για τους Πειρατές της Καραϊβικής;» ρώτησε ο συνήγορος υπεράσπισης της Heard, Ben Rottenborn, κατά τη διάρκεια της δίκης. «Αυτό είναι αλήθεια», απάντησε ο Ντεπ. Τελικά οι φήμες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Η είδηση είναι ψευδής», δήλωσε εκπρόσωπος του ηθοποιού στο NBC News.

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Τζόνι Ντεπ στο franchise συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια δίκης για δυσφήμιση μεταξύ του ηθοποιού και της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ.  Ο Ντεπ έχει υποδυθεί τον καπετάνιο Τζακ Σπάροου σε πέντε ταινίες. Δύο επιπλέον ταινίες με τους «Πειρατές» βρίσκονται στα σκαριά και πολλοί από τους θαυμαστές του ηθοποιού επιθυμούν να τον δουν να επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, συγκεντρώνοντας μάλιστα περίπου ένα εκατομμύριο υπογραφές σε διαδικτυακή ψηφοφορία.

Τα επόμενα βήματα του Ντεπ

Ο υποψήφιος για Όσκαρ θα διατηρήσει τον ρόλο του ως Johnny Puff στη διαδικτυακή σειρά Puffins Impossible και θα υποδυθεί τον βασιλιά Λουδοβίκο XV στη γαλλόφωνη ταινία Jeanne du Barry, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος του Depp από το 2020 με το Minamata, η κυκλοφορία του οποίου αναβλήθηκε για περίπου ένα χρόνο.

Όσον αφορά τα πιο εντυπωσιακά πρότζεκτ, η βιωσιμότητα του Depp παραμένει ένα ερώτημα. «Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψει αμέσως στο franchise του Χάρι Πότερ ή θα επιστρέψει αμέσως στους Πειρατές της Καραϊβικής», δήλωσε στο Vanity Fair ένα στέλεχος που έχει εργαστεί σε διάφορα έργα του Ντεπ μετά την απόφαση. Παρόλα αυτά, «οι ένορκοι και το κοινό φαίνεται να είναι με το μέρος του, οπότε είναι λιγότερο αμφιλεγόμενο από πολλές άλλες διασημότητες που έπεσαν θύματα κατηγοριών του #MeToo, επειδή κέρδισε την υπόθεση».

Άμπερ Χερντ: Οι δικηγόροι της ζητούν την απόρριψη της ετυμηγορίας για δυσφήμιση

Οι επτά ένορκοι του δικαστηρίου έκριναν ότι ο τίτλος και τα αποσπάσματα ενός άρθρου γνώμης της Άμπερ Χερντ, που δημοσιεύτηκε το 2018 στη Washington Post, περιείχαν συκοφαντικά σχόλια για τη σχέση της με τον Τζόνι Ντεπ. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο επιδίκασε στον Τζόνι Ντεπ 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση και 5 εκατομμύρια δολάρια ως ποινική αποζημίωση. Στην Χερντ επιδικάστηκαν 2 εκατομμύρια δολάρια σε αντισταθμιστική αποζημίωση, αλλά όχι ποινική αποζημίωση.

Ο δικηγόρος της Χερντ δήλωσε ότι η ηθοποιός σχεδιάζει να ασκήσει έφεση. Η ηθοποιός ζητά με υπόμνημα 43 σελίδων να απορριφθεί η ετυμηγορία των ενόρκων με το σκεπτικό ότι δεν τεκμηριώνεται από στοιχεία. Επίσης, ζητά να διερευνηθεί ένας ένορκος, ο οποίος, σύμφωνα με τη νομική ομάδα της Χερντ, δεν ελέγχθηκε σωστά.

Ο ένορκος, που προσδιορίζεται στην κατάθεση ως Ένορκος 15, «γεννήθηκε σαφώς αργότερα από το 1945. Οι διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν ότι φαίνεται να έχει γεννηθεί το 1970», ανέφερε. «Αυτή η ασυμφωνία εγείρει το ερώτημα εάν ο Ένορκος 15 έλαβε όντως κλήση για καθήκοντα ενόρκων και ελέγχθηκε σωστά από το δικαστήριο για να υπηρετήσει στο σώμα των ενόρκων», έγραψαν οι δικηγόροι της Χερντ.

Η νομική ομάδα της Χερντ υποστηρίζει, επίσης, ότι η αποζημίωση των 10,35 εκατομμυρίων δολαρίων των ενόρκων εναντίον της είναι «ασυνεπής και ασυμβίβαστη» με την ετυμηγορία τους ότι τόσο εκείνη όσο και ο Ντεπ είχαν δυσφημήσει ο ένας τον άλλον. 

Ο δικηγόρος του Ντεπ, Μπεν Τσου, σχολίασε στο Courthouse News την κίνηση της ομάδας της Χερντ, απορρίπτοντάς την, προσθέτοντας «αυτό που περιμέναμε, απλά μεγαλύτερο, όχι πιο ουσιαστικό».

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες και εναέρια μέσα - Ανησυχία για σπίτια και Γεράνεια Όρη

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία από το Ευρωκοινοβούλιο: Οι διαφορές δεν λύνονται με «νταηλίκια» αλλά με το Διεθνές Δίκαιο

«Αυτοί ήρθαν και με βρήκαν»: Προκλητικός και αμετανόητος ο ψευτογιατρός που λέει ότι δεν είναι δολοφόνος

Μωβ μέδουσες: Τσίμπησαν γυναίκα σε παραλία στα Χανιά - Τα σημάδια μετά τα τσιμπήματα

ειδήσεις τώραΠειρατές της ΚαραϊβικήςδίκηΤζόνι ΝτεπΑμπερ Χερντηθοποιός