Lifestyle|06.07.2022 19:04

Brad Pitt: Λέει ξανά ότι πάσχει από προσωπαγνωσία - «Κανείς δεν με πιστεύει»

Newsroom

Ο Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) πιστεύει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία (prosopagnosia ή face blindness). Πρόκειται για μία σπάνια διαταραχή που έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την αδυναμία αναγνώρισης προσώπων.

Ο 58χρονος ηθοποιός ισχυρίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι πιστεύει πως πάσχει από προσωπαγνωσία. Ωστόσο, πρόκειται για μία δική του θεωρία, καθώς δεν έχει γίνει -προς το παρόν- ιατρική διάγνωση.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος, δυσκολεύεται αρκετά να αναγνωρίσει ανθρώπους και ανησυχεί ότι αυτή η διαταραχή έχει δώσει «πάτημα» σε ανθρώπους να τον βλέπουν ως «απόμακρο, απρόσιτο, εγωκεντρικό», όπως μεταδίδει το Fox News.

Μάλιστα, δήλωσε πως «Κανείς δεν με πιστεύει, όταν μιλάω για αυτό. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που να έχει την ίδια πάθηση».

Η δήλωση που είχε κάνει το 2013

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπραντ Πιτ υποστηρίζει ότι πάσχει από προσωπαγνωσία.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή νομίζουν ότι δεν τους σέβομαι», είχε δηλώσει στο Esquire το 2013.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μπραντ Πιτ αναφέρθηκε και στην Αντζελίνα Τζολί, μιλώντας ανοιχτά για τη στενοχώρια που ένιωσε μετά την κατάρρευση του γάμου τους και το πικρό διαζύγιο που ακολούθησε:

«Νομίζω ότι όλες μας οι καρδιές είναι ραγισμένες... Πάντα ένιωθα πολύ μόνος στη ζωή μου, μόνος ως παιδί, μόνος ακόμα και εδώ έξω».

Σημειώνεται, τέλος, πως ο Μπραντ είναι καθαρός και νηφάλιος, έχοντας περάσει 18 μήνες στους Ανώνυμους Αλκοολικούς. Έχει επίσης κόψει το τσιγάρο.

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης για εκλογές: Θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Πρώτος θάνατος στην Ελλάδα

ΣΤΑΣΥ για ατύχημα στο Μοναστηράκι: Εχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας - Κανένας κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Scott Storch: Ποιος είναι ο παραγωγός του Hollywood που έβγαινε με την Paris Hilton, την Kim Kardashian και την Britney Spears

ασθένειαειδήσεις τώραΑντζελίνα ΤζολίπρόσωπαΜπραντ Πιτ