Lifestyle|12.07.2022 15:55

Margaret Atwood: Το μήνυμά της μετά την απόφαση στις ΗΠΑ για τις αμβλώσεις - «Σας τα 'λεγα»

Newsroom

Η Margaret Atwood έστειλε το δικό της μήνυμα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει την απόφαση Roe v. Wade τον περασμένο μήνα για τις αμβλώσεις. Σε μια ανάρτηση στο Instagram κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η συγγραφέας του Handmaid's Tale μοιράστηκε μια φωτογραφία της ίδιας να κρατά ένα φλιτζάνι καφέ. «Καφές στη Νέα Σκωτία με κούπα με το κατάλληλο σύνθημα...», έγραψε. «I Told You So» (Σας τα 'λεγα)), γράφει η κούπα.

 

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση της ανατροπής της ιστορικής απόφασης «Ρόου εναντίον Γουέιντ» (Roe v. Wade) του 1973, με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα στην άμβλωση έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, καθώς στις 24 Ιουνίου ανακοινώθηκε πως πλέον οι αμβλώσεις θα θεωρούνται παράνομες στην Αμερική. Η απόφαση 6 προς 3 ανατρέπει σχεδόν 50 χρόνια δεδικασμένου και θα αλλάξει εντελώς το τοπίο των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών, δίνοντας στις επιμέρους πολιτείες την εξουσία να αποφασίζουν αν θα επιτρέπουν τη διαδικασία.

Το μπεστ σέλερ της Margaret Atwood «The Handmaid's Tale» («Η ιστορία της θεραπαινίδας»), διαδραματίζεται σε μια δυστοπική θεοκρατία όπου οι γυναίκες δεν έχουν πλέον ελεύθερη βούληση ή έλεγχο του σώματός τους.

Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται σε μια περιοχή που κάποτε ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες - αλλά τώρα είναι μια ολοκληρωτική θεοκρατία. Σε αυτό το φουτουριστικό κράτος, οι υπηρέτριες αναγκάζονται να κυοφορούν παιδιά για στείρα ζευγάρια της ανώτερης τάξης. Το βιβλίο, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1985, έχει γίνει επί μακρόν στόχος των επικριτών, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί για την απαγόρευσή του σε κοινότητες και σχολεία σε όλο τον κόσμο.

Το 2017, η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνίστρια την Elisabeth Moss έκανε πρεμιέρα στο Hulu και έγινε αμέσως επιτυχία. Εκείνη τη χρονιά, η Atwood δήλωσε στο PEOPLE ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση το βιβλίο να είναι προφητικό. «Υπάρχει προηγούμενο στην πραγματική ζωή για όλα όσα υπάρχουν στο βιβλίο», δήλωσε στο PEOPLE. «Αποφάσισα να μην βάλω τίποτα που κάποιος κάπου δεν είχε ήδη κάνει. Αλλά γράφεις αυτά τα βιβλία για να μην βγουν αληθινά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσωπικός γιατρός: Στις 500 έφθασαν οι εγγραφές των γιατρών – Προς αναβολή οι «ποινές» για τους πολίτες

ΑΠΘ: «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» πίσω από τους πυροβολισμούς βλέπει ο πρύτανης - Πώς μπήκαν στο campus οι δράστες

Τύμβος Μαραθώνα - Ραμνούντας - Αμφιαράειο: Μετά από 7.000 χρόνια ανοίγει ο δρόμος που θα ενώσει τα τρία κέντρα της αρχαιότητας

Όλα τέλειωσαν: Σημειώματα αυτοκτονίας πασίγνωστων ανθρώπων που προκάλεσαν αίσθηση - Από τον Λιαντίνη στον Μποντλέρ

συγγραφέαςειδήσεις τώρααμβλώσειςΜάργκαρετ Άτγουντ