Lifestyle|13.07.2022 20:43

Ξεσπά η ελληνική showbiz για απόφαση Λιγνάδη: «Κάνω εμετό από τα μάτια από την τόση δικαιοσύνη» λέει η Συνατσάκη

Newsroom

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με το δικαστήριο, στον καταδικασμένο για δύο βιασμούς σκηνοθέτη πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών δύο ενόρκων και μιας συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι όροι που τού επιβλήθηκαν ομόφωνα είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 3 φορές το μήνα και η καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ.

Η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο του διαδικτύου με αρκετούς καλλιτέχνες να ξεσπούν με αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media. Η Μαίρη Συνατσάκη στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ξέσπασε μέσω Ιnstagram: «Δηλαδή σήμερα το βραδάκι θα κοιμηθεί σπίτι του ο Λιγνάδης που κρίθηκε ένοχος για βιασμούς δυο ανηλίκων. Κάνω εμετό από τα μάτια από την τόση δικαιοσύνη».

Με τη σειρά του, ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης έγραψε στα social media: «Ελεύθερος με αναστολή ο Δημήτρης Λιγνάδης. Βιάστε, καταστρέψτε ζωές, τσακίστε ψυχές παιδιών και ζήστε εκτός φυλακής. Αυτό το σήμα έδωσε σήμερα η ελληνική δικαιοσύνη. Μία μαύρη μέρα».

O Αλέξανδρος Μπουρδούμης, μ' ένα InstaStory, είπε: «ΕΝΟΧΟΣ ακούστηκε από την έδρα... "εν μερει" από το σώμα της έδρας, "εν μέρει" για όλες τις κατηγορίες και "εν μέρει" καταδικάστηκε λοιπόν μέχρι το εφετείο, αφού αφέθηκε ελεύθερος ως τότε... μία "εν μέρει" απόφαση που αφήνει σκιές στην προσπάθεια να βγούμε από το σκοτάδι! Ο αγώνας συνεχίζεται...»

«Αυτή τη στιγμή που βρίσκομαι εκτός Ελλάδας, αν κάποιος με ρωτήσει από πού είμαι, θα του πω ψέμματα γιατί απλούστατα ντρέπομαι για τη χώρα μου και το σωφρονιστικό της εμετικό σύστημα. Ντροπή και αίσχος» σημείωσε ο Γιώργος Χρανιώτης. «Συνταγή επιτυχίας. Βίασε - πέρνα ένα χρόνο στη στενή - μετά φτου ξελεφτερία και μετά βλέπουμε» συμπλήρωσε. 

Η Λένα Δροσάκη έγραψε: «Θέλει τεράστια προσπάθεια να βάλεις μαζί στην ίδια πρόταση το "ένοχος για βιασμό 2 αγοριών" και το "ελεύθερος"». 

Σοφία Παυλίδου: «Δεν ήταν τυχαίο ότι βρέθηκε κατηγορούμενος»

Νωρίτερα, η Σοφία Παυλίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Alpha Τώρα» και σχολίασε: «Δεν μου προκαλεί σοκ η απόφαση. Δεν ήταν τυχαίο ότι βρέθηκε κατηγορούμενος. Πιστεύω ότι τα θύματα για να πάρουν την απόφαση να μιλήσουν δεν είχαν στόχο προκαλέσουν τη δημοσιότητα, όπως είπαν κάποιοι, γιατί ούτε ξέρουμε τις ταυτότητες των θυμάτων. Σίγουρα κάτι θα έβγαινε απ' όλο αυτό και χαίρομαι πολύ που δικαιώθηκαν, έστω τα δύο από τα τέσσερα. Είναι δύσκολο να κάνεις καταγγελία γι’ αυτό και είπαμε ο καθένας όποτε είναι έτοιμος. Σημασία έχει σε κάποια στιγμή να έρχεται αυτή η ώρα που γίνεται η καταγγελία, ώστε να σταματάει η δράση του δράστη». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελεύθερος ο Δημήτρης Λιγνάδης με περιοριστικούς όρους παρά την καταδίκη του για δύο βιασμούς

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο «Βερναρδακισμός» είναι ένας «Πολάκισμός», είναι ο εκτσογλανισμός της πολιτικής ζωής

Εμπρησμός στη Real News: Δύο οι δράστες - Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση

Ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν τα καθαρότερα νερά για κολύμβηση: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Γιώργος Χρανιώτηςειδήσεις τώραΜαίρη ΣυνατσάκηΛένα ΔροσάκηΑλέξανδρος ΜπουρδούμηςΣοφία ΠαυλίδουΔημήτρης Λιγνάδης