Lifestyle|21.07.2022 10:45

Sylvester Stallone: Κόντρα με τον παραγωγό του Rocky για τα πνευματικά δικαιώματα

Newsroom

Ο Sylvester Stallone (Σιλβέστερ Σταλόνε) εξαπέλυσε λεκτική επίθεση στον βετεράνο παραγωγό Irwin Winkler για τις ταινίες Rocky, περιγράφοντας τον Winkler ως «ατάλαντο και παρασιτικό» επειδή δεν του εκχώρησε κανένα μέρος των δικαιωμάτων της σειράς ταινιών πυγμαχίας για την οποία ο Stallone δημιούργησε τους αρχικούς χαρακτήρες και έγραψε και σκηνοθέτησε πολλές ταινίες.

Ο Stallone ανάρτησε μια προσβλητική καρικατούρα του Winkler στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Πραγματικά θα ήθελα να έχω τουλάχιστον λίγο ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ από τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ μου πίσω - πιστεύω ότι αυτό θα ήταν μια ΔΙΚΑΙΑ χειρονομία από αυτόν τον 93χρονο κύριο».

Σχολιάζοντας ότι τα δικαιώματα του Γουίνκλερ θα περάσουν κατά πάσα πιθανότητα στα παιδιά του, στα οποία περιλαμβάνονται οι παραγωγοί του Rocky Balboa, Τσαρλς και Ντέιβιντ Γουίνκλερ, ο Σταλόνε πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα οδυνηρό θέμα που τρώει την ψυχή μου, γιατί ήθελα να αφήσω κάτι από το Rocky στα παιδιά μου»,  μια ανάρτηση την οποία έσβησε στη συνέχεια.

Ο Stallone δημοσίευσε επίσης το εξώφυλλο ενός μυθιστορήματος του David Winkler (παραγωγός και των τριών ταινιών Creed καθώς και του Rocky Balboa), αποκαλώντας τον «οδυνηρά ατάλαντο ... γιο του αξιοσημείωτα ατάλαντου και παρασιτικού [Irwin Winkler]», και ότι «αυτή η ομάδα είναι τα χειρότερα μη ανθρώπινα [sic] όντα που έχω γνωρίσει ποτέ στην κινηματογραφική βιομηχανία». Υποστήριξε επίσης ότι «αν δεν ήταν ο Winkler, θα υπήρχαν τουλάχιστον άλλα τρία Rocky».

Παρά το γεγονός ότι ο Σιλβέστερ Σταλόνε έχει τα πνευματικά δικαιώματα για τον χαρακτήρα του Ρόκι Μπαλμπόα, δεν του δόθηκαν ποτέ credits ως παραγωγός. Όπως είχε πει στο παρελθόν, δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να τα αποκτήσει γιατί: «Υπήρχε ένα είδος επιχειρηματικού ηθικού κώδικα. Όχι όπως τώρα. Εκείνη την εποχή, δεν πείραζες τα φτερά της κότας με τα χρυσά αυγά».

Η σειρά Rocky αποτελείται σήμερα από έξι ταινίες. Οι αρχικές πέντε, όλες γραμμένες από τον Σταλόνε και τρεις από τις οποίες σκηνοθετήθηκαν από τον ίδιο, κυκλοφόρησαν μεταξύ 1976 και 1990- ο Σταλόνε έγραψε και σκηνοθέτησε επίσης το Rocky Balboa, το οποίο κυκλοφόρησε το 2006. Ο Σταλόνε ήταν παραγωγός στις spin-off ταινίες Creed: ήταν υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ταινία Creed του 2015, ενώ έχει πιστωθεί ως σεναριογράφος στην ταινία Creed II, η οποία κυκλοφόρησε το 2018. Η τρίτη ταινία Creed αναμένεται να προβληθεί τον Νοέμβριο του 2022.

Σε συνέντευξή του στο Variety το 2019, ο Σταλόνε είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι δεν είχε μετοχική συμμετοχή στο franchise, λέγοντας: «Ήταν σοκαριστικό το γεγονός ότι δεν έγινε ποτέ, αλλά μου είπαν: "Έι, πληρώθηκες, οπότε γιατί παραπονιέσαι;" Ήμουν έξαλλος».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ



παραγωγόςειδήσεις τώραΡόκι ΜπαλμπόαΣιλβέστερ Σταλόνεπνευματικά δικαιώματα