Lifestyle|27.07.2022 09:37

Demi Moore: Δηλώνει ενθουσιασμένη που κλείνει τα 60 - «Νιώθω πιο ζωντανή και παρούσα από ποτέ»

Newsroom

Η Demi Moore (Ντέμι Μουρ) είναι αναμφίβολα μια ηθοποιός που έχει αφήσει το στίγμα της. Ξύρισε το κεφάλι της, κατέκτησε το push-up με το ένα χέρι, αγωνίστηκε για την ισότητα των αμοιβών στο Χόλιγουντ και αποκάλυψε την αλήθεια της σε ένα μπεστ σέλερ.

Τώρα, ενώ ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 60ά γενέθλιά της τον Νοέμβριο, αναλαμβάνει μια νέα πρόκληση: σχεδιάζει μια συλλογή για το brand μαγιό Andie που και παρουσιάζει τις δικές της δημιουργίες (συμπεριλαμβανομένων των μπικίνι) για την καμπάνια. Για την 59χρονη Moore, η συλλογή Demi Moore x Andie αφορά κάτι περισσότερο από ένα υπέροχο μπικίνι - πρόκειται για την κατάρρευση ξεπερασμένων κανόνων σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φορούν οι γυναίκες μετά από μια ορισμένη ηλικία.

 

 

«Πρόκειται για την αλλαγή αυτής της ιδέας ότι οι γυναίκες γίνονται λιγότερο επιθυμητές όσο μεγαλώνουν», λέει στο PEOPLE. «Δεν θέλουμε να φαινόμαστε γριες ή να μην αισθανόμαστε σέξι». Για την πολυγραφότατη σούπερ σταρ, το να αγκαλιάσει την ηλικία της ήταν «απελευθερωτικό».

Όταν ρωτήθηκε τι ανυπομονεί όταν θα κλείσει τα 60 είπε: «Να μην προσδιορίζομαι από έναν αριθμό αλλά από την εμπειρία μου. Γίνεσαι 59 και ήδη σκέφτεσαι, "Λοιπόν, θα γίνω 60". Είναι πολύ απελευθερωτικό. Όταν σκέφτομαι τη γιαγιά μου στα 60, κατά κάποιον τρόπο φαινόταν να έχει ήδη παραιτηθεί. Εγώ όμως νιώθω, από πολλές απόψεις, πιο ζωντανή και παρούσα από ποτέ».

Καθώς η 40χρονη καριέρα της ως ηθοποιός αντέχει στον χρόνο, η Moore, η οποία αυτή τη στιγμή γυρίζει μια ταινία στην Ευρώπη, λέει ότι δεν μπορεί ακόμη να συνηθίσει να ακούει το όνομά της και τη λέξη «icon» (είδωλο) στην ίδια πρόταση. «Το να το ακούς αυτό σε σχέση με τον εαυτό σου μοιάζει λίγο εξωπραγματικό», λέει. «Αισθάνομαι κολακευμένη και τύπου αυτό δεν θυμίζει καθόλου εμένα, αλλά μου αρέσει. Για μένα, είδωλο σήμαινε πάντα κάποιος που άνοιξε έναν δρόμο και σημάδεψε κάτι που συγκίνησε τον κόσμο ή είχε θετικό αντίκτυπο. Και από αυτή την άποψη, αισθάνομαι πραγματικά περήφανη που με κατατάσσουν σε μια κατηγορία σχετική με αυτό».

 

 

«Είμαι κατά βάθος είναι ένα βρώμικο 12χρονο αγόρι που του αρέσει να φοράει φαρδιά ρούχα»

Όσον αφορά το στυλ της, η σταρ του κινηματογράφου παραδέχεται ότι ενώ της αρέσει να φορά «τα καλά της», όταν είναι στο σπίτι με τις φόρμες είναι εκεί που λάμπει. «Εκτιμώ τη μόδα και έχω μια σχέση με σχεδιαστές που σέβομαι και θαυμάζω. Αλλά εξακολουθώ να αισθάνομαι σαν ένα μικρό παιδί που ντύνεται και αυτό που είμαι κατά βάθος είναι ένα βρώμικο 12χρονο αγόρι που του αρέσει πραγματικά να είναι απλά άνετο και να φοράει φαρδιά ρούχα».

Ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στο Idaho κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τη μικτή οικογένειά της - τις κόρες της  Rumer, 33 ετών, Scout, 31 ετών, και Tallulah, 28 ετών, καθώς και τον πρώην σύζυγό της Bruce Willis, 67 ετών, και τη σύζυγό του Emma Heming Willis, 46 ετών, και τα παιδιά Mabel, 10 ετών, και Evelyn, 8 ετών - η Moore πέρασε τον περισσότερο χρόνο της φορώντας φόρμες.

 

«Όταν βρίσκομαι στο Idaho, γενικά φοράω φόρμες όλη μέρα, κάθε μέρα», λέει η Moore στο PEOPLE. «Είναι τόσο άνετο όσο το να φοράω ένα πανέμορφο φόρεμα για το κόκκινο χαλί ή ένα κομψό ρούχο σχεδιαστή στην πρώτη σειρά στην εβδομάδα μόδας». Η Moore ρωτά τα τρία κορίτσια της για συμβουλές ντυσίματος και όχι μόνο, χαρακτηρίζοντάς τα ως τους «μεγαλύτερους δασκάλους της».

 

«Είναι μια αμοιβαία ανταλλαγή έμπνευσης περί στυλ», λέει. «Όταν είναι ο εαυτός τους, αυτό είναι το πιο εμπνευσμένο για μένα. Είδα τη μικρότερη κόρη μου να φοράει αυτή τη vintage ιαπωνική μεταξωτή ρόμπα και της λέω: "Είναι από την αποθήκη μου;". Και απαντά, "Ναι, την απελευθέρωσα". Στο τέλος, όλα θα πάνε σε εκείνες ούτως ή άλλως, οπότε γιατί να μην τις αφήνω από τώρα;».

Με πληροφορίες απο People.com

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μόδαηθοποιόςΝτέμι Μουρειδήσεις τώραΜπρους Γουίλις