Lifestyle|27.07.2022 14:35

Γιώργος Ματαράγκας για Metoo: «Την πρώτη μου σεξουαλική παρενόχληση την είχα από έναν ζαχαροπλάστη»

Newsroom

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε ο ηθοποιός Γιώργος Ματαράγκας, ο οποίος αποκάλυψε πως την πρώτη του σεξουαλική παρενόχληση την δέχτηκε από έναν ζαχαροπλάστη. «Όλο αυτό που έγινε με το #Metoo, ήταν πάρα πολύ καλό. Το ξεκίνησαν οι καλλιτέχνες, αυτοί βγήκαν πάλι μπροστά, παρόλο που σε άλλους χώρους συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα. Πιστεύω, λοιπόν, πως θα το σκεφτεί πάρα πολύ ο καθένας που θα περάσει από το μυαλό του να κάνει ανάλογες πράξεις.

Ευτυχώς δεν είναι απλό πια. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση αυτό που έγινε με το metoo για όλη την κοινωνία, όχι μόνο για το θέατρο. Δεν θέλω μόνο να μιλάω για Λιγνάδη και Φιλιππίδη, αλλά για όλη την κοινωνία. Εγώ σε πληροφορώ ότι την πρώτη μου σεξουαλική παρενόχληση την είχα από έναν ζαχαροπλάστη στα Εξάρχεια. Συμβαίνει παντού, δυστυχώς» ειπε χαρακτηριστικά. 

Ποιος είναι ο Γιώργος Ματαράγκας

Γεννήθηκε το 1961 στη Βοιωτία όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Αδερφός του είναι ο επίσης ηθοποιός και ζωγράφος Γιάννης Ματαράγκας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 αποφάσισε να γίνει ηθοποιός σπουδάζοντας στη Δραματική Σχολή Βεάκη.

Ξεκίνησε την πορεία του ως ηθοποιός το 1982 στον κινηματογράφο. Εκείνη τη χρονιά έκανε το ντεμπούτο του στη ταινία «Στη ζούγκλα της Αθήνας». Την ίδια χρονιά ακολούθησαν τρεις ακόμη ταινίες με τα «Άγρια Νειάτα» να είναι αυτή που τον έκανε ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σειρά «Τα αρραβωνιάσματα» της ΕΡΤ. Το 1991 ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Νίκο Φώσκολο στην καθημερινή σειρά «Η Λάμψη» του ΑΝΤ1. Εκεί υποδύθηκε τον Ευθύμη κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων κύκλων της σειράς τις σεζόν 1991-1993. Το 1993 αποφάσισε να συνεχίσει την συνεργασία με τον Φώσκολο, έχοντας δεχτεί πρόταση για τη νέα του τότε καθημερινή σειρά «Καλημέρα Ζωή» στον ANT1. Ξεκίνησε να εμφανίζεται στη σειρά από το πρώτο επεισόδιο, υποδυόμενος τον γιατρό Πάρη Βελίδη. Η παρουσία του εκεί συνεχίστηκε και το τελευταίο επεισόδιο της σειράς στις 31 Μαρτίου του 2006, όντας ένας από τους ηθοποιούς με τους μακροβιότερους ρόλους στην ελληνική τηλεόραση.

καλημέρα ΖωήΛάμψηMeTooσεξουαλική παρενόχλησηηθοποιόςειδήσεις τώραΕξάρχεια