Lifestyle|27.07.2022 16:47

Alicia Vikander: Η αποκάλυψη για την «ακραία και επώδυνη» αποβολή - «Στο απόγειο της φήμης μου, ήμουν πιο θλιμμένη από ποτέ»

Newsroom

Η ηθοποιός Alicia Vikander (Αλίσια Βικάντερ) μίλησε για τη φήμη που απέκτησε σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στους Sunday Times, ενώ αποκάλυψε ότι υπέστη μια «ακραία και επώδυνη» αποβολή πριν από τη σύλληψη του πρώτου μωρού της. 

Σύμφωνα με την πρωταγωνίστρια του «Ex Machina», ήταν «πιο θλιμμένη από ποτέ» ενώ βρισκόταν στο «απόγειο της φήμης της». «Υπήρχαν όλες αυτές οι πτήσεις πρώτης θέσης, τα δωμάτια πέντε αστέρων. Αλλά ήμουν πάντα μόνη μου», είπε.

Μπορεί η Alicia Vikander να κέρδισε ένα Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία «Danish Girl» το 2015, αλλά η ηθοποιός αποκάλυψε πρόσφατα ότι ένιωθε απίστευτα απομονωμένη κατά τη διάρκεια των καλύτερων στιγμών της καριέρας της. «Έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου, "Αποδέξου το. Είναι απίστευτο". Αλλά δεν ήξερα τι να κάνω», σημείωσε η Vikander. Η ηθοποιός χαρακτήρισε τα γυρίσματα ταινιών σε εξωτερικούς χώρους «πολύ μοναχική» εμπειρία, αλλά δήλωσε ευγνώμων που είχε φίλους για να τηλεφωνεί σε δύσκολες στιγμές.

Η «σκληρή» εμπειρία της αποβολής

Η Alicia Vikander και ο Michael Fassbender καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί υπό άκρα μυστικότητα το 2021, ωστόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας η ίδια βίωσε μία αποβολή, που άλλαξε εντελώς την οπτική της απέναντι στα πράγματα.

«Έχουμε ένα παιδί τώρα, αλλά μας πήρε χρόνο», ανέφερε η 33χρονη ηθοποιός στους «Times». «Προσπάθησα να μείνω έγκυος. Πέρασα δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια του lockdown. Πάλεψα για λίγο και για ένα διάστημα δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να γίνω μαμά». Η ηθοποιός δίσταζε να μοιραστεί τη «σκληρή» εμπειρία της με τους θαυμαστές και το κοινό της, ωστόσο όπως αποκάλυψε η «σκληρή» αυτή περιπέτεια ήταν καθοριστική για την ψυχοσύνθεσή της. «Σταμάτησα κάπως και σκέφτηκα: “Θα μιλήσω για αυτό;” Τόσες πολλές γυναίκες περνούν παρόμοια πράγματα και ένιωσα ότι έπρεπε να το ομολογήσω».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός τόνισε ότι η εμπειρία της αποβολής, έδωσε άλλο νόημα τόσο στη ζωή της. Η ηθοποιός ταυτίστηκε περισσότερο με έναν χαρακτήρα που είχε υποδυθεί το 2016 στην ταινία «The Light Between Oceans», όπου γνώρισε και τον σύζυγό της. Εκεί η Vikander ενσάρκωσε μία γυναίκα, η οποία είχε χάσει δύο παιδιά, επομένως όταν και η ίδια αναγκάστηκε να περάσει κάτι παρόμοιο, είδε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. «Η εμπειρία ήταν τόσο ακραία και επώδυνη να την περάσει κανείς και φυσικά με έκανε να θυμηθώ εκείνη την ταινία. Αυτή η ταινία έχει άλλο νόημα τώρα», εξήγησε η ηθοποιός στους Sunday Times. Επιπλέον στην πρόσφατη μίνι σειρά του HBO με τίτλο «Irma Vep», η Βικάντερ, υποδύεται και πάλι μία ποπ σταρ, που βγαίνει στη σκηνή αμέσως μετά από μία αποβολή.

«Μερικές φορές περνάς πράγματα που είναι σκληρά στη ζωή και αν έχεις μια δουλειά γραφείου, μπορείς να απομακρυνθείς για λίγο. Όμως υπάρχουν στιγμές που εγώ ή οι συνάδελφοί μου έχουν περάσει κάτι και δεν μπορώ να καταλάβω πώς προχώρησαν στο κόκκινο χαλί μετά. Το να συναντηθείς με ανθρώπους που σε ρωτάνε τι κάνεις. Δεδομένου του τι έχουν περάσει, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους», ανέφερε στη συνέντευξή της.

Από την «Άννα Καρένινα» στο «Κορίτσι από τη Δανία» και το Όσκαρ

Ο ρόλος με τον οποίο έγινε γνωστή η Αlicia Vikander στο ευρύ κοινό ήταν εκείνος της Κίτι στην προσαρμογή της «Άννα Καρένινα» το 2012, δίπλα στους Jude Law, Keira Knightley και Aaron Taylor-Johnson. Η Vikander συνέχισε την υποκριτική και κέρδισε την αναγνώριση των κριτικών για τον ρόλο της στο «Ex Machina» το 2014. Την επόμενη χρονιά, η Vikander πρωταγωνίστησε στο «The Danish Girl», το οποίο της χάρισε το Όσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε τον Αύγουστο του 2021 στο Insider, η Vikander αναφέρθηκε στην κριτική που δέχτηκε το ιστορικό δράμα για το γεγονός ότι έβαλε τον Eddie Redmayne, έναν cis ηθοποιό, σε έναν trans ρόλο. «Όταν γυρίζαμε την ταινία, ήταν μια εκπαιδευτική εμπειρία . Και νομίζω ότι ο Eddie έκανε θαυμάσια δουλειά στο ρόλο», δήλωσε η Vikander στο Insider.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αποβολήειδήσεις τώραηθοποιόςεγκυμοσύνηΑλίσια Βικάντερ