Lifestyle|11.08.2022 11:18

Olivia Newton John: Συγκινεί η ανάρτηση του άντρα της - «Ήταν η πιο θαρραλέα γυναίκα που γνώρισα ποτέ»

Newsroom

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών η διάσημη ηθοποιός και μουσικός, Ολίβια Νιούτον Τζον (Olivia Newton John), γνωστή από τον ρόλο της στο μιούζικαλ «Grease», όπου έπαιξε δίπλα στον Τζον Τραβόλτα (John Travolta).

Ο Τζον Ίστερλινγκ, οποίος παντρεύτηκε την ηθοποιό το 2008, έγραψε ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media για να τιμήσει τη μνήμη της, ύστερα από μία μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο του μαστού. «Ολίβια, η αγάπη που είχαμε ο ένας για τον άλλον, υπερέβαινε την κατανόησή μας. Κάθε μέρα εκφράσαμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτή την αγάπη που θα ήταν τόσο βαθιά, τόσο αληθινή, τόσο φυσική. Δεν χρειάστηκε ποτέ να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Νιώθαμε δέος σε αυτό το μεγάλο μυστήριο και αποδεχθήκαμε την εμπειρία της αγάπης μας ως παρελθόν, παρόν και για πάντα.

Στη βαθύτερη ουσία της, η Ολίβια ήταν μια θεραπεύτρια που χρησιμοποιούσε τα μέσα του τραγουδιού, των λέξεων, της αφής. Ήταν η πιο θαρραλέα γυναίκα που γνώρισα ποτέ. H γνήσια φροντίδα για τους ανθρώπους, τη φύση και όλα τα πλάσματα σχεδόν επισκίαζε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Μόνο η χάρη του Θεού μου επέτρεψε να μοιραστώ το βάθος και το πάθος της ύπαρξής της για τόσο καιρό.

Στις πιο δύσκολες στιγμές της είχε πάντα το πνεύμα, το χιούμορ και τη δύναμη της θέλησης να μεταφέρει τα πράγματα στο φως. Ακόμα και τώρα που η ψυχή της πετάει στα ύψη, ο πόνος και οι τρύπες στην καρδιά μου θεραπεύονται με τη χαρά της αγάπης της και το φως που λάμπει μπροστά. Η οικογένειά μας εκτιμά βαθιά τον απέραντο ωκεανό αγάπης και υποστήριξης που ήρθε στον δρόμο μας».

 

Η μάχη με τον καρκίνο

H Ολίβια Νιούτον Τζον διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού για πρώτη φορά το 1992. Υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και ανέρρωσε, αλλά ακολούθησαν δύο υποτροπές (2013, 2017) με μεταστάσεις. Η «Λίβι» δεν το έβαλε κάτω και εκμεταλλεύθηκε τη φήμη της για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση στην έρευνα για την καταπολέμηση της νόσου.

Αντί στεφάνων και λουλουδιών, η οικογένεια ζήτησε να γίνουν δωρεές στο Ίδρυμα που φέρει το όνομά της (Olivia Newton-John Foundation Fund) για την έρευνα κατά του καρκίνου.

Έγινε διάσημη σε όλον τον κόσμο χάρη στην ερμηνεία της στο μιούζικαλ «Grease», όπου υποδύθηκε τη Σάντι, μια συντηρητική μαθήτρια που μεταμορφώνεται σε μοιραία γυναίκα και κερδίζει την καρδιά του «επαναστάτη» Ντάνι (Τζον Τραβόλτα). Η ταινία κυκλοφόρησε το 1978 και έσπασε ταμεία. Τα τραγούδια της ταινίας («Summer Nights», «You’re the one that I want») γνώρισαν τεράστια επιτυχία παγκοσμίως.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςGreaseειδήσεις τώραΟλίβια Νιούτον Τζον