Lifestyle|29.08.2022 10:25

Taylor Swift: Τα τραγούδια της γίνονται μάθημα σε Πανεπιστήμιο του Τέξας

Newsroom

Tο «The Taylor Swift Songbook» θα είναι πλέον στη λίστα με τα μαθήματα που μπορούν να παρακολουθήσουν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, το συγκεκριμένο μάθημα θα είναι διαθέσιμο από το φθινόπωρο του 2022. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν τους στίχους γνωστών τραγουδιών της Τέιλορ Σουίφτ, όπως θα έκαναν σε οποιοδήποτε ποίημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

«Το μάθημα χρησιμοποιεί την ανάλυση στίχων του είδωλου, Τέιλορ Σουίφτ για να εισάγει τους φοιτητές στη λογοτεχνική κριτική ανάγνωση και τις μεθόδους έρευνας. Είναι οι βασικές δεξιότητες για να εργαστεί κανείς στην αγγλική λογοτεχνία και σε άλλους ανθρωπιστικούς κλάδους», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια, αναφέρεται: «Εστιάζοντας στη μουσική της και στα πολιτιστικά πλαίσια, στα οποία αυτή και η καριέρα της εντάσσονται, θα εξετάσουμε τα πλαίσια για την κατανόηση του έργου της, όπως την ποιητική μορφή, το ύφος και την ιστορία μεταξύ διαφόρων θεμάτων και θεωρητικών ζητημάτων που είναι σημαντικά για την πλαισίωση. Θα εξασκηθούμε στην εις βάθος ανάγνωση, στην αξιολόγηση δευτερογενών πηγών και στην οικοδόμηση ισχυρών επιχειρημάτων».

Πάντως το Πανεπιστήμιο του Τέξας δεν είναι το μόνο που έχει εντρυφήσει στα τραγούδια της Τέιλορ Σουίφτ. Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) πρόσθεσε πριν κάποιους μήνες ένα μάθημα αφιερωμένο αποκλειστικά στην τραγουδίστρια, Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift). Οι σπουδαστές που εγγράφονται για να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο μάθημα θα εμβαθύνουν στη μουσική κληρονομιά της σταρ, μέσω διαλέξεων και πολλών άλλων. 

Το μάθημα στο Ινστιτούτο Κλάιβ Ντέιβις του NYU διδάσκει η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, Μπρίτανι Σπάνος, η οποία ανιχνεύει την καριέρα της Τέιλορ Σουίφτ από τις πρώτες ηχογραφήσεις της στο Νάσβιλ του Τενεσί, μέχρι τη μεταμόρφωσή της σε παγκόσμιο είδωλο της ποπ. Το μάθημα, επίσης, εξετάζει την κληρονομιά των τραγουδιστών - τραγουδοποιών της κάντρι από τους οποίους η τραγουδίστρια αντλεί έμπνευση, καθώς και την εξέλιξη του μουσικού είδους και την «πολιτική για τη φυλή στη σύγχρονη μουσική», σύμφωνα με το Variety. Επιπλέον, το NYU έχει απονείμει στην καλλιτέχνιδα ένα τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα στις Καλές Τέχνες.

Το NYU δεν είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει μαθήματα αφιερωμένα ειδικά στη μελέτη μεγάλων ονομάτων της μουσικής. Το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ξεκίνησε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα τους Beatles τον Οκτώβριο του 2021. Οι σπουδαστές που παρακολουθούν το μάθημα περνούν ένα χρόνο εξερευνώντας τον πολιτιστικό και οικονομικό αντίκτυπο του συγκροτήματος στη βρετανική πόλη, μέσω σεμιναρίων και επισκέψεων σε τοποθεσίες του Λίβερπουλ.

μαθήματαΤέιλορ ΣουίφτΤέξαςειδήσεις τώραπανεπιστήμιο