Lifestyle|02.09.2022 10:48

Mad Clip: Ενας χρόνος χωρίς τον τράπερ - «Αφήνετε να φύγουν και άλλα άτομα σαν εκείνον» λέει ο FY

Newsroom

Σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνια από τη μέρα που η είδηση του θανάτου του Mad Clip έσκασε σαν βόμβα στο πανελλήνιο, προκαλώντας σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και τους αμέτρητους θαυμαστές του

Ο τράπερ προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα με το πολυτελές όχημά του σ' ένα δέντρο επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην εκκλησία Παναγία Φανερωμένη, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Βουλιαγμένης. Για τον απεγκλωβισμό του 34χρονου χρειάστηκαν περισσότερες από 2 ώρες, με τη συνδρομή 12 πυροσβεστών με 4 οχήματα. Στη συνέχεια, ο Mad Clip μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου και κατέληξε υποκύπτοντας στα σοβαρά τραύματά του.

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως ο αδικοχαμένος τράπερ πρόλαβε να πατήσει φρένο στην παραλιακή και να κόψει στα 80 χιλιόμετρα από τα 134. Διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο ήταν καλοσυντηρημένο, σε καλή κατάσταση, αλλά -όπως φάνηκε- τα λάστιχα semi-slick που χρησιμοποιούνται σε πίστες για αγώνες ταχύτητας ήταν αυτά που προκάλεσαν το μοιραίο. Τα λάστιχα, που ήταν ευάλωτα στο νερό, άφησαν το αυτοκίνητο ακυβέρνητο για λίγα δευτερόλεπτα, με συνέπεια ο νεαρός καλλιτέχνης να σκοτωθεί.

FY: «Αφήνετε να φύγουν και άλλα άτομα σαν εκείνον»

Ο FY, μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram, ξέσπασε, λέγοντας: «Ένας χρόνος από την επέτειο που έφυγε ο μεγαλύτερος μάγκας που έχει περάσει ποτέ από το ελληνικό rap game και εσείς δεν έχετε κάνει κάτι εκεί στη στροφή, στη Βουλιαγμένη που έφυγε. Ούτε μπάρες δεν έχετε βάλει, ούτε τα μπεκ που ποτίζουν τον δρόμο δεν έχετε κλείσει. Έφυγε τόσο αδικοχαμένα και αφήνετε να φύγουν και άλλα άτομα σαν τον Mad ακόμα πιο άδικα. Που έχουν φύγει ήδη εκεί πέρα. Πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό». 

Ελένη Φουρέιρα: «Ήμουν η πρώτη που έφτασα στο σημείο του δυστυχήματος»

Η Ελένη Φουρέιρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι του YouTuber, Fipster, εξομολογήθηκε τους λόγους πίσω από τη στάση σιωπής που τηρεί όσον αφορά τον τραγικό χαμό του καλού της φίλου Mad Clip. Ο χαμός του αποτελεί για την ίδια ένα ευαίσθητο θέμα, ενώ επιλέγει να μη μιλά γι’ αυτό μέχρι να κλείσει το συγκεκριμένο τραύμα: «Αποφεύγω να μιλήσω για αυτό γιατί είναι κάτι που πραγματικά δεν μπορώ να εκφράσω, όλο αυτό το πράγμα που νιώθω και όλον αυτόν τον πόνο. Οπότε δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό. Γιατί για εμένα το έχω αφήσει στο κεφάλι μου ότι είναι κάπου στο εξωτερικό και είναι καλά. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χάθηκε τόσο απλά. Δεν είναι εύκολο όταν είσαι μ' έναν άνθρωπο, τρία λεπτά πριν συμβεί αυτό. Να καταλαβαίνεις ότι κάτι συμβαίνει γιατί τον παίρνεις τηλέφωνο και δεν στο σηκώνει.

Για μένα ήταν πολύ τρομακτικό που όταν έφυγε μετά από τρία λεπτά έφυγα και εγώ με τον Αλμπέρτο. Γιατί τον πήρα τηλέφωνο επειδή δεν με χαιρέτησε, οπότε λέω θα τον πάρω και δεν το σήκωσε. Εκείνη την ώρα λέω αποκλείεται να μην το σήκωνε. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει συμβεί. Δεν μιλάω γιατί θέλω απλά αυτή η πληγή να κλείσει. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να μείνει η μνήμη του ψηλά γιατί ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Αλήθεια, το καλύτερο παιδί. Ένας κύριος. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για εκείνο το βράδυ. Ήμουν ίσως η πρώτη που έφτασα, είναι πολύ δύσκολο αυτό το σκηνικό μέσα μου. Τον αγαπάμε πάρα πολύ, όπου κι αν βρίσκεται. Τους έκανε όλους τους ανθρώπους γύρω του πολύ ευτυχισμένους».

Η Ελένη Φουρέιρα, στην εμφάνιση που έκανε στο Playmotion 2021, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό του, όταν ήρθε η ώρα να τραγουδήσει το ντουέτο τους, «λύγισε» και φανερά συγκινημένη είπε μερικά λόγια για τον αγαπημένο της φίλο. «Αυτή η στιγμή ήταν και είναι για μένα η πιο δύσκολη στιγμή της βραδιάς, γιατί την αποψινή συναυλία δεν θα την έκανα μόνη μου. Θα την έκανα με τον αγαπημένο μου φίλο, τον Mad Clip, που δυστυχώς δεν είναι πια εδώ κοντά μας. Να πω ότι οι καλλιτέχνες δεν πεθαίνουν ποτέ. Τα τραγούδια σου θα είναι πάντα εδώ κοντά, θα είσαι πάντα εδώ κοντά μας. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου και ειδικά κάθε φορά που θα τραγουδάω το τραγούδι μας, μόνη μου πια. Μας λείπεις» ανέφερε. Οι δύο καλλιτέχνες είχαν κυκλοφορήσει το ντουέτο με τίτλο «Μπορεί» από την Panik Records.

Ο Mad Clip μπήκε σε billboard στην Times Square της Νέας Υόρκης

Ο Mad Clip μπήκε σε billboard στην Times Square της Νέας Υόρκης, με αφορμή τον τελευταίο δίσκο που ετοίμασε πριν φύγει από τη ζωή και κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Capital Music και την Panik Records. Το άλμπουμ έχει τίτλο «Money And Drugs Can't Live In Poverty», τη φράση από την οποία προέκυψε το καλλιτεχνικό όνομα του Mad Clip και είναι ένας φόρος τιμής στον τον ίδιο τον και το πλούσιο μουσικό του έργο.

Το «Money And Drugs Can't Live In Poverty», που αμέσως έγινε no1 στα digital charts και έκανε ρεκόρ με εκατομμύρια streams από το πρώτο 24ωρο, περιλαμβάνει 17 τραγούδια, τόσο solo όσο και συνεργασίες του Mad Clip με άλλους καλλιτέχνες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςMad ClipFYΕλένη Φουρέιρατράπερειδήσεις τώρα