Lifestyle|10.09.2022 10:40

Μάριος Φραγκούλης για βασίλισσα Ελισάβετ: «Νιώθω τόσο λυπημένος, είχαμε συναντηθεί σε αρκετές περιστάσεις»

Newsroom

Τα θερμά του συλλυπητήρια στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ έδωσε ο Μάριος Φραγκούλης, οποίος είχε την τιμή να τη συναντήσει σε διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. «Αγαπητοί μου φίλοι, είμαι τόσο λυπημένος που άκουσα την είδηση του θανάτου της Αυτού Μεγαλειότητος Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Έχοντας συναντήσει την ίδια σε αρκετές φιλανθρωπικές περιστάσεις, μπορώ μόνο να αισθάνομαι ακραία ευγνωμοσύνη για το έργο της, την απόλυτη δέσμευσή της να είναι μία από τους πιο σημαντικούς και εμπνευσμένους ηγέτες που ο κόσμος γνώρισε ποτέ.

Οι βαθύτερες προσευχές και σκέψεις μου είναι με τη βασιλική οικογένεια σε αυτή την περίοδο θλίψης. "Με τα χρόνια έχω παρατηρήσει ότι κάποια χαρακτηριστικά της ηγεσίας είναι καθολικά και συχνά αφορούν την εύρεση τρόπων ενθάρρυνσης των ανθρώπων να συνδυάσουν τις προσπάθειές τους, τα ταλέντα τους, τις διορατικές τους γνώσεις, τον ενθουσιασμό και την έμπνευσή τους, να συνεργαστούν» έγραψε o Μάριος Φραγκούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.  

Ο Κάρολος γίνεται και επίσημα Βασιλιάς της Βρετανίας – Άλλαξε ο εθνικός ύμνος

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του, ο Κάρολος Γ΄ ανακηρύσσεται επίσημα σήμερα βασιλιάς, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο τελεί σε εθνικό πένθος. Χθες βράδυ, για πρώτη φορά εδώ και 70 χρόνια, ακούστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο ο βρετανικός εθνικός ύμνος με την αλλαγή στους στίχους «God save the King» (Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά). Η εκδοχή αυτή που αναφέρεται σε άνδρα μονάρχη αντικαθιστά το «God save the Queen» (Ο Θεός να σώζει τη βασίλισσα), τον ύμνο που ακουγόταν από την άνοδο της Ελισάβετ στον θρόνο το 1952.

Στο πρώτο του διάγγελμα προς το έθνος, ο Κάρολος Γ’ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος, ενώ δεσμεύτηκε πως θ' ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Η διαδικασία

Το πρωί του Σαββάτου (10/9), το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει στον παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του Καρόλου ως βασιλιά θ' αναγνωσθεί δημόσια από τον εξώστη αυτής της κατοικίας. Αργότερα, το Κοινοβούλιο θα ορκιστεί πίστη στον νέο βασιλιά και θα υποβάλει τα συλλυπητήριά του. Το απόγευμα, η πρωθυπουργός της χώρας και τα βασικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα γίνουν δεκτά από τον Κάρολο.

Ο Κάρολος Γ’ ανέρχεται στον θρόνο σε μια δύσκολη περίοδο, με το Ηνωμένο Βασίλειο ν' αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 40 ετών, έχοντας αλλάξει τέσσερις πρωθυπουργούς σε έξι χρόνια. Στα 73 του χρόνια, ο Κάρολος είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία Βρετανός μονάρχης που ανεβαίνει στον θρόνο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασίλισσα ΕλισάβετθάνατοςΜάριος Φραγκούληςπρίγκιπας Κάρολοςδιαδοχήειδήσεις τώραΒρετανίαinstagram