Lifestyle|15.09.2022 12:41

Σωτήρης Τσαφούλιας: O σκηνοθέτης της ταινίας και σειράς «Έτερος Εγώ» μιλά για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική

Newsroom

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε στην Μπέττυ Μαγγίρα και την εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και αναφέρθηκε στην πιθανότητα να ασχοληθεί με την πολιτική.

Όπως είπε, δεν του έχουν γίνει προτάσεις να ασχοληθεί με την πολιτική, αν και έχουν γίνει ανεπίσημες συζητήσεις. Ο δημοφιλής σκηνοθέτης εξηγεί γιατί απορρίπτει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με τα κοινά. «Τον χρόνο πρέπει να τον επενδύουμε, δεν πρέπει ούτε να τον σπαταλάμε, ούτε να τον χάνουμε. Βέβαια βουίζει συχνά μια φράση του Πλάτωνα στο μυαλό μου που λέει ότι "το κακό του να μην καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν άνθρωποι κατώτεροί σου" που είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό», ανέφερε.

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε τα πράγματα είναι να αφήσουμε το πόστο στο οποίο είμαστε καλοί και να το κάνουμε μόνο μέσα από την πολιτική», σημείωσε. «Νομίζω ότι ο πολιτικός χώρος δεν θέλει να αλλάξουν τα πράγματα, βολεύει αυτή η κατάσταση για πολλούς λόγους. Όταν πας να μπεις εκεί, θα σε φάνε, θα σε αποδομήσουν» είπε ο σκηνοθέτης. «Θέλουμε να αλλάξουν όλα αλλά δεν θέλουμε να είμαστε μέρος αυτής της αλλαγής, έχουμε ένα πρόβλημα σκέψης και νοοτροπίας».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιος είναι Πρωινιάτικαειδήσεις τώρασκηνοθέτηςΜπέττυ ΜαγγίραΣωτήρης Τσαφούλιας