Lifestyle|23.09.2022 16:44

Χρήστος Βασιλόπουλος: Έξω φρενών ο καλλιτεχνικός χώρος με τον ηθοποιό - «Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα»

Newsroom

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσίευση που έκανε ο Χρήστος Βασιλόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ο ηθοποιός αναζητούσε καλλιτέχνες για ένα νέο πρότζεκτ που ετοιμάζει, στο οποίο όμως δεν θα δίνονταν καμία αμοιβή. 

«Ζητούνται σπουδαστές / ηθοποιοί ηλικίας 25 - 70, για βοήθεια σε γύρισμα ή και συμμετοχή (είτε με ρόλο είτε με βοηθητικό ρόλο) σε νέο project με γυρίσματα στην Αττική. Στείλτε τα βιογραφικά και τις φωτογραφίες σας στο email […] μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη. Δεν θα υπάρχει πληρωμή, όμως, η παραγωγή θα κρατήσει όλα τα βιογραφικά των συμμετεχόντων για μελλοντική συνεργασία. Το συγκεκριμένο project είναι ένα τεράστιο project και οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν θα δουλέψουν άμεσα με τον σκηνοθέτη αλλά και τον πρωταγωνιστή (Χρήστος Βασιλόπουλος) αποκτώντας αρκετή εμπειρία». 

Τα σχόλια αμέσως πήραν φωτιά, ενώ ανάμεσα σε εκείνους που πήραν θέση, ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος τόνισε πως κανείς δεν πρέπει να εργάζεται χωρίς αμοιβή. «Συνάδελφοι, ποτέ να μη δουλεύετε χωρίς χρήματα απλά για να βρεθείτε πάνω σε μια σκηνή ή μπροστά σε μία κάμερα. Είναι ότι πιο αντισυναδελφικό μπορείτε να κάνετε. Ακόμα και να έχετε από άλλη πηγή χρήματα μη καταδεχτείτε να σύρετε στη πλάτη σας το κάρο μιας παράστασης, μιας ταινίας ή ενός σήριαλ. Μην καταδεχτείτε τέτοιο εξευτελισμό. Φερθείτε σαν επαγγελματίες. Το θέατρο, ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, είναι επαγγέλματα εκτός απ' όνειρο. Από αυτά θα πρέπει να ζήσετε, μη το ξεχνάτε. Πολλοί από εμάς το έχουμε κάνει επανειλημμένα αυτό και το πληρώσαμε ακριβά. Μην επαναλαμβάνετε λάθη δεκαετιών πια. Σεβαστείτε τον εαυτό σας για να σας σέβονται όλοι. ( Φυσικά δεν απευθύνομαι σε μικρές θεατρικές ομάδες που μοιράζονται ισότιμα ότι κέρδη προκύψουν από τις παραστάσεις τους)».

Η Ελένη Γερασιμίδου μίλησε το πρωί της Παρασκευής (23/9) στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, θέλοντας να σχολιάσει τη συγκεκριμένη ανάρτηση του συναδέλφου της, ενώ ρωτήθηκε και η ίδια αν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν. «Δε θα ανταποκρινόμουν ποτέ σε μια τέτοια αγγελία, ούτε στα πρώτα μου χρόνια. Εύχομαι στον κύριο Βασιλόπουλο καλή σταδιοδρομία, τον είχα σε εκτίμηση. Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα. Κανείς να μην πάει και για κανέναν λόγο» είπε και συνέχισε: «Δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο. Άλλο να παλεύουμε όλοι μαζί για κάτι και άλλο να σε καλούν σε μια επαγγελματική δουλειά, χωρίς αμοιβή. Με τις δυνάμεις μας θα κάνουμε καριέρα. Δεν ήταν λάθος διατύπωση, αυτά συμβαίνουν. Τα πράγματα αγριεύουνε και εμείς πρέπει να δυναμώνουμε». 

Χρήστος Βασιλόπουλος: «Ευχαριστούμε κυρίως τους δημοσιογράφους για τη θετική τους ενέργεια»

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Βασιλόπουλος, με μία νέα ανάρτησή του, σχολίασε: «Το κάστινγκ που ανέβασα στο Facebook σχετικά με ένα μελλοντικό πρότζεκτ έκλεισε και είμαστε καλυμμένοι. Το ποστ υπάρχει ακόμα, δεν κατέβηκε, απλά έκλεισε λόγω μεγάλης προσφοράς ηθοποιών. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους και κυρίως τους δημοσιογράφους για τη θετική τους ενέργεια, γνωρίζοντας πολύ καλά τη δουλειά των ηθοποιών εκ των έσω». 

Μετά την Ελένη Γερασιμίδου, εξέφρασε τη δική του άποψη για το ζήτημα της δωρεάν εργασίας και ο Σωτήρης Χατζάκης. «Αυτό το περιστατικό είναι μία θαυμάσια ευκαιρία για ν' ασχοληθούμε με τα εργασιακά θέματα του χώρου που είναι καυτά. Η ανάρτηση αυτή με βάζει σε σκέψεις και θα ‘θελα να ξέρω ποιος είναι ο παραγωγός που κάνει αυτή την παραγωγή και πώς δεν ξέρουν ότι με το που κάποιος πάει να εργαστεί, ότι υπάρχουν θεσμικοί μηχανισμοί όπως η Επιθεώρηση Εργασίας, που κινητοποιούνται» ανέφερε, αρχικά, ο Σωτήρης Χατζάκης.

Και συνέχισε: «Δεν είναι ότι πάω να κάνω εθελοντική εργασία για τη χελώνα καρέτα καρέτα, είναι ότι πάω να εργαστώ κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Εγώ λέω σε αυτά τα παιδιά που έχουν μία απελπισία “Μην πάτε παιδιά! Δεν χρειάζεται να πάτε!”».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ηθοποιόςΕλένη ΓερασιμίδουΣωτήρης ΧατζάκηςΧρήστος Βασιλόπουλοςειδήσεις τώραinstagram