Lifestyle|26.09.2022 13:11

Julia Roberts: Πώς έσπασε το «γυάλινο ταβάνι» των αμοιβών για τις γυναίκες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ

Newsroom

Η Τζούλια Ρόμπερτς (Julia Roberts) έσπασε το «γυάλινο ταβάνι» για τις πρωτοκλασάτες γυναίκες σταρ του κινηματογράφου, όταν ζήτησε αμοιβή 20 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο της στην ταινία «Erin Brockovich» του 2000. Μέχρι τότε, καμία γυναίκα ηθοποιός δεν έπαιρνε την ίδια αμοιβή με τους άνδρες συναδέλφους της, όπως ο Τομ Κρουζ ή ο Τομ Χανκς, που κυριαρχούσαν στο box office της δεκαετίας του '90 μαζί με την Ρόμπερτς.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός συμμετείχε το Σάββατο σε συζήτηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων History Talks που διοργάνωσαν η A+E Networks και το History Channel στην Ουάσιγκτον. Η συντονίστρια της συζήτησης, Γκέιλ Κινγκ ρώτησε την Τζούλια Ρόμπερτς για τις διαπραγματευτικές τακτικές που χρησιμοποιεί για να κερδίζει ίσες αμοιβές.

Η ηθοποιός απάντησε ότι η φύση της δεν είναι να διαμαρτύρεται, αλλά να λέει: «Ας σοβαρευτούμε. Ας είμαστε δίκαιοι». Η Ρόμπερτς αναγνώρισε ότι κέρδισε την αμοιβή της έχοντας καταγράψει επιτυχίες, όπως οι ταινίες «Pretty Woman», «Notting Hill» και «My Best Friend's Wedding».

«Όταν εργάζομαι, δουλεύω πολύ σκληρά» είπε η Ρόμπερτς. «Είμαι έτοιμη. Είμαι στην ώρα μου. Είμαι προετοιμασμένη. Είμαι χαρούμενη. Είμαι μέσα» τόνισε η ηθοποιός σημειώνοντας ότι θέλει να γνωρίζει ποια θα είναι η αμοιβή της. «Νομίζω ότι κάποιοι θα έλεγαν ότι είμαι σκληρή ή αυστηρή, κάτι που με κάνει να γελάω. Χαίρομαι τόσο πολύ που κάποιος το πιστεύει αυτό», δήλωσε ο Roberts. Αλλά, πρόσθεσε: «Είναι εντάξει να είσαι αυταρχικός σε μια κατάσταση χωρίς να ανησυχείς ότι δεν θα αρέσεις στους ανθρώπους. Μου αρέσει να με συμπαθούν, αλλά μου αρέσει επίσης να γίνονται σωστά τα πράγματα».

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η Ρόμπερτς και η Κινγκ συζήτησαν επίσης για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν μιλούν ανοιχτά, κυρίως σε συμφωνίες για μισθολογικά ζητήματα. Η Τζούλια Ρόμπερτς υποστήριξε ότι ποτέ δεν ανησύχησε μήπως τιμωρηθεί επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό της. «Μιλώ ανοιχτά και λέω αυτό που έχω στο μυαλό μου. Προσπαθώ να είμαι προσεκτική με τα λόγια μου» ανέφερε η ηθοποιός.

Όταν της ζητήθηκε να αναφέρει την αγαπημένη της ταινία, η Ρόμπερτς απέφυγε την ερώτηση - λέγοντας ότι ο φίλος της, ο σέρφερ Κέλι Σλέιτερ, απάντησε κάποτε σε αυτή την ερώτηση γι' αυτήν, αναφέροντας τη ρομαντική κωμωδία "The Mexican" του 2001, όπου γνώρισε τον σύζυγό της, Ντάνιελ Μόντερ.

Η Ρόμπερτς, μετά από δεκαετίες στο Χόλιγουντ, εξακολουθεί να αισθάνεται «απόλυτη χαρά και δέος που έχω μια δουλειά που είναι το απόλυτο όνειρο της ζωής μου». Και πρόσθεσε: «Παίζω θέατρο. Ντύνομαι με ρούχα που δεν είναι δικά μου». Καθώς τα παιδιά της μεγαλώνουν, είπε, συνειδητοποίησε ότι είναι σημαντικό γι' αυτά να τη βλέπουν να φεύγει από το σπίτι για να κυνηγήσει τις δικές της φιλοδοξίες. «Υπάρχει αυτή η ενοχή, ως μητέρα, να φεύγεις και να κάνεις κάτι και να νιώθεις εγωιστής για εκείνο τον χρόνο», είπε. «Έπρεπε, με τη μεγάλη ενθάρρυνση του συζύγου μου, να μάθω να παίρνω αυτόν τον χώρο για τον εαυτό μου και να μην αισθάνομαι ότι τον αφαιρώ από κάποιον άλλο».

Julia Roberts και George Clooney στη ρομαντική κομεντί «Ticket to Paradise»

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς επανασυνδέονται στη μεγάλη οθόνη στο ρόλο δυο πρώην ερωτικών συντρόφων, οι οποίοι καταλήγουν ανέλπιστοι σύμμαχοι, καθώς αναλαμβάνουν από κοινού την αποστολή να βάλουν φρένο στα σχέδια της ερωτοχτυπημένης κόρης τους, η οποία ετοιμάζεται να διαπράξει το ίδιο λάθος που έκαναν κάποτε οι ίδιοι.

Η Working Title, η Smokehouse Pictures και η Red Om Films παρουσιάζουν την ταινία «Εισιτήριο για τον Παράδεισο» (Ticket to Paradise) μια ρομαντική κομεντί για τις γλυκιές εκπλήξεις που φέρνουν οι δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή. Είναι η τέταρτη φορά που οι διάσημοι ηθοποιοί και μακροχρόνιοι φίλοι Τζούλια Ρόμπερτς (Julia Roberts) και Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) συνεργάζονται στη μεγάλη οθόνη, με αφορμή την ρομαντική ταινία «Ticket to Paradise».

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) και η Τζούλια Ρόμπερτς (Julia Roberts) σε μία απολαυστική συνέντευξη στους New York Times αποκάλυψαν πολλά μυστικά από τα γυρίσματα της τελευταίας τους ταινίας «Ticket to Paradise» σε σενάριο Όλ Πάρκερ. «Η ταινία γράφτηκε ξεκάθαρα για την Τζούλια και εμένα», είπε ο Κλούνεϊ. «Τα ονόματα των χαρακτήρων ήταν αρχικά Τζώρτζια και Τζούλιαν. Δεν είχα συμμετάσχει σε ρομαντική κωμωδία από την κυκλοφορία της ταινίας "One Fine Day", δεν έχω επιτύχει τόσο όσο η Τζούλια σε αυτό τον τομέα – αλλά διάβασα το σενάριο και σκέφτηκα: "αν η Τζούλια θα το κάνει, νομίζω πως αυτό θα είναι διασκεδαστικό"».

Οσο για το μοναδικό φιλί της ταινίας ο Κλούνεϊ αποκάλυψε ότι «χρειάστηκαν 80 λήψεις. Έπρεπε να το κάνουμε σωστά». «Εβδομήντα εννέα λήψεις με εμάς να γελάμε και μετά η μία λήψη με εμάς να φιλιόμαστε», πρόσθεσε η Ρόμπερτς. «Είχε νόημα να κάνω την ταινία μόνο με τον Τζορτζ, με βάση τη χημεία μας. Έχουμε ένα είδος φιλίας που ο κόσμος γνωρίζει ενώ στην ταινία υποδυόμαστε το διαζευγμένο ζευγάρι».

Με πληροφορίες από Variety

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ηθοποιόςΤζούλια ΡόμπερτςαμοιβέςΧόλιγουντειδήσεις τώρα