Lifestyle|09.10.2022 20:39

Ντέιβιντ Μπέκαμ: «Δεν είμαστε ζώα» - Τι απάντησε η διερμηνέας από το Κατάρ για την ομοφυλοφιλία

Newsroom

Έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία και όχι μόνο έχει προκαλέσει η δήλωση περί ομοφυλοφιλίας μιας γυναίκας που εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο promo του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, αλλά και οι πληροφορίες που θέλουν τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να λαμβάνει ένα αστρονομικό ποσό ως αμοιβή για τη συμμετοχή του στην καμπάνια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος έρχεσαι σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση», ήταν η επίμαχη δήλωση της διερμηνέα, ενώ έκπληξη προκάλεσε το αστρονομικό ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων – σε βάθος δεκαετίας – που θα λάβει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής για τη συμμετοχή του στη σύντομη ταινία προώθησης του Κυπέλλου. Ο πρώην ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο Κατάρ ως το «πρόσωπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου»που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου. 

Για τις ανάγκες της πρώτης προωθητικής ταινίας, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ βρέθηκε στην Ντόχα με την 60χρονη Shams Al-Qassabi, σπουδαία μαγείρισσα, η οποία φροντίζει τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ και την κόρη της, Εμάν.

Ωστόσο, ενώ η συνάντησή τους κυλούσε ήρεμα, μια κουβέντα για την LGBTQ κοινότητα που δεν είναι αποδεκτή στο Κατάρ «άναψε τα αίματα» κι έκανε έξαλλη την Εμάν, η οποία τόνισε πως η ομοφυλοφιλία είναι για τα ζώα και όχι για τους ανθρώπους. «Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτή στο Κατάρ. Έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φύση, αντίκειται στην επιστήμη και τον πολιτισμό μας. Δεν είμαστε ζώα εδώ», του είπε η νεαρή που εκτελούσε χρέη «μεταφράστριας» ανάμεσα σε εκείνον και τη μητέρα της.

«Ο Θεός μας έχει διαφοροποιήσει από τα ζώα. Μας δημιούργησε ως άνδρες και γυναίκες. Αυτό συμβαίνει μόνο επειδή κάποιοι άνθρωποι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά ως παιδιά και τους κάνει να φοβούνται τους ανθρώπους του ίδιου φύλου», συμπλήρωσε.

«Oι ομοφυλόφιλοι οπαδοί μπορεί να συλλαμβάνονται και να ξυλοκοπούνται»

Ο Ντέιβιντ Τζόουνς, ως απεσταλμένος της Daily Mail στην Ντόχα, σχολιάζει και παίρνει θέση: «Οι άνθρωποι μπορεί να  μην συλλαμβάνονται επειδή έδειξαν σημάδια μη ετεροφυλοφιλικής συμπεριφοράς, αν και ποιος ξέρει πώς οι αρχές θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας που μου έδειξαν στο κέντρο διοίκησης που μοιάζει με τη ΝΑSA και μέσω αυτού θα παρακολουθεί τα οκτώ στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Ούτε η λευκοντυμένη, εξ ολοκλήρου ανδρική αστυνομία του Κατάρ (η υποσχεθείσα εισαγωγή γυναικών στο σώμα δεν έχει γίνει ακόμη) είναι πιθανό να προκαλέσει διεθνές σκάνδαλο εισβάλλοντας σε δωμάτια ξενοδοχείων και  ζώνες φιλάθλων για να ξυλοκοπήσουν ανθρώπους, καθώς αυτό συμβαίνει συνήθως όταν τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα αλλού». Προς το παρόν -τουλάχιστον- ο Μπέκαμ δεν έχει πάρει θέση.

«Η αμοιβή των 150 εκατομμυρίων του Μπέκαμ είναι χρήματα βαμμένα με αίμα»

«Είναι απογοητευτικό να βλέπεις ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος είναι παγκόσμιο είδωλο, να το κάνει αυτό», είπε ο Νάσερ, υπήκοος του Κατάρ, που «αποστάτησε» στις ΗΠΑ και με ανοικτή του επιστολή ζητά από τον Μπέκαμ να τοποθετηθεί επί του θέματος. Κι αυτό γιατί, οι πολίτες του Κατάρ, που είναι ύποπτοι ότι είναι γκέι ή τρανς, δέχονται συχνά επιθέσεις στους δρόμους.

Κατηγορώντας τόσο τον Μπέκαμ όσο και τη σύζυγό του, Βικτόρια, ως αριβίστες, ο Νάσερ ανέφερε ότι οι Μπέκαμ έχουν «εμμονή με τον πλούτο», αποτελώντας τις ιδανικές επιλογές «για το ομοφοβικό εμιράτο».

Όπως υποστηρίζει ο Daily Mail, το Κατάρ έχει μαγευτεί από την «αγγλική εικόνα του Μπέκαμ», γι’ αυτό και στο προσεκτικά γραμμένο βίντεο ο Μπέκαμ παρουσιάζεται να αναφέρεται πολλαπλές φορές στη Βικτόρια και τα παιδιά τους, πλασάροντας μια πατρική και εν πολλοίς συζυγική φιγούρα.

««Η λευκοντυμένη, εξ ολοκλήρου ανδρική αστυνομία του Κατάρ δεν θα διακινδυνεύσει να προκαλέσει διεθνές σκάνδαλο εισβάλλοντας σε δωμάτια ξενοδοχείων και ζώνες φιλάθλων για να ξυλοκοπήσουν ανθρώπους […] Και οι υποστηρικτές των ομοφυλόφιλων δεν θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν τα απαίσια μαθήματα πλύσης εγκεφάλου του Κατάρ, σχεδιασμένα για να διορθώσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Παρόλα αυτά, αυτό δεν εγγυάται της ασφάλειά τους», ανέφερε ο 35χρονος Δρ. Μοχάμεντ Νάσερ. Ο Νάσερ, μάλιστα, τονίζει ότι η αμοιβή των 150 εκατομμυρίων του Μπέκαμ είναι ουσιαστικά «χρήματα βαμμένα με αίμα».

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του Κατάρ τρεις εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους ενώ εργάζονταν στα γήπεδα και στις υποδομές που σχετίζονται με τα τουρνουά, ενώ σε έρευνα του δημοσιογράφου της «Daily Mail», Νικ Χάρις, οι θάνατοι μεταναστών εργατών από το 2011 είναι 2.823.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚατάρΠαγκόσμιο κύπελλοομοφυλοφιλίαΜουντιάλΝτέιβιντ Μπέκαµειδήσεις τώρα