Lifestyle|12.10.2022 11:52

Γρηγόρης Βαλτινός: Η συνάντηση με τον πατέρα του μετά από 20 χρόνια - Τι είπε για τις δηλώσεις του Χρήστου Πολίτη

Newsroom

Στο πλατό του «The 2NightShow», ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε τον Γρηγόρη Βαλτινό. Ο αγαπημένος ηθοποιός εξήγησε για ποιο λόγο άλλαξε το επίθετό του στην αρχή της καριέρας του, μίλησε για τη σχέση με τον πατέρα του και αναφέρθηκε στην πρώτη τους συνάντηση σε ηλικία 20 ετών. 

«Ήμουν περίπου 20 ετών. Είχαν χωρίσει οι δικοί μου από όταν ήμουν ενός έτους και τον είδα μετά από 20 χρόνια, τότε που γύρισε από την Αμερική. Υπήρχε πατριός. Δεν αντικαταστάθηκε, υπήρχε η έλλειψη. Πιθανόν να υπάρχει ακόμα, αν σκάψουμε βαθύτερα. Μεγαλώνοντας κι ωριμάζοντας, τα ξεπερνάς αυτά τα πράγματα. Είναι όμορφο που τα ξεπέρασες και συγχώρεσες κάποια πράγματα που σε πόνεσαν», είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

«Βρεθήκαμε σε ουδέτερο έδαφος στην Ελλάδα. Συναντηθήκαμε στο σπίτι μιας θείας. Άνοιξα την πόρτα εγώ, κοιταχτήκαμε αρκετή ώρα. Νίκησα, πρώτος έκλαψε εκείνος. Τον συγχώρεσα αμέσως, πριν τον δω. Οι άνθρωποι τότε δεν ήταν τόσο ενημερωμένοι, μπορούσαν να χωρίσουν για ασήμαντα πράματα και να το κρατήσουν. Δεν υπήρχαν οι μηχανισμοί, η πληροφόρηση, η γνώση για να ξαναενωθούν ή να ξεπεράσουν κάποια προβλήματα. Εγώ αυτό το κατάλαβα κάποια στιγμή και τελείωσαν όλα μέσα μου. Βέβαια δεν ξέρω αν ένα αγόρι, όταν λείπει ο πατέρας του σχεδόν σε όλη του τη ζωή, τι αφήνει μέσα του. Εγώ προσπάθησα να μην μου αφήσει τίποτα κι όλα αυτά τα πράγματα που με πόνεσαν, να τα κρατήσω στο μυαλό μου και να πω ότι δεν θέλω να τα κάνω στους άλλους», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Για το επίθετό του, ανέφερε: «Το επίθετό μου είναι Ιωακειμίδης, αλλά όταν βγήκα υπήρχε και ο Δημήτρης Ιωακειμίδης, για να μην μας μπερδεύουν στον θίασο διάλεξα το Βαλτινός». Ο Γρηγόρης Βαλτινός στην συνέχεια πρόσθεσε: «Το όνομά μου είναι από έναν θείο ο οποίος δεν είχε παιδιά, έχω ιστορία εγώ με τα ονόματα, Γρηγόρη τον λέγανε, και προς τιμήν δική του για να χαρεί πήρα το επίθετό του».

Επίσης, μοιράστηκε αναμνήσεις ζωής που τον στιγμάτισαν, όπως η συνάντησή του με τον Πωλ Νιούμαν, η φιλία του με τον χαρισματικό Δημήτρη Χορν, αλλά και η δυνατή σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τέλος, μίλησε με ενθουσιασμό για την παράσταση «Da», στην οποία πρωταγωνιστεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί για τον ίδιο ένα «έργο ψυχής».  

Για τη συνάντηση με τον Πολ Νιούμαν, είπε: «Ήταν η τελευταία μας παράσταση στη Νέα Υόρκη και μου είπε ο Θόδωρος ο Κρίτας ότι έχουν κάνει λάθος κι έχουν κόψει διπλά εισιτήρια. Έβρεχε φρικτά και χτυπάει η πόρτα και μου λένε άνοιξε είναι απ΄έξω ο Paul Newman. Λέω “μην μου κάνετε πλάκα, έχουμε και βραδινή παράσταση”. Και άνοιξα και ήταν αυτός με μία ομπρέλα μόλις είχε δει την απογευματινή, ήταν με τη γυναίκα του. Είδα σε αυτόν την ευγένειά της ψυχής του, η συγκίνηση ήταν μεγάλη».

Τέλος, ο Γρηγόρης Βαλτινός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Χρήστο Πολίτη και στις πολυσυζητημένες δηλώσεις που έκανε αναφορικά με την εποχή της «Λάμψης». «Ο Χρήστος, ο κύριος Πολίτης, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ ευαίσθητος, έκανε ένα πέρασμα από το θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση εξαιρετικά αξιοπρεπές. Νομίζω ότι έχει δικαίωμα να μιλάει και να κρίνει. Πιθανόν να τον πρίκραναν κάποια πράγματα, αλλά η υπερηφάνεια του τον οδήγησε στην αποχή, δεν τον οδήγησε στην επίθεση, και αυτό είναι ένα από τα θετικά που μπορεί να του καταλογίσει επιπλέον κάποιος» είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

The 2night showηθοποιόςΓρηγόρης Βαλτινόςειδήσεις τώραΓρηγόρης Αρναούτογλου