Lifestyle|12.10.2022 13:00

Scarlett Johansson: «Υπερσεξουαλικοποιήθηκα νωρίς στην κινηματογραφική μου καριέρα»

Newsroom

Η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον (Scarlett Johansson) δήλωσε ότι ήταν «υπερσεξουαλικοποιημένη» από νεαρή ηλικία. Η δημοφιλής ηθοποιός εμφανίστηκε στο 500ο επεισόδιο του podcast του ηθοποιού Dax Shepard, Armchair Expert Monday, για να μιλήσει για τη νέα της σειρά περιποίησης δέρματος, The Outset, και το ζευγάρι, μαζί με τη συν-διοργανώτρια Monica Padman, είχε μια ειλικρινή συζήτηση για τα πρώτα χρόνια της καριέρας της.

«Σε χαρακτήρισαν νωρίς ως "15 going on 30" και μπορώ να φανταστώ ότι αυτό ήταν μια ευλογία και στη συνέχεια μια περίεργη κατάρα κατά κάποιο τρόπο», είπε ο Shepard στην ηθοποιό, παραδεχόμενος ότι εξεπλάγη από το πόσο νέα ήταν η ηθοποιός σε μερικούς από τους πρώτους της ρόλους.

Αφού έκανε το ντεμπούτο της στην οθόνη σε ηλικία 9 ετών - αν και η ίδια λέει στο podcast ότι ξεκίνησε σε ηλικία 7 ετών - η Johansson συνέχισε να υποδύεται χαρακτήρες αρκετά χρόνια μεγαλύτερούς της στις ταινίες που εκτόξευσαν την καριέρα της, όπως το Ghost World (15 ετών) και το Lost in Translation (17 ετών).

Ο 47χρονος Shepard ρώτησε την 37χρονη ηθοποιό του «Black Widow»: «Πιστεύεις ότι κατά καιρούς οι άνθρωποι υπερεκτιμούσαν την ηλικία σου και υπέθεταν ότι μπορεί να καταλάβαινες περισσότερα από όσα ήξερες και πόσο προσπαθούσες να ανταποκριθείς σε αυτό;». Η Γιόχανσον παραδέχτηκε ότι περνούσε πολύ χρόνο με ενήλικες όταν ήταν παιδί, κάτι που αποδίδει στην ανατροφή και την καριέρα της στο Μανχάταν, και λέει ότι «σίγουρα βρέθηκε σε διάφορες καταστάσεις που δεν ήταν κατάλληλες για την ηλικία της».

 

«Ευτυχώς η μαμά μου ήταν πολύ καλή στο να με προστατεύει από πολλά από αυτά τα πράγματα, αλλά δεν μπορεί να το κάνει αυτό για όλα», σημείωσε. Η Γιόχανσον ανέφερε ότι αυτή η ωριμότητα πήγε χέρι-χέρι με το ότι «υπερσεξουαλικοποιήθηκε« ως νεαρή ηθοποιός, παρά το γεγονός ότι το σεξ δεν ήταν «ποτέ ένα τεράστιο μέρος της πραγματικής μου προσωπικότητας».

«Επειδή όλοι νόμιζαν ότι ήμουν μεγαλύτερη και ότι ήμουν [ηθοποιός] για μεγάλο χρονικό διάστημα, με κατέταξαν σε αυτό το περίεργο υπερσεξουαλικό πράγμα», τόνισε. «Ήταν σαν, αυτό είναι το είδος της καριέρας που έχεις. Αυτοί είναι οι ρόλοι που έχεις παίξει και είπα: "Αυτό είναι, υποθέτω"».

Η Shepard και η Johansson αναγνώρισαν επίσης ότι αυτή η «υπερσεξουαλικοποιημένη» κατηγοριοποίηση στο Χόλιγουντ έχει πρόωρη ημερομηνία λήξης για τις γυναίκες. «Ο δρόμος δεν είναι "μακρύς" και έτσι ήταν τρομακτικό εκείνη την εποχή», θυμάται η ηθοποιός του Marriage Story. «Και απέδωσα πολλά από αυτά στο γεγονός ότι ο κόσμος πίστευε ότι ήμουν πολύ, πολύ μεγαλύτερη από ό,τι ήμουν».

Η ηθοποιός της Marvel συγκρίνει επίσης τη δική της καριέρα στην υποκριτική με μερικές από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς του σήμερα, αναφέροντας ως παραδείγματα τόσο τη Zendaya όσο και τη Florence Pugh, η οποία υποδύθηκε την αδελφή της στην ταινία Black Widow. «Τώρα βλέπω νεότερους ηθοποιούς που είναι στα 20 τους και νιώθω ότι τους επιτρέπεται να είναι όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα», είπε. «Δεν μας επιτρέπεται καν να κατατάξουμε τους ηθοποιούς σε ένα πραγματικό πλαίσιο πια».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ηθοποιόςΣκάρλετ Γιόχανσονειδήσεις τώρα