Lifestyle|17.10.2022 09:17

Robbie Williams: Ξεπέρασε το ρεκόρ του Elvis Presley μετά την ανακοίνωση για το ντοκιμαντέρ του Netflix

Newsroom

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς (Robbie Williams) ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των charts που κατείχε ο Έλβις Πρίσλεϊ (Elvis Presley). Το 48χρονο ποπ είδωλο κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του "XXV" στις 9 Σεπτεμβρίου και όταν έκανε ντεμπούτο στο νούμερο ένα μια εβδομάδα αργότερα, ξεπέρασε τον αείμνηστο βασιλιά του Rock 'n' Roll Elvis, ως ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα νούμερο ένα σόλο άλμπουμ, με συνολικά 14.

Μετά τη νίκη του, ο Robbie δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους όσους υποστήριξαν το άλμπουμ: όλους όσους το αγόρασαν, το έκαναν streaming, το κατέβασαν και το σχολίασαν. Είμαι τόσο χαρούμενος που έφτασε στο νούμερο 1, και παρόλο που αισθάνομαι παράξενα να παραλαμβάνω ένα βραβείο σε αυτούς τους ζοφερούς καιρούς, ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξή σας και να το αφιερώσω στους θαυμαστές, τους οποίους δεν θεωρώ ποτέ δεδομένους. Το εκτιμώ πραγματικά, σας ευχαριστώ πολύ!»

Ο hitmaker του τραγουδιού «Angels» έγινε γνωστός ως μέλος του boy band Take That πριν ξεχωρίσει ως σόλο καλλιτέχνης, αλλά κατά τη διάρκεια της θητείας του με το συγκρότημα σημείωσε άλλα τέσσερα νούμερο ένα άλμπουμ.

 

Ο θρύλος του «Hound Dog», Έλβις Πρίσλεϊ, ο οποίος πέθανε το 1977 σε ηλικία 42 ετών, σημείωσε το 13ο νούμερο ένα με τη μεταθανάτια κυκλοφορία του "ELV1S: 30 No. 1 Hits" το 2002. Ο John Lennon, πρώην μέλος των Beatles, κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα νούμερο ένα άλμπουμ κατά τη διάρκεια της ζωής του, με συνολικά 18 δίσκους που κατέκτησαν τα charts κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας του και της θητείας του με τους δημιουργούς της επιτυχίας «Hey Jude».

Το νέο ντοκιμαντέρ από το Netflix

Αυτό το νέο άλμπουμ, το "XXV",είναι προφανώς το «αποκορύφωμα» της καριέρας του Williams, σύμφωνα με το Musictimes.com. Σύντομα, οι θαυμαστές θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα νέο ντοκιμαντέρ με τις στιγμές που ο διάσημος Βρετανός performer δεν ήταν στην κορυφή, αλλά πάλευε με τους δικούς του δαίμονες και τον εθισμό. Ο Robbie έχει αποκαλύψει ότι πήγε σε κέντρο αποτοξίνωσης το 2007 αφού πήρε speed, acid, ηρωίνη, κοκαΐνη και «συγκλονιστικές» ποσότητες συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Το Netflix έχει ξεκινήσει την παραγωγή μιας σειράς ντοκιμαντέρ που καταγράφει τις επιτυχίες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της καριέρας του Robbie Williams, ενώ ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας streaming επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας να αναπτύσσει βρετανικό περιεχόμενο. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού φεστιβάλ του Εδιμβούργου, όταν το Netflix παρουσίασε ένα τρέιλερ της σειράς με τον 48χρονο πρώην τραγουδιστή των Take That να περιγράφει τη φωνή του ως «δώρο Θεού».

Σε σκηνοθεσία του Joe Pearlman, ο οποίος σκηνοθέτησε επίσης το ντοκιμαντέρ After The Screaming Stops της Bros, η ταινία θα περιέχει αρχειακό υλικό 25 ετών που δεν έχει προβληθεί ποτέ πριν και κοντινά πλάνα του Williams. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ του 2015 για την Amy Winehouse, Amy.

«Θα είναι γεμάτο σεξ, ναρκωτικά και ψυχικές ασθένειες»

Η σειρά ντοκιμαντέρ προσφέρει μια «αφιλτράριστη» ματιά στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του καλλιτέχνη αλλά και στις μάχες που έδωσε με τον εθισμό σε ουσίες. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα το 2023, με βίντεο που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ πριν και στιγμές από τη ζωή του πρώην σταρ των Take That.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Ζηλανδίας Newstalk ZB στην πρωινή εκπομπή The Mike Hosking, O Robbie Williams αποκάλυψε ότι δεν είχε «κανέναν κανόνα» για το τι θα παρουσιαστεί στο ντοκιμαντέρ. «Θα είναι γεμάτο σεξ και ναρκωτικά και ψυχικές ασθένειες», είπε. «Το πιο πιθανό είναι να έχω αφήσει τα πάντα μέσα, πολύ σπάνια είπα  'Αυτό είναι πάρα πολύ, βγάλτε το'», σημείωσε ο τραγουδιστής.

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει: «Η σειρά πολλαπλών επεισοδίων που θα ξεκινήσει το 2023 θα είναι μια αφιλτράριστη, σε βάθος προσέγγιση ενός παγκόσμιου icon και ενός καλλιτέχνη που έπρεπε να αντιμετωπίσει διάφορα σκαμπανεβάσματα, καθώς βρίσκεται στο προσκήνιο για περισσότερα από 30 χρόνια. Θα καλύψει την πορεία του Ρόμπι, τον έλεγχο από τα ΜΜΕ καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, τον θαυμασμό και τον εθισμό, τους επαγγελματικούς και προσωπικούς χωρισμούς, τις επανασυνδέσεις, την ανάρρωση και τον αντίκτυπο που είχαν στην ψυχική του υγεία».

NetflixΈλβις ΠρίσλεϊΡόμπι Γουίλιαμςντοκιμαντέρειδήσεις τώρα